Marino Sanvincenti


Född: Eksjö i Småland
Bor: Sjövik utanför Göteborg
Mail: marino@asff.nu
Yrke: Lärare i matematik och idrott
Klubbar: Ordförande i Alingsås Sportfiskeförening
Meriter: Inga alls... :)
Favorittävlingar: Alla mormyskatävlingar, vare sig det är lokala tävlingar, SM eller VM-kval. Oavsett vilken typ av tävling har de sin charm och något som drar mig till dem. Det kan vara gemenskapen, snacket före och efter tävlingen eller själva tävlingsmomentet.

Kuriosa om Marino och fiske: Jag började fiska, som de flesta andra, på en brygga med en lång pinne och ett röd/vitt bullflöte på linan. Det utvecklade sig till att bli ett stort intresse där man började samla på sig prylar och testade på alla möjliga sorters metoder. Tävlingslusten väcktes under ett sportlov då den lokala fiskeklubben i Eksjö arrangerade en sportlovspimpeltävling, efter den var jag fast. Jag är, och har alltid varit, otroligt tävlingsinriktad. På senare år har jag dock insett, efter uteblivna resultat, att jag helt enkelt får se tävlingar som något kul. Framskjutna placeringar får helt enkelt ses som en bonus. De senaste åren har jag fokuserat på Mormyska och verkligen grottat ner mig i den världen, kanske man kan lyckas med bra resultat här...?

Bidrag till pimpelsport.se:  Jag kommer skriva om mormyskafiske, både kring teknik och taktik samt kanske mer filosofiska funderingar kring tävlingsfisket i Mormyska. Vidare kommer jag även rapportera från VM i Ukraina under februari.