Sammanfattning säsongen 2008/09

Så var tävlingspimpelsäsongen 2008/09 över. En säsong som blev relativt lång och någon gång där i början av april började man undra om våren aldrig skulle komma, vilket den givetvis ändå gjorde och det med besked när den väl bestämde sig för att hälsa på. Nu börjar isarna lämna oss och det dröjer några månader innan vi återigen letar oss ut på sjöarna.

 

En sammanfattning skall rimligen vara kortfattad så jag ska försöka så gott jag kan för att hålla mig kort även om jag har en tendens till att vilja skriva för mycket många gånger. Nåväl, säsongen 2008/09 öppnades med en stekthet Erik Södergårds som vann det mesta före jul. Kvicksilvret frös till is och säsongen tog sig sakta men säkert framåt och snart var det dags för vår egen tävling PK Nordic Nappet. Totalsegrare blev Janne Lindberg, SFK Blåknuten, på nära 19 kg. Vi fortsatte vårt ständiga tävlande och PK Nordic firade titt som tätt framgångar, bland annat noterade jag själv den högsta tävlingsvikten i Sverige för året med drygt 33 kg samt att Jocke Berggrens ordnade en total tredjeplats i superpimpeln i Sundsvall. Av bara farten blev Erik Nord DM segrare och även jag, Stefan Gotthardsson och Påven kvalade till nästa års SM. Dessutom kom både de kvalade herrlagen från PK Nordic.

 

SM i Norsjö var en av höjdpunkterna på säsongen och satsningen var 100 %! Förberedelserna visade sig dock föga hjälpa för vår del men klubben gick långt ifrån lottlös från SM då Sara Gotthardsson vann ÄDJ klassen vilket var otroligt roligt! Påsken stod för dörren och den blev också klubbens stora solskenshistoria denna säsong, främst genom Påvens seger i Vikinganappet och den totala påskcupen i Gällö samt Perra Södergårds vinst i Ytterbergsnappet. Utöver segrarna hade Jobs Elfstrand, Ola Jansson och jag själv topplaceringar under påskens stortävlingar. Vi åkte stärkta upp till Umeå och blåste av några tävlingshelger till, bland annat en avslutningscup med avslutningsfinal på Lill Armsjön, som kan vara en möjlig DM sjö nästa år?

 

Nu är säsongen som sagt över och därmed också de dagliga uppdateringarna på bloggen. Jag hoppas ni uppskattat den rapportering vi försökt förmedla. Vill passa på och tacka alla trevliga fiskare man träffat under säsongen, alltid lika roligt att se och träffa er. Vidare vill jag dessutom rikta ett speciellt tack till Antti Kallo och PA Nyberg för fotografier från tävlingarna landet över, jag tror många med mig uppskattar att ni tar er tid att fotografera och skicka över dom till oss.

 

Under sommaren kommer bloggrapporteringen bli mer sporadisk men det kan absolut vara värt att titta in hit ibland ändå, någonting lär nog skrivas titt som tätt ändå antar jag. Vi planerar exempelvis för en Storabborrtävling under sommaren som jag återkommer till under veckan. Dessutom planerar vi för en försäsongscup i Umeåregionen till hösten, så lita på att vi kommer vara minst lika aktiva nästa säsong! Vi hoppas också på ett tävlingsledarmöte i Västerbotten någon gång framöver där vi kommer närvara och framföra våra idéer om pimpelfiskets framtid.

 

Med vänlig hälsning

Martin Södergårds, sekreterare PK Nordic