Helgens bravader på Busjöpimpeln & Hedsjöpimpeln

I helgen blev det alltså Busjöpimpeln på lördag och Hedsjöpimpeln på söndag för mig, Daniel Eriksson och Thomas Larsson. Två mycket svåra tävlingar med omkring 200 startande i Busjö och 500 startande på Hedsjö. Själv kan jag inte vara annat är nöjd med helgen efter en 10:e? plats på lördag och 8:e? på söndag, inte minst eftersom jag tidigare har haft svårt med den här typen av fiske där man helst ska gå ner i tempo och nöta på de områden man får kontakt med fisk. Men skam den som ger sig, det här var alltså ett fall framåt och ännu bättre ska det bli!

 

På Busjöpimpeln på lördag vann Tore Helmersson på 3,6 kg, i påsen fanns såväl abborre, mört som gädda. Stort grattis Tore! Tvåa på 3,2 kg var PK Nordics Poppo Olsson som än en gång visar att han är het när det vankas den här typen av tävlingar. Jag släntrade som sagt in på omkring en 10:e plats på 2 kg. Började tävlingen med pirk (en "simmare" från Kajs pirktillverkning) och gick så småningom över till tafsfiske. Fick både abborre och mört.

 

På söndag gick alltså en av årets största och svåraste tävlingar av stapeln. Nu var det några års sen jag var med sist men allt var sig likt! Conny och co från Ramsjö FVO hade återigen lyckats med bedriften att få till Sveriges största varuprisbord och ett i övrigt fint arrangemang. Jag valde att gå på bortre sidan av sjön och fick rätt snart fiskkontakt. Efter drygt halva tävlingen gjorde jag en förflyttning till ett område där jag visste att folk fått lite större fisk för ett antal år sedan. Till min förtjusning var det inte ens ett hål slaget där av någon av de 500 startande och med taktiken att slå 3 hål i stöten för att inte abborrarna skulle skygga på det grunda kunde jag få abborre i nått hål lite då och då. Lite större snitt dessutom. Vägde in drygt 3,5 kg vilket jag tror räckte till omkring en 8:e plats. Alternerade mellan pirk och tafs men mestadels körde jag faktiskt med "simmaren" som skulle visa sig fungera förvånansvärt bra denna dag. Tror däremot att alla före mig i resultatlistan antingen körde singelmyrska eller tafs rätt av. Vann gjorde myrskaexperten Tomas Axelsson, som var överlägsen på sina 5,2 kg. Mitt förhandstips Stefan Gren fick med sig en hedrande 3:eplats på 4,2 kg.

 

Nu är det bara att hålla tummarna för att isarna håller framöver, det börjar bli kris nu!

 

/Martin