DM på Högsfjärden

Som vi tidigare spekulerat om här på bloggen så blev det ett svårfiskat DM på Högfjärden. Det gällde både att hålla högt tempo, vara på rätt ställe och helst få några bonusfiskar för att vara med i toppen.

 

 

För flera av PK Nordic medlemmar gick det bra. Erik Nord vann herrseniorklassen på drygt 2,1 kg, Jag själv knep silvret på dryga 2 kg och även Stefan Gottardsson (4:a) och Benny Jansson (6:a) på dryga 1,7 kg kvalade till SM nästkommande år (41 startande i seniorklassen). Dessutom kom båda de SM kvalade lagen i herrseniorer från PK Nordic. Vinnande lag bestod av mig, Benny, Tommy och Erik som tillsammans gnetade ihop 5,7 kg, vilket var runt två kg före silvermedaljörerna Team Gottardsson. Extra roligt med en lagvinst såhär strax före SM vilket givetvis ger extra råg i ryggen.

 

Den individuellt sett tyngsta påsen denna dag vägdes dock in i damklassen. Omöjliga Gunilla Ögren vann nämligen på 2,3 kg! I övrigt vann Ulla Britt Taflin damveteranklassen. Fullständiga resultatlistor finns att tillgå på SFK Skellefteås hemsida under kvällen.

 

För att summera min egen tävling så fiskade jag på 2-4 meter med 42:ans kaj och 14:s krok och försökte hålla ett högt tempot. Borrade man fisken på "huvudet" (abborren stod antagligen väldigt stilla eftersom det kryllade av larver på dem) så var tendensen att de högg direkt. På mina två kilo hade jag tre bonusfiskar på omkring 2 hg vardera vilket gjorde sitt till. Det känns hur som helst härligt att vara kvalad både i lag och individuellt till nästa års SM. Dessutom roligt att det gick bra på en lite trögare sjö, för antagligen kan det bli ungefär samma typ av fiske nästa helg på SM...

 

Martin Södergårds