En stor rubrik.

PK Nordics Erik Andersson tog en fin skalp på superpimpelns andra dag. Drygt 23 kilo blev vinnarvikten som belönades med 5 tusen riksdaler. Tvåa blev gårdagsvinnaren Henrik Lindgren och trea hemmafiskaren Mikael "baddarn" Rehnman.

 

För egen del har helgen präglats av sjukdom å oflyt i fisket. Under gårdagen var jag helt enkelt på fel ställe och med feber i kroppen varken kunde eller ville jag söka allt för mycket efter fisken. Nett 12 kg blev resutlatet då, i vanliga fall en bra vikt med absolut ingen drömvikt om man vill vara med i racet på Björköfjärden. Idag kände jag mig piggare i kroppen och Erik å jag bestämde oss tidigt i morse att återigen åka mot Njurunda. Hade bestämt mig för att gå mot gamla SM-starten men fick tyvärr inget flyt i början och med för få och för små borrar hade jag nog inte mer än 3- 4 kg efter halva tävlingstiden. Hittade dock fisk med 1,5 timme kvar och lyckades få ihop 15 kg vilket ger lite idéer inför nästa års Superpimpel (En sån här havsvik med så speciellt fiske kräver generellt sett att man har fiskat en del på den för att det ska gå bra).

 

Med tanke på de kommande helgerna med SM, DM och påsktävlingar var avslutningsdelen på dagens tävling viktig och om jag bara kommer tillrätta med den här förkylningen ska jag nog kunna stå på start med 100% laddning och fokus redan till nästa helg...

 

För PK Nordic i övrigt gjorde Kusin Erik en fin uppryckning sedan gårdagens tävling och spöade mig med ungerför ett kilo medan Jocke Berggren inte riktigt hittade samma fart i fisket som under gårdagen då han prisade. Niklas Gottardhsson hade lite ojämt fiske idag och vägde in drygt 13 kg. Men dagens PK Nordic-man var alltså Erik Andersson!

 

På återhörande!
/Martin