En stor rubrik.

Magnus Nydahl tar sikte mot Nordiska Mästerskapen!

PK Nordics Magnus Nydahl har minst sagt övertygat på den norrländska "pimpeltouren" de senaste åren. Efter ett lyckat SM i Norsjö ifjol har Magnus dessutom fått chansen att ställa upp i det Nordiska Mästerskapet som i år arrangeras i Vääksy, Finland. Vi på pimpelfiskebloggen tog pulsen på "Mange" inför avresan mot vårt östra grannland!

 

Tjena Magnus, för dom som inte mött dig på tävlingskarusellen, vem är Magnus Nydahl?
Jag är en före detta Örnsköldsviksbo som hamnade i Umeå. Började med tävlingsfiske 1998 då som medlem i SFK Storfiskarna. Fortsatte sedan till Umeå där jag sedan tävlat för SFK Blåknuten och nu PK Nordic.

 

Hur har säsongen gått hittills?
Jag har haft mer tid till tävling i år och årets säsong har gått riktigt bra. Har fyra vinster så här långt och även en respektingivande tredjeplats på Mormyska DM.

 

Din största pimpelseger?
När jag vann DM på Stor-Vegsjön i Västernorrland.

Beskriv dina egenskaper som pimplare med tre ord:
Aktiv, Energisk & Hoppfull

 

Dags för NM för dig, hur känns det?
Känns mycket bra. Man kanske hade kunnat önska sig lite mindre snö, men det är lika för alla. Hoppas det blir bra väder och nappar bra.

 

Vilka målsättningar har du i NM?
Målet är självklart att vinna, det är det alltid oavsett tävling. Sedan om man lyckas med det är en annan sak. Jag ska fiska trekrok och vi får se hur långt det räcker.

 

Hur ser den fortsatta säsongen ut för dig, några tävlingar du satsar lite extra inför?
Det är två DM-tävlingar kvar. Först och främst ska jag försöka kvala in via DM-serien och lyckas jag inte med det så finns ju "andra chansen" på Järvträsket kvar. Det skulle var kul att fiska SM på ett snöfritt mälaren nästa år. Fiskade SM som junior på Ekolsundsviken för många år sedan och då nappade de riktigt bra. Kanske blir det en resa till Norrdonsnappet också, dock brukar ju mörten och jag inte komma så bra överrens. I övrigt hoppas jag på någon riktigt bra vårtävling efter abborre i slutet på april.

 

Vi tackar Magnus för den här gången och önskar samtidigt skitfiske under NM-helgen. PK Nordic har förövrigt två deltagare med på NM iår, Sara Gottardhsson vann nämligt Äldre Damjuniorklassen vid SM i Norsjö ifjol. En lika stor skitfiskehälsning till Sara alltså!

 

/Martin