Stefan Gren

 

 

Född: 1967, uppväxt i Östanvik =Oresjön

Bor: Nusnäs

Mail: stefan.gren@siljan.com

Yrke: Skogsvårdsansvarig på SILJAN SKOG AB i Mora

Klubbar: Ovansiljans SFK

Meriter: SM Guld lag år 2000 på Mälaren. SM Guld indviduellt 2001 på Sundsjön, Jämtland. SM Silver individuellt Rönnhällsjön Malung. Deltagit på NM 2 ggr, i Norge bägge gångerna. NM Brons individuellt och lag. DM Guld både lag och ind. DM Guld Mormyska. 2 segrar i Sälencup+ett antal medaljer i den samma. Vunnit Hedsjöpimpeln, Norarycket och OS på Hamrasjön. Ösjön 2012. Totalsegrare i Lofsdalspimpeln 2012(En av de roligaste segrarna hitintills av flera orsaker).

 

En av mina svagare sidor är dock att komma ihåg årtal, resultat och meriter. Ovanstående är jag säker på, sen finns det säkerligen ett antal glömda årtal och meriter också.

Favorittävlingar: Horrmundnappet, Venjanssjön, Hedsjöpimpeln, Dalforsnappet på Amungen och så SM naturligtvis.

Kuriosa om Stefan och pimpel: Har pimpelfiskat sedan 4-5 årsåldern. Tävlingskarriären startade i Mora Sportfiske klubb med Weine Pettersson och Kjell Eriksson(tyvärr bortgången alldeles för tidigt) som läromästare. Min första tävlingspirk var Svabopirken. Har gjort tusentals färgkrokar genom åren. Grenkroken och Rosa chenille krokar med blå glitter eller svart topp. Älskar variationen trekrok, tafs och mormyska i tävlingsfisket. Variationen gör att man måste vara allround. "Ösa" huggvillig abborre kan ju de flesta men lura dem när de är lite "kinkiga" kräver lite mer. Ser upp till två pimpelfiskare i Sverige, det är Jörgen Storm och S-O Holmberg. Jörgen för sin färdighet inom allt fiske och naturligtvis även för sin smått otroliga meritlista. S-O Holmberg för sin otroliga jämnhet inom tävlingsfisket, sitt magiska sätt att lura abborrar med pirk och limkrok.

 

För närvarande lägger jag den mesta av min lediga tid på och att träna Mora IKs A-pojkar där grabben Robin spelar så tävlingsfisket får komma i andra hand, men finns det någon lucka i kalendern så dyker både jag och Robin upp.

 

Bidrag till pimpelsport.se: Ska försöka skriva ner några rader när det passar. Pimpelfisket är ju bland det roligaste som finns. Tänkte även försöka bidra med lite tips och erfarenheter till den kommande pimpelbibeln.