Stöcksjön - December 2008

PK Nordic i topp på Stöcksjön

 

Så var äntligen insats- tävlingssäsongen bland södra västerbotten fiskeklubbar igång. Idag var det Stöcksjön som skulle visa vad den gick för!

Igår var kusin Erik och jag på bandyturné med seriepremiär mot Östersund och senare under kvällen även match mot Kramfors. Vi i laget åkte från Umeå vid halv 6 på morgonen och efter hemkomst vid kl 01.00 stapplade man i säng vid halv 2. Klockan halv 8 ringde klockan för premiärpimpeltävling på Stöcksjön.. Två premiärer på en å samma helg alltså! En mycket ömmande hand från ett klubbslag från gårdagens kvällsmatch var dock ytterst nära att få mig att avstå från att bege mig ut på isen, men strax före avfärd beslöt jag mig ändå för att följa med efter att ha försökt röra igång fingrarna.. man var ju vädigt sugen att få lite tävlingstempo i kroppen!

 

Efter en fin dag för årstiden på isen visade det sig att många PK Nordic var med i toppskicktet! Erik Södergårds vann på fina 14,3 Kilo efter en mycket fin första timme med två riktiga kanonhål. Själv blev jag tvåa på 12,7 kg efter en nästintill lika bra andratimme som Erik hade första. Antti Kallo landade på en tredjeplats på 12,5 kg och fyra blev nyförvärvet i PK Nordic, Erik Andersson, som visade upp sin kapacitet redan i första tävlingen i PK Nordicdressen med 12,1 kg. Fisken hos oss i toppen låg i snittvikt runt 50- 60 gram.. men i vissa hål kunde man även få fiskar runt 2-3 hg.

 

/Martin Södergårds

 

Lyckad premiär på Stöcksjön

 

En vindstilla morgon och -1grad. Kanonföre på isen och "kärnan" i PK Nordic var samlad. Det kunde inte bli mycket bättre. Att man sedan skulle ut på just Stöcksjön som man vet är en riktigt bra sjö gjorde det inte sämre.


Det enda som var lite tragiskt, var det att jag inte hittade min krokask där på morgonen och hade endast uppsättningen krokar och pirkar som satt på spöna. Så jag var mest orolig för att kroken skulle gå sönder i första hålet. På Stöcksjön är det inte alls omöjligt. Om jag inte minns helt fel så drog Martin upp en borre på drygt 900gr på en tävling där för ett par år sedan.


Men det var helt enkelt min dag denna dag. I mitt första hål så drog jag 4-5st på runt 80-100gr innan jag lyckades trassla till det med rullen och fisken avtog. Så det var bara att byta hål, ett tomhål och sedan i tävlingens 3:e hål var det fullpott direkt. Fin fisk mellan 80-200gr kanske upp emot 300gr. Som alla vet så går det fort med vikten i kunten då. Jag tror jag tog 3-4kg i det hålet och efter ännu ett jämnlikt hål så hade det gått närmare 50 minuter och jag hade nog runt 8kg.


En sådan fin start har jag aldrig haft i mitt liv, aldrig på en tävling. Men när man börjar fundera i banorna vart det hela ska sluta så brukar det dö ut. Så blev det även denna gång och jag stannade på 14kg. En vikt som är en ny rekordvikt för min del och jag är riktigt nöjd. Att jag sedan även vann gjorde det ju inte sämre. Extra roligt att de 7 första och alla över 10kg var ifrån PK Nordic.


En lyckad dag helt enkelt!

Här ovan är en bild på
Pirken och kroken jag
körde med.
Pirken är en kajpirk av modellen ankan. 32mm.
En vanlig kajpirk som är lite ihopnypt jämfört med en vanlig kaj.
Kroken är en Amungenskrok(tror jag) strl.14 som jag fått från Urbankroken.

Ankan är en pirk som jag alltid kör när det är grundare och jag tycker den går riktigt bra.
Som jag tycker går den även bättre än den vanliga kajpirken. Så jag tycker ni ska prova Ankan.

Hoppas vi ses på Bjännsjön på lördag!


/Erik