Resumé jämtcupen

Årets Jämtcup blev enligt några av cupens mest erfarna fiskare en ovanligt svårbemästrad historia, men således också en härlig utmaning att ta sig an. Halasjön, Greningen och Föllingesjön bjöd nämligen på tre helt olika slags fiske och relativt ojämna vikter.

 

Halasjön skulle enligt rapporter vara den bästa av de tre tävlingssjöarna, vilket också visade sig vara fallet. Daniel Eriksson vann deltävlingen överlägset på närmare 14 kg. Maud Eriksson vann dam på över 8 kg. Själv gjorde jag min svagaste insats för helgen. Blev stressad när jag inte hittade fisk i inledningsskedet och såhär i efterhand skulle jag ha beslutat mig för att bara "kötta på" i viken där jag befann mig eftersom jag kom på riktigt bra fiske den sista kvarten. Slutade 17:e på 6,2 kg vilket skulle visa sig vara kostsamt när totalcupen summerades under söndagen. I den presigefulla lagtävlingen, där jag var lottades med Krister Jakobsson och Jim Bekken, placerade vi oss dock som fin tvåa! Värt att nämna var även två personliga abborr-rekord som sattes under dagen. Magnus Olsen (1,2 kg) och Thomas Larsson (drygt 1 kg) var mäkta nöjda med att ha lyckats få upp klunsarna över kilot!

 

Tävlingssjö två var Greningen, som skulle visa sig vara en helt annan typ av sjö än den första. Lite Hälsinge-dala fiske skulle jag nog säga, vilket passade mig bättre än många andra tror jag. Jag hade här, liksom på de andra deltävlingarna, taktiken klar på förhand och fick en del fisk när jag sänkte tempot och "finlirade" på stället jag befann mig. Även mina lagkamrater fiskade bra och vi vann deltävlingen tämligen överlägset på totalt 16 kg. Individuellt klättrade jag till en 6:e plats inför den avslutande etappen. Alex Ungman vann deltävlingen överlägset på 8 kg efter att ha hittat storabborren själv i slutskedet. Maud Eriksson vann dam på dryga 1,5 kg?? (Här kan jag ha fel igen Maud!). Jag vägde åtminstone in 5,4 kg.

 

Tredje deltävlingen på Föllingesjön var också svår. Vi i laget gick återigen i samlad styrka, hamnade relativt ensamma på stora ytor som vi arbetade av tillsammans. Här var det bara att lägga i turbon, d.v.s. borra så mycket kroppen förmådde, eftersom man kunde få fick fisk i ungefär var 10:e hål. Vi kämpande på och vid invägningen visade det sig att vi vann även den lagtävlingen på drygt 13 kg. Vi fick alltså platssiffra 4 på tre tävlingar totalt vilket gav oss lagsegern. Jim och Krister, som låg bra till redan efter första deltävlingen där jag tappade segerchansen individuellt, blev etta och tvåa totalt, Thomas Larsson trea och jag avancerade slutligen till fjärde efter att ha vägt in 4,8 kg på sista. Endast fem placeringssiffror upp till Jim och segern tillslut, efter tappet på första, så jag får vara nöjd med helgen som helhet. Kurt Gullbrantsen vann förövrigt sista deltävlingen på dryga 6 kg. I damklassen vann Maud totalsegern med platssiffra 4, med Kjersti Solli som sista deltävlingsvinnare på drygt 4 kg! Annelie Erlingsson blev totaltrea i dam och Linus "Laxynglet" Axelsson blev totaltvåa i juniorklassen. Generellt placerade sig Härjedalingarna väldigt bra både individuellt och i lag!

 

Resultat ind. herr.

Plac.

Namn.

Klubb.

Placeringssiffra

1. Jim Bekken Sveg 22 (6, 3, 13)

2. Krister Jakobsson Sveg 24 (12, 8, 4)

3. Tomas Larsson Sveg 25 (5, 9, 11)

4. Martin Södergårds Sveg 27 (17, 5, 5)

5. Magnus Eriksson Sveg 33 (15, 10, 8)

6. Pela Friberg Sveg 36 (10, 17, 9)

7. Magnus Olsen Sveg 37 (19, 11, 7)

8. Tobias Eriksson Jämtkroken 40 (8, 16, 16)

9. Alex ungman Sundsjöf. 42 (20, 1, 21)

10. J-E Karlsson Jämtkroken 43 (13, 18, 12)

 

Tack för en mycket trevlig fiskehelg allesammans!

Martin Södergårds