Stortävlingar från förr

Fortsatt kyla. Som topp -31 utanför Edsbyn idag då jag, Lasse Elvinsson och PA Nyberg tog till en reservplan och for till Borlänge på flugfiskebutiken Capricorn. Trevlig avkoppling då det är alltför kallt att fara ut på isarna. På riksväg 50 gled vi förbi sjöar som Mållången och Amungen, sjöar som stått som värd för många stora tävlingar under årens lopp...

 

Ibland önskar man återigen få uppleva prestigefyllda tävlingar som Finska nappet och Grisnappet. Många har vi nog varit som stått i valet och kvalet vid starten vid Finska bygdegården. Skall man bege sig mot Granön eller möjligtvis ta höger mot Sandreven och Runda viken? Här var det alltid stenhård konkurrens och fight om abborrarna. Likaså var det alltid lika kul att åka till Dalfors för Dalforsnappet(Även kallat Grisnappet). Här drabbades Hälsingeeliten samman med Dalarnas ess, men det var inte ovanligt att en Nora-Gyttropbuss gled in och stal showen med jämna mellanrum. Själv fick jag växa upp med bl a dessa två tävlingar från barnsben, och jag kan än idag minnas när Farsan, mina farbröder, PA och gänget kom hem efter tävlingarna och diskuterade allt som hänt (jag kan lova att man tog minst lika seriöst på tävlingsfisket då som nu). När jag sedan i 8-10-årsåldern(jag har första tävlingsdagboken ifylld sedan 1993) fick göra premiär på dessa stortävlingar var det givetvis ganska mäktigt att få hänga på gänget till sjöarna man hört så mycket om sedan tidigare.

 

Sorgligt nog har tävlingar av denna art i allt snabbare takt kommit att försvinna och troligtvis tillhör även Finska nappet och Grisnappet det förgågna nu(?). För att inte glömma det som vi lämnat bakom oss tycker jag därför att ni som sitter och trycker på något gammalt roligt tidningsrepotage eller resultatlista från någon tävling bör mejla in den så vi kan den synliggöra vår stora pimpelskatt här på bloggen!