Påsk 2009

Laxen vann på Orsasjön!

 

Idag drog påsktouren vidare till Orsasjön där Ovansiljan i vanlig ordning anordnade en fin tävling som drog en del trevlig och skickligt pimpelfolk. Solen sken vilket gjorde dagen njutbar även om fisket var halvtrögt för många. Anders "Laxen" Axelsson hade dock inga problem med att hitta fisken och vann på över 7 kg, vilket han var tämligen överlägsen på. Daniel Åslund, Skinnkroken, var närmaste man bakom på 4,6 kg.

 

Laxen var överlägesen idag.

I den interna bilkampen tog Poppo (trea i veteran på 3,1kg) och jag (sexa i senior 3,8 kg) gruvlig revansch på far min sen gårdagen. Dock gick han (Per-Åke) långt ifrån tomhänt från tävlingen även om han blev oplacerad i själva fisket. Han lyckades nämligen knipa åt sig en mora nova på startkortsutlottningen!! Frågan man ställer sig i nuläget är om flytet håller i sig hela påsken?? Två tävlingsdagar kvar. Imorgon gäller Gällö och Vikinganappet.

 

För fullständiga resultat hänvisar jag er till WePe:s fiskeblogg där jag antar att resultaten kommer ut någon gång under kvällen eller morgondagen. wepefiskar.blogg.se

/Martin

Seger i Ytterberg!

 

Idag for vi till Ytterbergsnappet en bit utanför Sveg. Ändrad sjön sen fjolåret gav nya förutsättningar, men trots rykten om grymt trögt fiske lyckades vi ha segraren med i vår bil. Per Åke Södergårds vann på 2,8 kg!

 

I övrigt kan tilläggas att alla i våra två bilar fick både fisk och pris vilket gjorde hemresan behaglig. Imogon drar vårt påskfiske vidare mot Dalarna. Jag har fiskat på Orsasjön en gång förut så man får försöka göra det bästa av den information man fick ut av sjön den gången.

 

/Martin

Benny tog hem segern på Vikinganappet!!

 

Idag avgjordes en av Påskens stora tävlingar Vikinganappet i Gällö, och PK Nordic fick en riktigt fin dag. Benny "Påven" Jansson tog hem hela rubbet på 18,9 kg!!

 

Benny, Jonas Elfstrand och Ola Jansson, alla tävlande för PK Nordic, har gått väldigt bra i Jämtland under påsken. Idag for även vårat gäng från Hälsingland upp för att konkurrera med den stora skara fiskare som skulle ställa upp i Vikinganappet, förövrigt en tävling som jag personligen satsade hårt på. Denna gång fick man dock vackert se sig besegrad av Benny som snart kan summera en fin säsong. Jag själv, som inte fann det kanonhål (högst tio fiskar som mest i ett hål) som de allra flesta i toppen hade, får ändå vara nöjd med en femteplats på 13,8 kg. Före mig hade jag dessutom tre man inom 3 hg, där Jesper Dyberg blev tvåa på 14,1 kg. Lite retligt när jag tappade en ca 5 hg abborre i iskanten i sista hålet men men... jag kommer igen nästa år;)

 

Herrveteranklassen vanns av Voxnadalens Janken Engberg på 14,5 kg före klubbkamraten Poppo Olsson 12,7 kg.

 

Har även i skrivanden stund fått in en rapport om att Jonas Elfstrand blev tvåa på kvällstävlingen på 13 kg samt att Benny blev 7:a på runt 10 kg. Själv åkte vi hem efter Vikinganappet för att ladda om batterierna till Storhamra imorgon

 

/Martin

Lilja vann femtimmars OS på Storhamra!

 

Påskens sista tävling, finalen Orsamästerskapen på Storhamrasjön. En kraftprövning utöver det vanliga på 5 timmar som brukar kännas i kroppen dagarna efter, så också denna gång. Detta år vann Ovansiljans Kenneth Lilja på drygt 11 kilo!

 

Min tegen ävling gick sisådär, men man lär sig alltid något nytt även när det går mindre bra. Före start hade jag planer på att gå dit jag varit de senaste åren, bland annat vid vinsten i tävlingen för ett par år sen, d v s längst upp på sjön. En resa på 8-9 km vilket brukar innebära löpning och den längsta trippen på pimpelsäsongen. Vissa år har föret varit svårt men jag har ändå tagit mig upp, men iår var det för hemskt. Dessutom hade jag satsat hårt på Vikinganappet dagen före vilket kändes i kroppen. Jag ville heller inte spränga mig som jag gjorde för två år sedan när en höft spökade fram till juni efter långa gångmarscher i dåligt före under påskfisket.

 

När utgångstiden börjat visade det sig att också Jörgen Storm hade tänkt gått långt med ändrat sig, så vi beslöt oss istället för att fiska på ytor som gav bra vikter på fjolårets tävling en bit över från sundet. Fisken ville dock inte nappa var än vi borrade. Efter 2,5 timmars letande över flera km2 så packade stormen kunten å gick mot starten, själv fortsatte jag längre bort (Stormen hade ju även Sälen cup och tänka på). Nere i kunten låg vid tillfället 8 fingerlånga abborrar och såg alla väldigt ensamma ut. Efter samtal med kusin Erik fick jag rapporter om stora fångster vid Hemsjön, men det var inget jag brydde mig särskilt mycket om. Man vet att rätt ställe på Storhamrasjön kan ändra läget på bara några få minuter om det vill sig.

 

Efter att ha träffat på Daniel Eriksson från Sveg så fick jag höra att han haft stor fisk på gång (vilket inte är ovanligt för den där mannen). Jag borrade mig bort från honom och hittade en del intressanta iaktagelser, bland annat ett grund som kan vara ett alternativ till kommande år... Min vikt stannade tills sist på runt 5,5 kg vilket givetvis inte var mycket att komma med,men så är det ibland. Man är ju dessutom medveten om att Storhamra alltid skördat sina offer, idag var jag ett av dem! Sista tiden på tävlingen är jag trots allt nöjd med.

 

Vi fick trots allt en vinnare i bilen, Poppo Olsson vann veteranklassen på 7,7 kilo. Hans tävlingspåsk började med en oplacerad tävling i Sveg, vidare en tredjeplats på Orsasjön, en andra plats i Gällö och slutligen segern på Storhamra. Strongt jobbat!

 

Damklassen vanns av SM mästarinnan Marie Björklin.

 

/Martin