Summering efter helgen!

Väl i Edsbyn vid 19 tiden i fredags blev Daniel och jag sittande med farsan min och PA (Nyberg) till småtimmarna och samtalsämnet var egentligen endast ett - Fiske i form av Kilaforsnappet. Tror taggningen gjorde gubbarna gott, både farsan och PA infriade förväntningarna på tävlingen dagen efter!

 

Tävlingen kan summeras på två sätt. För att ta det negativa först så var tendensen att medelviktera stadigt går ner på sjön tydlig även denna gång... Alltför många blev praktiskt taget utan fisk, själv dröjde det 1,5 timme innan jag fick första fisken och då hade jag ändå börjat på ett ställe där jag inte haft mindre än 6 kg på någon tävling förut, och därefter betat av 3 historikt sett säkra områden till. Alltför många andra pimplare hade liknande historier att berätta efter tävlingen och dagens samtalsämne blev således Gösen och dess eventuella påverkan på Bergviken.

 

Det positiva med denna dag för vår del var att vi trots allt hade totalvinnaren i vår bil! Farsan min, Per-Åke, vann nämligen hela rubbet efter att även han gått fisktom första 1,5 timmen för att sedan hitta fisken cirka 6 km från starten! 7, 9 kg stannade vågen på, en vikt som visade sig vara relativt överlägsen. I materialväg körde han trekrok och en 47 mm Kajpirk... Både totalseger i DM och Kilafors samt lagguldet i NM gör att få om ens någon i pimpelsverige kan visa upp samma formtoppning som gubben för tillfället!!

 

Söndag
Idag söndag åkte vi till Bybergspimpel utanför Ånge i hopp om fina vikter och grov abborre, men det blir ju sällan som man trott.. Trögt och småfisk. Gnetfiske helt enkelt. Peter Forsberg vann på 5 kg efter att ha gått till starten praktiskt taget fisktom efter halva tävlingen för att sedan spurta i mål.. Bland övriga placeringar så var farsan 5:a på drygt 4 kg och jag släntrade nog in runt 10:e på 3,5 kg. För några år sedan vann Loe Eriksson den här tävlingen på över 18 kg, det såg vi inga tendenser till idag men en trevlig dag och ett fint arrangemang var det så vi kommer tillbaka!

 

Nu är det bara att bryta ihop och komma igen efter en helg som gav mer att önska för egen del. Nästa helg är det Venjanspirket, en topp-10 tävlingen för väldigt många pimpelfiskare...

På återhörande


/Martin