Björn Borg

 

 

Född: Juni 1943 Linköping

Bor: I centrala Linköping

Yrke: Numera pensionär men har parallellt en liten firma "Stångå Grafisk Design". Jobbade under min yrkesverksamma tid många år som Art Director på olika reklambyråer och senast som ansvarig för identitetsfrågor på försvarsföretaget Saab AB.

Klubbar: SFK Firren och de senaste 30 åren FK Jokers. Är en av grundarna till Jokers.

Meriter: "Förbundskapten" i internationellt mete, landslaget i havsfiske, landslaget i pimpel (2 ggr nordiska), 2 ggr SM-guld i lagpimpel, ett antal DM i olika disipliner samt på pallen några gånger i friidrotts-SM för veteraner i slägga (lite udda merit kanske...)

Favorittävlingar: Cancertävlingen på Lien i Östergötland samt samtliga SM, speciellt det kommande!

Kuriosa om Björn och pimpel: Min fru Lisbeth och jag gifte oss 1972. Det var planerat att ske under en pimpelresa tillsammans med goda vänner i Dalarna. Samma dag som bröllopet skulle hållas, med en inkallad präst från Falun, var jag och min kompis med på en tävling i Gävletrakten. På bröllopsdagen! Jag vann HS och fick i pris en förskräcklig, orange ryamatta och en blomsterkvast. Så fixade jag bröllopspresenten och brudbuketten.

Bidrag till pimpelsport.se: Historisk tillbakablick på pimpelfiskets storhetstid i Östergötland, diverse personporträtt, tävlingsrapporter från distriket samt kanske lite udda och personliga betraktelser.