Summering 10/11

Så har ytterligare en pimpelsäsong nått vägs ände och vi får vänta några månader innan kylan återvänder. Tänkte även i år försöka mig på konsten att göra en personlig sammanfattning av säsongen som gått, en säsong som skulle visa sig ha många olika ansikten...

 

Försäsongen
Isen här i Härjedalen la sig redan i oktober. Daniel Eriksson och jag var inte sena iväg för att dra de första abborrarna. Detta följdes upp av diverse rödingsturer och därefter Härjedalacupen som jag av förhinder dock inte kunde delta på. Till nästa år tycker jag dock att det vore väldigt trevlig om även Voxnadalens SFK kunde arrangera en deltävling i cupen, inte minst med tanke på att många från klubben deltog i år. Jag är övertygad om att ju fler och bättre samarrangemang vi gör, ju större intresse byggs upp! Vad anser ni andra om det?

 

Midvinter & SM
Efter de första tävlingarna som genomfördes blev det gruvligt kallt i mellersta och norra Sverige, och det satte i alla fall pinnar i fiskehjulen för min del. Istället försökte jag få till lite träning till Vasaloppet som skulle genomföras i början av mars. Säsongen tog egentligen inte ny fart fören i mitten av februari då Daniel, jag och Thomas Larsson först hade en heldag med härligt fiske på Svegsjön och därefter deltog i Sundsjökulan. Fick min högsta vikt för säsongen där med strax över 17 kg, och då hade jag ändå inte dedär riktiga ösfisket fören på slutet vilket säger en del om Sundsjön och varför vikterna har en tendens att sticka iväg där! Helgen därefter var det SM, förövrigt ett jättelyckat arrangemang. Dock var kylan även i Stockholm påtaglig med 24 minusgrader vid startfållan. Leif Lothström blev SM-mästare med PK Nordics Magnus Nydahl som silvermedaljör och Mats Larsson som bronsmedaljör (har hört på ryktesvägen att SVT efterfrågar den gode Leffe till självaste Mästarnas mästare nästa år, återstår att se om han ställer upp...?!). Själv tog jag en liten chansning som inte gick hem, men inget att gräma sig över då det känns som givet att man bör chansa lite på ett SM om man ska kunna vara med i toppen. Lagtävlingen dagen efter vanns av ett Stockholmslag före några av mina kamrater från Sveg.

 

Nordiska mästerskapen
Nästa stora mål för min del var nordiska mästerskapen, som anordnades i Gjövik i Norge. Det snackades högt om singelmyskor men det var inget vi i herrlaget (Thomas Larsson, PÅ Södergårds & jag) riktigt tog fasta på. Skulle vi kunna slå Norge och Finland var vi dels tvungna att fiska som ett lag och dels göra det på vårt sätt. Efter tävlingen skulle det visa sig att vi vann herrlaget och det enda som kunde ha blivit bättre för egen del var om jag hade haft lite mer flyt med hålen i början av tävlingen, då hade jag antagligen kunnat kämpa om den ädlaste medaljen även individuellt. Nu blev det inte så men vi åkte nöjda därifrån ändå!

 

Stortävlingshelgerna
Efter NM började allt större tävlingar gå av stapeln. Jag deltog själv på tävlingar fördelat inom Jämtland, Härjedalen, Hälsingland och Dalarna. Fisket var generellt lite sämre än tidigare år. Största framgången för egen del var segern både individuellt och i lag på Storhamrasjön, en tävling man alltid satsar lite extra inför men som alltid är svår att få framgång på. Största besvikelsen i år var DM eftersom SM-biljetten försvann ner i djupet bland de få men stora abborrarna på Näkten. Fyra år sedan jag missade SM individuellt senast så visst kommer det kännas tråkigt att inte få delta när det drar ihop sig nästa år, var det nu kommer gå!?

 

Värmens intåg
Värmen tog ordentligt tag om Sverige sedan i slutet av mars och isarna smälte i en rasande takt. Jag hann vara ute å fiska i 20 dagar i sträck innan det var kört här runtomkring Sveg. Pimpelfestivalen "Sista rycket!?" med bland annat Storhamratävlingen var inte långt ifrån att ställas in vilket däremot alltför många påsktävlingar fick lov att göra helgen därefter. Lite snopet och trist kändes det allt att en traditionell tävling som Vikinganappet inte kunde genomföras. Men nya tag nästa påsk som åtminstone inte bör ligga i riskzonen för dåliga isar!

Nu har de sista isarna försvunnit helt här i Sveg och vi tar en välförtjänst sommarledighet från det dagliga bloggandet. Men vi hade tänkt köra lite intressanta grejer här på bloggen även i sommar så titta in lite då och då vettja!

Så till sist..

 

Tre tankar inför nästa säsong:
1. Kan det bli läge att göra en cuphelg av "pimpelfestivalen" till nästa säsong!?
2. Hur gör vi bloggen än mer informativ och intressant?
3. Hur skall vi arbete för att öka rekryteringen till pimpelfisket!?

Nya pimpeldrag till hösten gott folk!

 

Med varma hälsningar

Martin Södergårds, PK Nordic