Jörgen Storm

 

 

Född: Gyllene årtalet 1967

Bor: I centrum av Sverige, Orsa

Yrke: Produktionsledare / utvecklare, CNC-programerare, Ventilationsmontör, Fastighetsförvaltare samt trebarnsfar ;)

Klubbar: Vintertid tävlar jag i pimpel för Ovansiljans SFK och sommar för FK Match i internationellt mete.

Meriter: Phu, två gånger individuellt guld samt ett silver i pimpel-SM, även fyra två gånger samt tre till topp-10 placeringar. Vunnit Hedsjöpimpeln, Öppna Östgöta, Venjanspirket ( 4 ggr), Öppna OS-pmpeln ( 3 ggr), Kilaforsnappet ( 2ggr), Siksjöpimpeln ( 3ggr) och sist men absolut inte minst Sälen-cup ( 4ggr). Förresten även NM-brons ind samt guld i lag. Fyra individuellt på VM och trea i lag på den tiden när isfiske-VM tillät alla tradinionella metoder. Även vunnit Trysil-cup.

 

Mete: Två guld individuellt samt tre guld i lag på SM. Ett silver i NM samt två lag-guld. Har metat 7 VM men har numera lagt ner denna satsning sedan måmga år tillbaka.

Favorittävlingar: Numera är man tvungen att planera säsongen noggrant för att komma iväg, men i och med att min äldste son Oscar också bli het inom pimpel så kanske det blir mera. Har många favorittävlingar men för några år sedan när Sälen-cup var riktigt stort var det odiskutabelt nummer ett under säsongen. Annars tycker jag Venjanspirket, OS-pimpeln, Kilafors och Hedsjöpimpeln är fina arrangemang.

Kuriosa om Jörgen och pimpel: Beror nog på att jag alltid fick vara med som barn och vinterfiska med min far och farfar. Speciellt min numera 89-åriga farfar Gunnar som alltid drog mig med när han skulle pimpla. Sedan fanns det en klubb som hette Orsakroken där vi juniorer fick lyssna så spännande tips och tillverka krokar, pirkar m.m.Sedan blev naturligtvis tävlingsmomentet jäkligt spännande, precis som att spela en hockeymatch som jag gjort några tusen gånger under mina år.