Påsk!

PÅSK!

Dags att börja ladda för pimpelfiskets stora helg, påsken! Långhelgen bjuder i vanlig ordning på en uppsjö av stortävlingar. I många fall känns det svårt att välja vilka man ska åka på. För egen del är det värsta valet det mellan att åka på Venjanspirket eller Vikinganappet, två tävlingar som båda två har sin speciella charm. Nu blir valet antagligen Vikinganappet.Men helgens prövningar börjar inte där...

 

LÅNGFREDAG:

På fredag blir det i sedvanlig ordning Ytterbergsnappet, en täving farsan kammade hem ifjol. I år tippar jag dock att segern går till en Svegfiskare, nämligen Loe Eriksson. Har det bara på känn att han tar hem det i år.

 

PÅSKAFTON:
Dagen till ära fyller undertecknad 26 år. Jag hoppas fira födelsedagen i form av framgångar på Orsasjön. Motståndet är dock stentufft och de två sista årens segrare Anders "Laxen" Axelsson blir säkerligen svår iår igen. Tippar att "laxen" eller Daniel Åslund är i topp.

 

PÅSKDAGEN:
Venjan eller Vikinganappet. Vikinganappet eller Venjan. Den stora frågan. Iår blir det antagligen att vi åker till Gällö. Väl där är motståndet självklart hårt. Ifjol vann "Påven" och jag vet att han och Jonas Elfstrand har laddat ordentligt inför den här helgen. Vikinganappet är en tävling jag själv väldigt gärna vill vinna, så jag kommer göra mitt yttersta under de 4 timmar tävlingen pågår. Mitt segertips går dock till CFC:s Ola "Jangler" Sundström. Ola är bra på Jämtlandssjöarna och har nog kommit igång i fisketempot efter asiensemestern! På kvällstävlingen får Påven och Fredde Samuelsson bära favoritskapet.

 

ANNANDAG PÅSK:
OS på Storhamrasjön. En härlig utmaning. Enligt mitt tycke påskens höjdpunkt. Oändligt stora ytor, massor av potentiella vinnarställen och fem timmar mot bästa möjliga motstånd. Ovansiljans Herr Lilja vann tävlingen ifjol, i år får lagkamraten Storm ses som favorit på förhand. Men se upp med woxnadalsveteranen Poppo Olsson, han kommer väldigt ofta in med tunga påsar på påskens sista dag!

 

//Martin

 

Påsk: Dag 1 av 4, Ytterbergsnappet

Påsken är igång med full fart. Idag for vi två bilar från Edsbyn till Ytterberg 7 km väster om Sveg. Vi hade nog hoppats på att det skulle bli fiske på Gässjön som enligt mig är en riktigt skaplig sjö, men p g a bättre parkeringsmöjligheter blev det den betydligt mindre sjön Nordsjön istället.

 

Tror någon nämnde att startantalet låg mellan 120 och 140 stycken, så på en så liten sjö gällde det verkligen att lägga upp en taktik som skulle fungera i tre timmar. Närmare den forna stortävlingen Sandsjönappet i typ av fiske och taktik går nog knappast att komma, och det är ju alltid roligt att utmana sig själv och sitt fiskekunnande.

 

Jag la upp en taktik att gå dit det var minst med folk och sen försöka nöta på när jag väll kom på någon typ av fiske. Idag räckte det till 2 kg och en 5:e plats. Farsan var 8:a på 1,6 kg och Hanna blev femte bästa dam på drygt 8 hg. Vinnaren, som förövrigt var överlägsen, hade 3,9 kg. Tvåan 2,3 kg.

 

I den interna Påsk-cupen, som står mellan oss som kommer resa land och rike runt nu under påsken, står det efter en deltävling:

(Lägst sammanlagda platssiffra vinner)
Martin 1
PÅ 2
Poppo 3
Erik 4

 

Imorn drar vi vidare mot Orsasjön, men innan dess vankas det tacos å lite avkoppling.

Ses!

 

//Martin

 

Påsk: Dag 2 av 4, Orsasjön

 

Idag for vi till Orsasjön i hopp om en bra fiskedag eftersom sjön var sänkt till en låg vattennivå. För egen del blev det dock en mindre lyckad dag, men för vissa andra gick det betydligt bättre!

 

"Laxen" tog sin tredje raka seger i påskaftonstävlingen efter att ha hittat fint fiske cirka 20 meter från där jag slog mitt sista hål innan jag beslöt mig för att vända om på sjön. Otur för min del kan tyckas, eller kanske rent av orutin kring hur sjön fungerar? Laxen är hur som helst sjöns okrönte konung och om inte formen av någon märklig anledning försvinner över natten blir han säkerligen het på Venjan imorgon också!

 

Även för vårt eget gäng blev det en del framskjutna placeringar. Kusin Erik blev fyra i seniorklassen efter en bra genomförd tävling. Poppo Olsson visade storform när han vann veteranklassen överlägset och mor min blev tvåa i damklassen.

 

Därmed hettar det till ordentligt i den interna påsk-cupen!!!

 

Efter att Poppo fick mest, Erik nästmest följt av farsan å mig så är ställningen just nu:

1. Poppo 4 (3+1)
2. PÅ 5 (2+3)
2. Martin 5 (1+4)
4. Erik 6 (4+2)

= STENHÅRT!!

 

Gällö imorn...

 

/Martin

 

Dag 3 och 4, Gällö och Storhamrasjön

Nu är påsken över för iår och tur är nästan det. För krafter till ännu en tävling är det nog inte många som har idag. Med 108 unika läsare igår verkar det som att det är många som är sugen på att få lite läsning. Så här kommer en liten summering av söndagen och måndagen.

 

Söndag: På söndagen begav vi oss till Gällö för att delta i Vikinganappet med obeservation för att även delta i kvällstävlingen om det skulle kännas bra.

 

Vikinganappet: I PK Nordic-synpunkt så började dagen riktigt bra. Med mycket fina placeringar, bäst var Ola Jansson som hade 10,3kg, vilket räckte till en tredjeplats. Jag(Erik) var 5:a på 9,3kg. Erik Andersson 6:a på 9,1kg, Jonas "Jobs" elfstrand 7(?) på 8,9kg, Benny "Påven" Jansson på 8,5kg var 9 eller 10. Martin Södergårds var 14:e på 7,7kg slagen med endast två gram av Thomas Larsson.
I veteranklassen så var Per-Åke Södergårds 4:a på 8,1kg. Poppo som också åkte i vår bil fick även han pris på dagtävlingen(placering oklar).
Dock vart Jesper Dyberg(Herrklassen) 13,3kg och Jan-Åke Engberg(Herrveteran) 9kg för svåra på dagtävlingen.

(Placeringarna kan vara lite felaktiga då jag ännu inte sett någon resultatlista.)

 

Kvällstävlingen: Beslutet kom ganska fort efter invägning att det även skulle bli en kvällstävling för oss då vädret var riktigt underbart.
För min del gick det dock mycket sämre på kvällen då jag endast skrapade ihop 6,3kg.
Bättre gick det för Poppo som tog hem en skalp i och med segern i veteranklassen på 8,1kg, strax före Per-Anders Nyberg på 7,9kg som även han är med i PK Nordic, dock mer som stödmedlem. I herrklassen vann Stig Hillman på drygt 12kg, Stig som även var 2:a på dagtävlingen. Tvärtom var det för Jesper Dyberg som var 1:a på dagen och 2:a på kvällen. Två killar som säkert sov ganska gott den natten.
I herrklassen var Benny "Påven" Jansson bäste från PK Nordic med 9,1kg. Placeringen har jag ej fått reda på.

 

Måndag och Storhamrasjön: Dags för helgens 5:e och sista tävling och kroppen värker. Men tanken att missa möjligheten till att få vara på det här tvälingsvattnet när starten är mitt på sjön ville nog ingen missa. Väldigt många kom till start den här dagen.
Vi som började längst upp på sjön hade väldigt roligt fiske och Jörgen Storm sopade isen med alla och vann överlägset på 19kg, endast(?!) 5kg före tvåan som hade 13,9kg.
Sedan var det jämnare. Sista pris gick på drygt 11kg i herrklassen.
Jag hade 12,3kg och placerade mig som 8:a endast 1,5kg efter 2:an. Så med lite flyt så kunde det bärt lite längre. Men med lite mindre flyt så hade man kanske haft 2-3kg mindre. Som vanligt en dag på isen.
Tråkigare var de för dem som gick till Hemsjön som var så gott som fisktom till skillnad för fjolåret då det var där fisken fanns.

 

Vår interna påsk-cup som antagligen var Sveriges mest utspridda(Sveg-Orsa-Gällö-Hamra)
Så här slutade den.

Erik 10 (4-2-1-2-1)
Poppo 12 (3-1-4-1-3)
Martin 14 (1-4-3-4-2) i favör av sin 1:a
Per-Åke 14 (2-3-2-3-4)

 

För min del så blev påsken ganska lyckad. Riktigt lyckad om man ser till säsongens tidigare resultat. Dock fattades den riktiga toppen. Men facit 4:a, 5:a och 8:a är jag nöjd med. Även om jag trodde 12,3kg på Storhamrasjön skulle räcka lite längre den här dagen. Men då fisket var rekordbra och Jörgen slog till med ett Sjörekord(?) så får man trots allt vara nöjd.
Årets mål nästa påsk är att sätta stopp för Laxens trend på Orsasjön. 3 år i rad får räcka!

 

Tack för en trevlig påsk!!

 

/Erik S