Fint väder och seger, en lyckad dag!

Man kan inte säga att det kändes alltför bra när man började närma sig Ljusdal och Kyrksjön och temperaturen hade krypit ner mot -14. Då önskade jag att jag inte tackat ja till Jonas erbjudande igår.

 

Men där satt man med 40-50talet andra fiskare från hälsingland, inte var det bättre när jag hade fiskat av hela överkanten och bara fått 6st fiskar. Då bestämde jag att leta mig tillbaka mot där jag började på udden vid kyrkan. När jag kom dit satt PA och viftade med armarna och sa att han inte fått speciellt bra. Men (Sven-Erik) Dehlin hade haft några kalashål. Så där satt man och var lite moloken. Men när fisken sedan började nappa allt mer så började det bli roligt. Sedan att den befarade kylan inte alls var så påtagande som befarat gjorde det hela ännu bättre.


Jag fick lite finare fisk och inte så mycket smått när jag fiskade mig efter kanten och slutligen en bit tillbaka mot starten där jag avslutade med två för dagen skapliga hål. Vågen visade 3350g när den vägde min påse, hela 15g mer än Sven-Erik Dehlins påse som vann veteranklassen, med PA tätt därefter på 3,2kg. Min påse räckte till årets andra totalseger på tre tävlingar och början på säsongen har vart riktigt bra. Den tråkiga faktan är nu att det bara kommer bli sämre.

 

Jag körde även idag, likt som på Stöcksjön med en Anka 32mm s/s och nedanför den en amungenskrok.
Ankan är som ni kanske läst en version utav Kajpirken.
Även om det idag kanske var lite för djupt(uppåt 4-5m) för att köra med 32mm Ankan så tyckte jag att det fungerade bra då det var lite trögfiskat.

 

Riktigt kul att återse alla tävlingspimplare hemma i hälsingland!