Äntligen!

Förmodligen sista tävlingshelgen för min del denna säsong. På lördag(idag) så var det Storfiskarnappet i Långviksmon som gällde. Söndag(imorgon) så är det tävling på Bjärten. Men mer om det kommer i morgon.
Halv 8 i morse så bar det iväg ner emot Långviksmon för mig(Erik), Bäckis, Jocke, Tommy och Magnus.
Efter några mil på E4:an, en krokig väg och sista biten grusväg så var vi framme vid dagens startplats.
En sjö som jag besökt några gånger förr och visste ganska bra vad som gällde. Tankarna i bilen gick och vi trodde 6-7kg skulle räcka till seger denna dag då vädret inte var ultimat. Men vad vi inte visste var att det skulle bli ännu sämre..

 

Startskottet gick och den bra starten med lite bonusfiskar som jag hoppats på, den uteblev. Istället fick jag 2 hål med 30-40st små abborrar i början. Dessa var verkligen små, nådde någon av dem över 15gram så var de inte många. Men då jag såg folk börja röra sig allt längre sträckor på sjön redan efter gågna halvtimmen förstod jag att detta ändå kunde vara melodin idag.
Så jag fortsatte att tråkmeta på den fläck jag visste var ganska bra. Jag hade hela tiden koll på en dam(tvåa i damklassen på 4,2kg) en bit upp som satt och vevade på rätt bra. Jag ville dock inte förstöra för henne och höll mig inom det område där jag börjat. Men då det sedan började avta med fisken där två timmar kvar började jag leta mig åt hennes håll och fisken vart lite större(10-20grammare). Där vart jag kvar tills det small och med några bonusfiskar så stannade vågen på 5,3kg. Vilket för dagen räckte till seger. Årets första seger i årets näst sista tävling. Så det var till att gripa det sista halmstrået.

 

För övrigt vart Magnus Nydal 2:a i herrklassen på 4,9kg, Antti Kallo hade 3,9kg(placering oklar, dock topp 10).
I damklassen vann Gun-Britt Magnusson på 5,2kg och i Herrveteran vann maken Hans Magnusson på 4,3kg.
Gun-Britt hade dessutom en abborre på 1,1kg om ryktet efter tävlingen talade sanning.
Den storleken på abborren såg jag inte tillstymelsen utav denna dag.

 

Vi ses på Bjärten i morgon.
Till er övriga, tack för en rolig säsong!

 

/Erik S