Traditionsenliga måndagsmöten

Väl hemma i Hälsningland för julhelgerna så var ett besök till Woxnadalens måndagsmöteslokal högst upp på önskelistan. Det är nämligen alltid otroligt roligt att träffa profilerna och höra på fiskesnacket som ter sig lika traditionsenligt som julbordet!

 

Denna kväll träffades ett nett 10-tal fiskare i Arne Elfstrands uppeldade klubblokal. Där satt i vanligt ordning värden Arne, kassör Rolf Martinsson och mysgubben Torsten Eriksson. Goa gubbar hela bunten som till en början analyserade lucianappets resultatlista in i minsta detalj.. Rolf blir plötsligt hårt pressad om sin vikt men lyckas ändå slinka ur diskussionen med att han i alla fall klarade namnet (dock ej med stor marginal kan tilläggas)! På några andra pinnstolar i lokalen sitter jag, för kvällen kaffeservitör, tävlingsledare Jocke Lennartsson, far min Per Åke samt P A Nyberg, som förövrigt bjuder på himlabåge efter utklassningen i Lucianappet. Alla får varsin bit men när plötsligt den alltid sene Jonas Elfstrand kommer inflygande så finns bara smulor kvar. - Här äre bäst å vara i tid säger någon å småfnissar. Övriga sällskapet nickar instämmande och lutar sig tillbaka till stolsryggarna med fyllda magar.

 

Diskussionerna går lika heta som vida.. man hinner på dryga timmen avverka allt från metarsäsongen i Söderhamnsån, hedsjöpimpeln till att Stig Nordlund tydligen fått rätt bra med tusenbröder på Grängen i Torsdags. Dessutom visar det sig att Arne köpt upp ALLA metarflöten från edsmarks fiskeavdelning... han blir med andra ord troligtivs farlig även när isarna smälter senare i vår, var så säkra!

 

Tills sist tar Rolf satts å säger att han via nätet har upptäckt att PA är tippad som en av favoriterna inför pimpel SM. Roffe kan givetvis inte hålla sina band för att lägga lite ytterligare press på lucianappsvinnaren som inte är sen med att kontra tillbaka med att hans tänkta fiskeställe är delat precis på mitten av SM sjödelningen vilket inte ger någon fördel på förhand. Rolf hävdar dock att han vill ha spelbetting på SM i hopp om att kunna spela hem storkovan, även om han menar att PA troligen endast kommer ge runt 1,3 gånger pengarna! Ett allmänt skratt utbryter och sen försvinner diskussionen vidare in på nya vägar... som det alltid gör och förhoppningsvis kommer fortsätta göra under kommande vintrars måndagskvällar...

 

Tack allihopa i klubblokalen för kvällens underhållning.. Det är sånna här möten som gör pimpelsporten så himla roligt. För vad vore pimplingen och tävlandet utan gemenskapen mellan oss fiskare? Troligtvis ingenting... de om något är måndagskvällarnas möten i Woxnadalens lokal i Knåda är ett bra exempel på!

 

/Martin