DM-Helg

Snabbrapporter från olika DM

 

Idag tog jag mig en välbehövlig sovmorgon och sedan blev det en sväng med syrrans familj till äventyrsbadet i Borlänge.
Det är inte så dumt med vatten i flytande form heller.

 

Men som de flesta vet så har det vart DM-tävlingar lite här och var idag.

DM västerbotten:
Dm:et gick på Kussjön.
Jocke berggren vann herrklassen på 5,1kg.
Johan Gotthardsson 2:a på 4,9kg
Niklas Gotthardsson 3:a.
Mats Bäckman 4:a

Alla dessa 4 tävlar för PK Nordic. Stort grattis till dessa!
Mats, Niklas och Johan vann dessutom laget tillsammans med Erik Andersson.

 

DM Jämtland:
Här kommer Martin med en längre rapport sen.
Men dagens segrare blev Daniel Eriksson på 10,8kg. (Den stora favoriten till årets SM, så nu får han en ny chans nästa år)
Han satt och varpade på djupt idag, vilket visade sig vara en bra taktik.

 

/Erik

 

DM Jämtland

Så var även distriktsmästerskapen i Jämtlandsdistriktet på Strömsundssjön Fångsjön till ända. Ojämnt fiske men å andra sidan bra mycket jämnare än på Näkten ifjol. Daniel Eriksson, Svegs SFK, vann tävlingen överlägset på över 10 kg. Stort grattis till Daniel och hans första individuella DM-guld! Maud Eriksson vann dam lika överlägset på 4,4 kg.

 

Lagtävlingen för herrar vanns av Brunflofiskarna, som alla suttit inom samma område som ovan nämnda Daniel under tävlingen. De fyra skrapade ihop 27 kg. Vårt lag med mig, Daniel, Loe Eriksson och Magnus Grinde blev två på 23 kg och på det kvalade vi in till nästa års lag-SM. Svegs damer vann också vilket innebär att Sveg minst kommer att ha två herrlag och två damlag i nästa SM (p.g.a. SM-vinst för både herr och dam i år). Strongt.

 

Skönt att åtminstone kvala in i lag, även om målet var satt till att knipa en individuell plats för min del vilket jag däremot inte lyckades med. Hade en taktik klar på förhand och körde efter den, men många andra som fiskat ett antal gånger på sjön visade sig givetvis ha fördelar av det. Och att gång efter gång få bekanta sig med nya vatten är givetvis lite av priset man får betala av att flytta runt i Sverige som jag gjort under de senaste åren. Men troligtvis stärker det en i det långa loppet (för snart har jag varit på en majoritet av norrlands tävlingssjöar!;)).

 

Nu siktar vi in oss mot påsken, för om tävlingarna går att genomföra (vilket de flesta ser ut att göra) blir det sannolikt på sjöar som även jag har varit på förut!:)

 

/Martin