2013 > 10

Mormyska.se kommer med ett ebjudande redan nu.

 Ett komplett rabatterat mormyskapaket nu för 399 kr. Innehåller allt för att komma igång. 16 mormyskor, 1 easy drag spö, nappindikator samt två olika rullar lina.

Läs hela inlägget »

En av årets nya sponsorer är mormyska.se.
Några av er har säkert redan besökt sidan. Där man för otroligt bra priser kan beställa mormyskor i alla möjliga storlekar och färger.

Har ni inte besökt sidan? Då tycker vi absolut att ni skall göra det!

/Pimpelsport

Läs hela inlägget »
Daniel, Martin & Loe ur Svegs SFK:s styrelse. Foto:www.sveg.se Daniel, Martin & Loe ur Svegs SFK:s styrelse. Foto:www.sveg.se

Intresset för att vidareutveckla pimpelsporten är stort. Det visar inte minst kommentatorskolumnen under Eriks senaste krönika om rekryteringsmetoder inom pimpelsporten. Jätteroligt tycker jag, för visst måste vi redan frälsta ta vårt ansvar!

Ett exempel på hur man kan gå tillväga när det gäller rekrytering finns att hämta i Sveg. Häromveckan arrangerade Härjedalens kommun en föreningskväll där allmänheten var inbjudna. Svegs Sfk hade anmält intresse och var på plats för att visa upp krokar, spön, mormyskor och annat material (vilket många tycker är intressant att titta på och diskutera). Dessutom hade vi lagt ut en lista där fiskeintresserade fick skriva ner namn och telefonnummer om de var intresserade av att följa med på någon fisketur när isarna lagt sig. Vårt enkla erbjudande innebar följande:

Skriv ner namn och telefonnummer.
Vi skickar ut ett sms när det blir aktuellt för oss att åka ut på något intressant fiske.
Då samlas de som vill och kan vid OKQ8 i Sveg för vidare samåkning.
Inga egna fiskegrejer behövs, det står klubben för.
Och det finns givetvis möjlighet att få personlig coachning kring fisket!


Denna modell innebar att ett antal nya personer visade intresse av att följa med klubben ut och fiska. Ett första steg mot nya klubbmedlemmar och tävlingsfiskare måntro?

/Martin

Läs hela inlägget »
När lägger sig de första isarna ordentligt? När lägger sig de första isarna ordentligt?

Samarbetsklubbarna Sveg, Ovansiljan och Woxnadalen kommer återigen arrangera försäsongscupen HDH-cupen.

Cupen, som brukar inleda säsongen i mellansverige, kommer genomföras genom tre deltävlingar.

Första deltävlingen, tillika säsongspremiären, kommer att genomföras av Svegs SFK helgen den 16 nov alt. 23 nov (om isen har anlänt). Ovansiljan planerar därefter att genomföra sin deltävling på Tallsjön den 30 nov och Woxnadalen någon helg in i december.

Givetvis kan datum komma att ändras beroende på yttre förutsättningar.

Läs hela inlägget »
Etiketter: tävlingar

Den 1:a November kommer det att ske en lite förändring här på sidan.
Då tillkommer ännu en kategori.

Jag och Martin började spåna lite om en  Tips-sida under våren.
Helt enkelt en sida där de inlägg med någon typ av tips eller dylikt samlas.
Det kan vara allt ifrån hur man gör en krok till hur man effektivast fiskar på djupt vatten.

I dagsläget är det kanske inte så mycket i vårt tips-bank.
Men med tiden kommer det fyllas på hela tiden.
Så det är bara att hoppas att det blir ett hjälpmedel för dem som behöver något.
Ni får gärna kommentera här under om det är något ni önskar att veta mer om, så ska vi göra allt vi kan för att lösa det.

/Erik

Läs hela inlägget »

Jag har suttit och funderat lite här nu i höst över hur medelålder och rekrytering ser ut inom pimpelsporten.
Tankarna har även gått lite omkring hur medåldern utvecklas. Här har jag dock inte fått några konkreta svar, annat än en känsla av att den ökar när man kollar i resultatlistor.

Jag gjorde därför ett stickprov. Jag tog och kollade åldrar på alla i herrklassen, av de som deltog i Dalarnas DM-serie.
Varför jag valde just Dalarna är dels för att den var lättåtkomlig för min del då jag själv tävlar där.
Men jag tog också Dalarna för att det distriktet är ett av de få som fortfarande har ett högt deltagarantal på DM och även andra tävlingar.

 Jag tog helt enkelt och kollade upp åldrarna på de 45 deltagarna som som var namnsatta i resultatlistan. Men det var lättare sagt än gjort då vissa av dem har löjligt vanliga namn, vilket gör dem svåra att hitta och medelåldern som jag fick fram kanske inte är exakt. Men den är tillräckligt exakt för att jag skall kunna göra ett uttalande.

Medelåldern bland deltagarna i herrklassen i Dalarnas DM-serie är 42 år, vilket känns lägre än vad jag trodde. 20st ligger mellan åldrarna 30 och 45, vilka får ses som stommen de kommande åren. Endast 3st är under 30 år (det förutsätter att jag hittat rätt ålder till rätt namn, i värsta fall är det bara en).
Däremot var det 8 juniorer med också, vilka vi får hoppas fortsätter upp i seniorklassen. Men av egen erfarenhet så brukar ungefär hälften falla bort eftersom när tävlingsfisket får ge vika för andra intressen.

Det som är lite värre att se är att inom 5 år så kommer 12 av de här 45 gå över till veteranklassen och i nuläget har jag svårt att se att det tillkommer 12st tävlingsfiskare i herrklassen under de kommande 5 åren. Dock håller jag tummarna för att jag har fel. Om 10 år så har ytterligare 11st gått över till veteran och den trenden håller i sig. Så något måste hända med rekryteringen.
Jag tror inte att medelåldern kommer bli lägre i framtiden än vad den är nu.

Men medelåldern kanske inte är det man skall haka upp sig på i första hand i det här fallet. Jag personligen tror att framtiden ligger i att rekrytera deltagare i 25-35 års ålder och verkligen få dem intresserade. Det är fortfarande många som fiskar idag och det gäller helt enkelt att tända tävlingsgnistan. Men frågan är bara hur, ser man på dem som kvalificerade sig till SM ifrån Dalarna ifjol så var alla 41+, endast två stycken var yngre än medelåldern och det var marginellt.
Det är bara att inse att rutinen gör mycket och den ger allt större utslag nu när hälften kvalificerar sig genom serien.

Nu är inte SM allt, jag tror personligen att bra fiske och kanske fina varupriser skulle locka till sig en större bredd än att delta i ett SM.
Men då tävlingar med varupriser blir allt färre och det endast är klubbtävlingar med SM och DM som höjdpunkt kvar så blir detta en större faktor som lockar.
Men om man nu skall se hur stor chansen är för en "nybörjare" att kvalificera sig till ett SM så är den i princip minimal och med en serie så sjunker den ytterligare.

Beslut om serier är genomförda i syfte att de bästa fiskarna skall ha större chans att ta sig till SM. Vilket är helt rätt i en aspekt.
Men för att öka intresset och deltagarantalet så kanske det behövs att slumpen får en större faktor och gå tillbaka till endast en DM-tävling?
Jag tror vi håller på att gräva vår egen grav där endast de "bästa" blir kvar. Allt eftersom kommer deltagarantalet gå ner och det blir ännu svårare att kvalificera sig till SM om inte antagningsprocenten eller klassindelningen på något vis korrigeras. Så vad bör vi göra?

/Erik

Läs hela inlägget »

Snart börjar det bli dags för sammankomster med syfte att planera tävlingskalendrar i de olika distrikten.
När detta är klart får ni gärna maila över dem till info@pimpelsport.se.

Dessutom har Erik nu skapat en SMS-grupp där man enkelt kan förmedla ut pimpeltävlingar och info om dem.
Kanske någon vill köra en kula som inte är med i kalendern och då är detta ett enkelt hjälpmedel.
Vill ni vara med i den så maila erik@pimpelsport.se så lägger Erik till dig.
Ni som sedan är inlagda kan själva bjuda in de som ni tycker borde vara med.

/Pimpelsport

Läs hela inlägget »
Premiärpimpeln för Jörgen Storm finns att läsa på följande webbadress: http://www.rapalaproguide.se/2013/10/premiar/

Jörgen som förövrigt gett klartecken om att vara korre ytterligare ett år på pimpelsport.se vilket vi givetvis är glada för!

Skicka gärna in era bilder( och även en liten textrad om ni känner för det) från premiärturerna på is!

/Martin
Läs hela inlägget »
Etiketter: pimpel

Vintern och pimpelsäsongen närmar sig med stormsteg. I helgen har det visats bilder på is lite här och var. I Funäsdalen åkte dem långfärdsskridskor på lördagen och uppe i Lycksele så var Anders Rimmervik ut och pimplade igår.
6 cm is enligt inlägg på Facebook och dessutom verkade det ha nappat. Hur bra vet vi inte!

/Pimpelsport

Läs hela inlägget »
Nu är inbjudan till SM på Runn och Ösjön ute, likaså den nya SM-hemsidan!

http://visitsodradalarna.se/sv/pimpelsm/
 
Läs hela inlägget »

SMS-grupper är ju något som är väldigt populärt nu och det är ju även väldigt enkelt och effektivt.
Finns det ett intresse i pimpelsverige för en SMS-grupp där man förmedlar ut pimpeltävlingar och dess tider.

Det kommer nog endast att bli en för hela Sverige i sådana fall.
Men det bör väl inte vara så besvärande?

För att snabbt få ut tävlingar med kort varsel så är det ju perfekt.
Även om de skulle behöva ställas in.
Klart att internet och telefonsvarare fortfarande skall användas. Men det kan ju vara ett bra komplement?

Vad tycker ni?
Kommentera precis vad ni tycker!

Läs hela inlägget »

Det börjar hetta till och närma sig isläggning. Även om "hetta till" kanske är fel uttryck i det här sammanhanget. Nog om det nu, ifjol lanserade vi Pimpelsport.se den 1:a november och därefter var det väldigt bra besökssiffror resten av säsongen. Vi hoppas på ännu högre besöksfrekvens och högre besöksantal iår. Har ni inte gillat oss på facebook ännu? Gör det, vi MÅSTE gå förbi pimpelkonk på den punkten under vintern.

Nu under oktober och tills isarna börjar bli fiskbara i november/december så kommer vi köra en "uppvärmning" där det kommer dyka upp lite intressant läsning.
Inte varje dag, men åtminstone några dagar i veckan.

Nyheter inför året?
Vi kommer att lägga ut en sida med "tips" där det kommer finnas information om olika fiskemetoder, knep & knop osv.

Vi har även lyckats få ett par till sponsorer som ni kommer att få veta mera om. Dessutom kommer det kanske lite erbjudanden som ni kan utnyttja.

Vi skall även försöka rekrytera några nya "korrar" där vi har tänkt oss att täcka in större delar av Sverige och gärna någon junior och dam skulle vara intressanta som korrespondenter.

Vi hoppas att det blir en intressant pimpelsäsong 2013/2014.

/Pimpelsport

Läs hela inlägget »

Kommande tävlingar

Våra sponsorer

loading...
PIMPELSPORT CUP 2024


1. Jonas Gustafsson 393 p 
2. Tomas Hulån Olsson 392 p
3. Timo Jumisko 338 p
4. Stefan Andersson 325 p
5. David Öman 323 p
Se komplett lista här

PIMPELSPORT MORMYSKA CUP 2024 - t.o.m. DT14

1. Jimmi Bornström, 136 p
2. Thomas Nilsson, 110 p
3. Marino Sanvincenti, 95 p
4. Greger Carlsson, 89 p
5. Magnus Andersson, 81 p
Se komplett lista här

Senaste kommentarer