Sista rycket!

Storsjön(Långviksmon) Lördag och Tavelsjön Söndag

 

Isarna är kontrollerade och det kommer bli tävlingar båda dagarna.

Skall tippa lite segrare och segervikter inför helgen.
Både här uppe och nere på sista rycket!

 

Fredag:
Siksjön:

Vinnare: Tror att P-A Nyberg kan slå till här iår efter många topplaceringar. Tror dock inte han har någon seger på Siksjön, tror första kommer ikväll!
Tror dessutom att den bil som går från edsbyn(innehållande P-Å Södergårds, A-E Södergårds, Poppo Olsson och P-A Nyberg) kommer var den bäst placerade bilen i snitt. Alla av dem topp 20?

Segervikt: 2,9kg

 

Lördag:
Storhamrasjön:

Vinnare: Tror Jesper dyberg och Daniel Eriksson blir farlig, tipset faller på Daniel Eriksson.

Segervikt: 11,9kg. Fisket kommer inte vara lika bra iår som ifjol. Daniel kommer lura upp några riktigt fina abborrar i morgon.

 

Långviksmon:

Vinnare: I Västernorrland är Janne Johansson outstanding. Nappar det bra på Storsjön i morgon, vilket jag tror det kommer göra. Då vinner Janne Johansson.
Men många outsiders finns. Påven vann här för två år sedan på drygt 9kg.

Segervikt: 9,8kg. Förmodligen kommer ingen komma över 10kg i morgon. Tror det blir lite för mycket folk på de bästa fläckarna i morgon.

 

Söndag:
Lossjön:

Vinnare: Poppo Olsson eller P-A Nyberg är två riktigt heta tips, även Jörgen Storm kan blanda sig i. Största frågan är, nappar det bäst i starten eller längst ner på söndag?

Segervikt: 8,2kg. En bra vikt på Lossjön, kan gå ända upp emot 10kg då Lossjön är relativt ofiskad de senaste åren. För en riktig toppvikt skall vinnaren komma längst ned ifrån.

Tavelsjön:

Vinnare: Buden är många här. Men Antti Kallo har fått bra förut här på våren och har åter igen slagläge!

Segervikt: Är det någon sjö det skall tas över 20kg i helgen så är det här! Dessvärre stannar det nog på 18,2kg.

DM på Näkten:

Vinnare: Daniel Eriksson kommer att ha en bra helg efter en fiasko-säsong. Dubbelseger på Storhamra och DM, säsong är räddad Daniel!

Segervikt: Här kan jag bara ge mig till med vilda gissningar. Men minns jag inte helt fel så vanns SM på Näkten på närmare 8kg. Nu borde det krävas över 10kg för seger. Men många kan säkert bli helt utan.

 

/Erik

 

Summering "Sista rycket!" och Dm!

Helgen bjöd på tre riktiga höjdare och för egen del gick jag nöjd ifrån två av dessa. Siksjön och Storhamra. På Näkten lyckades jag inte som tänkt och därmed flög SM-biljetten all världens väg. Men jag kan ändå inte vara missnöjd med helgen då jag lyckades vinna både individuellt (för andra gången) och i lag (med Thomas Larsson och PÅ Södergårds) på Storhamrasjön och dessutom var med i toppen på Siksjöpimpeln.

 

Fredag

Inför Siksjöpimpeln hade jag taktiken klar. Jag gick upp mot norra delen av sjön och väl där blev jag relativt ensam och kunde metodiskt fiska av tävlingen som jag själv ville. Fick någon fisk lite då och då vilket räckte till 4:e plats på 4 kg vilket jag tror var bäst på den delen av sjön. Varierade mellan tafs och en bronserad Kaj 37:a och en blåglitterkrok. Om man såg till vikterna överlag var dock mittendelen på sjön klart bäst. 115 deltagare var riktigt bra för att vara en eftermiddagstävling! SM medaljören från Mälaren, Mats Larsson, vann seniorklassen på 4,5kg.

 

Lördag

Öppna OS på Storhamrasjön är något av tävlingarnas tävling varje säsong med stor sjö (eller många sjöar), 5 timmar, stort och hårt motstånd och inte minst chans till bra fiske. Stängda dammluckor veckan före spolierade dock det sistnämnda för många. Jag lyckades få ihop 8,3 kg vilket visade sig vara den tyngsta påsen i startfältet! Även här hade jag taktiken klar sedan lång tid tillbaka, och den visade sig alltså vara vinnande. Fick till en början fiska relativ ostört och efter halva tävlingen hade jag nog omkring 6 kg. Lyckades därefter skrapa ihop ytterligare ett par kilon på djupare vatten. Körde med bronserad kaj 42:a första halvan av tävlingen och övergick senare till en tyngre variant. Till råga på allt vann jag, PÅ Södergårds (farsan) och Thomas larsson även lagtävlingen på nästan 16 kilo. Min klubbkompis i Sveg, Tore Hägglund, vann yngre veteran på 6,2 kg och Maud Eriksson damklassen på 3,7 kg. I övrigt att nämna var NM-lagkaptenen Micke Engvall 3:a och lagkamraten Thomas 5:a i senior.

Tore Hägglund, jag och Thomas Larsson

 

Söndag

Näkten blev en mycket svårare nöt att knäcka än jag någon gång kunnat föreställa mig. Hade aldrig varit på sjön men hade däremot fått tips på fiskbara områden av Jörgen Storm och Erik Andersson. Det gick ändå inte vägen så jag har nog bara mig själv att skylla...!:-) De abborrar som kom upp ur djupet på tävlingen var allt som oftast STORA och de fiskare som låg i toppen hade nog uteslutande hål som gav en del fisk. Magnus Grinde, Svegs SFK, blev DM-mästare på för dagen smått otroliga 5,5 kg på 20-25 fiskar. Jag fick även glädjas åt min bilkamrat Daniel Eriksson som kvalade på drygt 3 kg och Nisse Norderud som kvalade i Herrveteran. Grattis till er! Nu glömmer jag gärna Näkten för den här gången men envis som jag är kommer jag garanterat återvända hit, för jag gillar inte när jag inte får något grepp om sjöar!

 

På Sista ryckets tredje tävling på Lossjön vann man på över 7 kg. Hörde att Jörgen var i toppskicket och att Per "Chefen" Nilsson både prisade och vann en borr på lotten men i övrigt vet jag faktiskt inte så mycket mer. Kanske någon som vet mer kan fylla på i en kommentar!?

 

Nu går vi snart in i påsken och jag hoppas för all del att isarna håller över helgen, det vore en himla härlig avslutning på ett fint pimpelår!

 

/Martin