Maran & Sösjön

Så har ännu en helg rusat förbi. Vet inte senast jag var hemma och sov ut ordentligt en helg, men vad gör det när man har förbannat roligt! Den här helgen var alltså PK Nordic-gänget Jobs Elfstrand, Poppo Olsson, Erik Södergårds å jag till bräcke och Gällö på tävlingar.

 

På lördagen avverkade vi 6 timmar på den s k maratonpimpeln, en utmaning av den grövre sorten alltså!Bodsjön stod som värd och det hade samlats riktigt många fiskare. Jag gick till ett ställe där dom fått bra året innan och började tillsammans med Svegarna Loe Eriksson och Thomas Larsson samt Jesper Dyberg. Ingen av oss fick fisk till en början men efter ett tiotal hål började Loe smygdra fin fisk på grunt. För att inte locka dit halva startfältet på en gång tog vi andra det mycket lugnt och så småningom kom även jag på fisk. Efter ett tag var vi dock upptäckta och fisket började avta. Jesper började dra ute på ytorna och när folket började dra sig ut mot honom var det bara att försöka haka på (helgen före missade jag ju allt ösfiske på storhamra för jag satt å lallade för mig själv alltför länge). Fick ett bra hål där och gav mig sedan ut å letade fisk på ytorna. Hittade till sist en kant och fick några bra hål till innan folket insåg vad jag höll på med. Vid det läget ledde jag antagligen tävlingen, men sen letade jag för glatta livet utan att få så mycket mer fisk. Landande på drygt 17 kg och en fjärdeplats som jag ändå får vara nöjd med i hård konkurrens. Även Poppo blev fyra i veteranklassen så vi firade så smått med en pizza på Vikingaresturangen med utsikt mot Påvens vinnarställe på Vikinganappet ifjol...

 

Söndagens tävling gick på Sösjön, där abborrarna enligt utsago brukar bete sig lite annorlunda motför man är van vid på Jämtlandssjöarna. Här vare tafsfiske som gällde och mest för dagen hade Gunilla Ögren med drygt 10 kg. Starkt jobbat att vinna på samma område som dom bästa herrarna! Herrklassen vanns av Jesper Dyberg. Själv var jag på rätt område men är fortfarande för grön på tafsgrejerna för att kunna vara med ordentligt i toppen på en sån här tävling. Men snart så!

 

Nu ska jag försöka hinna ut å dra några abborrar på Vegsjön innan solen försvinner..

Hörs!

 

//Martin