Matilda Leijon

 

 

Född: 1996, fast riktiga livet startade 1998 då jag började fiska.

Bor: Uppvuxen i Lidköping, studerar nuvarande i Forshaga, tiden efter är ett frågetecken.

Mail: matildaleijon@live.se

Yrke: Våren 2015 nybliven student.

Klubbar: Lidköping SFK

Meriter: 2015(2014) SM- guld, kommande NM ÄDJ 2014 - NM - guld ÄDJ - arbete saltstraumen fiskecamp, Nordnorge 2013 - SM - silver ÄDJ - praktik Thailand på Gillhamsfishingresort 2012 - SM -brons YDJ 2011 - SM-silver, Nm fyra YDJ 2010 - sm guld, nm sjua YDJ 2009 - sm silver YDJ

 

Favorittävlingar: Alla tävlingar är trevligt att delta i. Favoriterna måste nog vara de då stämningen är bra och många damer är med. Annars är påsken i norr rena drömmen.
 

Kuriosa om Matilda och pimpel: Jag nöjer mig aldrig med att jämföra mig med de andra damjuniorerna, trots att vi nu har ett starkare lag än på väldigt länge. har ställt upp i seniorklassen i flera år av den anledningen att jag vill ha utmaningar, på så sätt utvecklas jag mest. Gillar att ha interna tävlingar med folk man möter ute på tävlingen. Min vinnarskalle tillåter mig aldrig att förlora vilket gör att jag kämpar in i det sista för att visa mig starkast. Har alltid tyckt att pimpelfiske har vart roligaste metoden men det är inte förrän säsongen 12-13 som jag började stegra i hur seriöst jag tog fiskandet.
 

Bidrag till pimpelsport.se:  Det jag kommer bidraga med till pimpelsport.se är historier och synen på fiske från en tjejs ögon. Tidigare har det endast funnits manliga skribenter och det är dags att en brud ska få in foten.


Se videon med Matilda nedan: