2014 > 03

I 19:e upplagan av Hedsjöpimpeln var mycket sig likt. Ett deltagarantal på över 450, ett prisbord utan motstycke och ett rakt igenom professionellt arrangemang av Ramsjö FVF.

Men en sak var annorlunda. Hedsjön hade bytt ut mot Mellansjön vilket satte pimpelfiskarna på nya prov! Lite svårtfiskat var det, inte minst p.g.a. att så många vill åt dom där under ytan, men bäst för dagen klarade sig Janne Johansson som vann den prestigefyllda tävlingen på hela 5,9 kg, före Tunabygdens Thomas Axelsson 5,6 kg och Jörgen Andersson på 5,3 kg. Bästa Dam blev Gun-Britt Tigerstrand.

http://www.laget.se/RAMSJOFVO/News/2482428/HEDSJOPIMPELN-2014--Sond-30-mars-!

Resultat kommer med all säkerhet att publiceras senare i veckan. Vi återkommer då!

Läs hela inlägget »
Etiketter: tävling

Se Peter Forsbergs blogg för en summering av sagen.

Micke Wiström vann på dryga 8kg

Läs hela inlägget »
Jonas Gustafsson leder återigen cupen. Men räcker det till i år!? Jonas Gustafsson leder återigen cupen. Men räcker det till i år!?

Det börjar bli riktigt spännande i Pimpelsport cup, som var tänkt som en pimpelallsvenska i år. Isarnas frånvaro i södra delarna av Sverige har dock ställt till den ambitionen...

Ledare för tillfället, efter tre deltävlingar, är ingen mindre än fjolårssegraren Jonas Gustafsson. Tätt därefter följer Storhamramästaren Jesper Dyberg och på tredje plats Falubygdens Per Gref.
28 fiskare har för tillfället poäng i cupen.

I damklassen tog Sylvia Kärrman ledningen efter segern på Hamrasjön. 22 poäng är fem fler än nordiska mästarinnan Lotta Engvall följt av Malin Granström.

Juniorcupen leds av Linus "Lilllaxen" Axelsson på 12 poäng före Anders Engberg, 10 poäng, och David Öman, 8 poäng.

Öppen klass
1.  Jonas Gustafsson 275 p
2. Jesper Dyberg 246 p
3. Per Gref 226 p
4. S‐O Holmberg 211 p
5. P‐O Liss 201 p

Damklass
1. Sylvia Kärrman 22 p
2. Lotta Engvall 17 p
3. Malin Granström 12 p
4. Maj‐Britt Jonsson 7 p
5. Annie Nilsson 5 p

Juniorklass
1. Linus Axelsson 12 p
2. Anders Engberg 10 p
3. David Öman 8 p
4. Oskar Storm 4 p
4. Tobias Lind 4 p

Läs hela inlägget »


Vet, ber om ursäkt, MEN här kommer äntligen resultatlistan !
Fisket på Storhamrasjön detta år blev inte alls som jag förväntat, visade sig att sjön låg 80cm högre än normalt under denna tid. Vet oxå att lite snö på sjön gör att fisket på grundare partier kan vara kanon.
Själv hade jag nöjet att titta på totalsegraren under en tid, lite surt att ha fullt drag när man skall ge sig hemmåt.
MEN det är väl det som jag personligen tycker är underbart med denna sjö.
246 deltagare var med OCH ni är hjärtligt välkomna tillbaka, vill oxå tacka Jesper Dyberg återigen för en bra resume' och alla mina härliga klubbkamrater för all hjälp.
Hae't Gött !

Läs hela inlägget »

Svegs SFK presenterade i veckan sina planer för NM i pimpel nästa år.

Läs mer i länken nedan:
http://sveg.se/nordiska-m%C3%A4sterskapen-i-pimpel-2015-g%C3%A5r-i-sveg

Läs hela inlägget »
Etiketter: tävling

I helgen som passerade avgjordes PK Nordic nappet på Tavelsjön och visst levererade sjön i gammal god ordning.

Mest totalt hade Herrveteranen Henry Wargh, Skellefteå, på 15,8 kg. I herrsenior vann Kristoffer Lövroth, dito, på 15,4 kg.

Damklassen, där inte mindre än 21 st ställde upp, vann Norsjös Harriet Jonsson på 10,3 kg.

Värt att notera var att över 20 fiskare hade över 10 kg!

Länk till fullständiga resultat finns här.

Läs hela inlägget »
Etiketter: tävlingar

Jo, för den utmålade "prisjägaren" så är det en riktig drömhelg.

Ni kan börja helgen med Lördagens Bybergspimpel, för att sedan  leta er vidare till söndagens Hedsjöpimpel som går av stapeln för 19:e året i rad!
Men årets tävling är olikt de 18 första, som de flesta vet så är det "grannsjön" Mellansjön som är tävlingsplatsen för året.
Känns både roligt och vemodigt, roligt att få prova en ny sjö.
Vemodigt just därför att man måste hitta ett nytt ställe.
Men hur som helst så känner jag mig grymt sugen på tävling då jag trist nog låg däckad i feber hela helgen som gick.

På Facebook pågår just nu en diskussion hurvida man skall få använda tekniska hjälpmedel på pimpeltävlingar. Då talas det om ekolod, mobiltelefon och GPS.
De röster som har sagt sitt verkar vara eniga om att teknisk support helt skall förbjudas på tävling utom vid undantagsfall.

Personligen kan jag tycka att bete lika gärna kan förbjudas i sådana fall, då jag med säkerhet kan säga att fler har tillgång till mobiltelefon än t.ex fjädermygglarver.
Fjädermygglarver som i många fall har haft en direkt avgörande orsak till vinster genom åren.

Nu är det så att jag öppet kan tala om att jag har fjädermygglarver i kylskåpet, mobiltelefon i fickan och ibland även en GPS i kunten så länge det är tillåtet att ha dem.

Vad säger ni andra om detta?
Är det något "hjälpmedel" ni vill förbjuda?

/Erik

Läs hela inlägget »

Att vara tävlingsfiskare är ofta en lektion i ödmjukhet och konsten att kunna glömma dåliga resultat. Men ibland fryser helvetet till och den där sköna känslan av flyt i fisket infinner sig och alla planer klaffar. Ifjol hade jag en riktig kanonsäsong och flytet var mer eller mindre konstant. Denna konstiga säsong har resultaten varit bra men det riktiga flytet som krävs för vinna en stortävling har saknats.
Lämpligt nog hade det anlänt till årets hitills största(?) tävling i pimpelsverige.

Vi börjar dock på Nässjön där jag var tidigare i år och hade roligt fiske nere vid hopptornet. Hade från början tänkt att gå längst bort men när jag såg att ett helt gäng med Jörgen Storm i spets drog iväg beslutade jag mig för att stanna kort och spara alla krafter till söndagens drabbning. Spanade mot hopptornet men när nästan halva startfältet drog dit så tittade jag ut ett område där det var minst deltagare förra tävlingen.

På väg ut fick jag syn på Laxen och han hade samma tankar dessutom visste han att Jörgen avslutat där förra tävlingen och fått riktigt bra. Vi hittar ganska snabbt fisk efter kanten och jag har riktigt bra fiske första timmen innan det avtar. Folk börja samla sig i klungor ute på ett grundområde mitt i sjön och jag släpper kanten för att leta på grunden.
Mestadels trögt med enstaka fiskar i något hål men får ett bra hål på trekrok. Funderar på om jag skall gå tillbaka där jag fick i början men bestämmer mig för att fortsätta ute i sjön.
Med en stor portion tur får jag ett kanonhål med drygt 60st i en period när nästan ingen annan får något. Vilket avspeglar sig det faktum att när jag lämnar hålet är det
nästan en perfekt cirkel av hål 6-7meter från mitt.

När jag kommer till invägning visar det sig att Laxen fått kanonbra på slutet där jag stannat efter land och att Jörgens ställen längst bort räckte till vinst. En tredjeplats blir det och en bra start på helgen. Vi checkar in på vandrarhemmet i Orsa och läskar upp oss lite innan det är dags för mat och sömn.

Söndagen startar med dagens goda gärning när vi får hämta Jörgens glömda jacka innan vi åker mot Hamra. Framme vid startplatsen tjugo över åtta och säkert 100 deltagare redan då. Lyssnar runt lite och många verka inställda på att gå långt.
Min plan är klar. Gå upp till Katthällan och sedan fiska sig in mot ån över den kuperade botten. Startfläcken brukar alltid ge fisk men inåt ån är det knepigare att komma rätt bland alla stenar och grund.

240 deltagare samlas på isen och vi drar iväg. Håller igen tempot lite för att se hur många som skall riktigt långt. Har precis kommit ut på norra sjön när skottet smäller.
Ser stenen vid Katthällan som en hägring borta i fjärran. 25minuter senare är jag framme och visar sig att jag får starta helt allena här. Tre startar vid utloppet och det är Jonas G, Möller och Esbjörs. Ser Daniel och Martin västerut men de verkar sikta in sig på att fiska i de västra fjärdarna. Övriga 50 talet fiskare som gick mot norra sjön verkar ha stannat mellan 4,5 - 6km.
Nåväl bara försöka vårda läget nu när man blivit själv på ett bra ställe. Startar med en 70grammare innan jag kommit ner som följs av 2 pigga yngel. Sedan 6st tomhål innan jag får lite småfisk. Hör bakom mig hur någon går på isen och minsann dyker inte Jörgen upp. Passar på att få en 3hg lagom när han passerar och talar om att det var i princip tomt där han startade.

Får lite fisk i varje hål men det störs snabbt ut av stora fina mörtar som verkar ta över så fort man fått ett par abborrar. Drar mig utåt i mot ett grund jag vet skall finnas i närheten. Hittar snabbt kanten till djupet och så fort det börjar gå uppåt igen börjar det nappa mycket bättre. Riktig bra drag men lite djupt och mycket småfisk och en envis blåst som gör det svårt. Stange kommer nu och hälsar på och börjar även han dra bra.
Ser att Jörgen mest letat men i alla fall fått några fiskar vid en skoter som kom ut och gjorde några hål. Jonas G och Möller sitter kvar efter kanten men svårt att se hur mycket de får.
Jag får i alla fall 3 bra hål i en triangel med ca 50 i varje. Jörgen letar runt ett varv men kommer inte åt området så han rör sig snart ut på fjärden igen.
Fisket ebbar ut på fläcken och klockan har blivit 12:40 och det är dags för fas 2 i dagens plan. Borra mig inåt utloppet och leta på grynnorna och kanterna som finns överallt. Kollar först med tafs i några hål och det finns mycket fisk kvar men de är små och det kommer kanske ge 2-2,5kg på resten av tiden. Har ca 6,5kg nu så det skulle inte vara ett dåligt val men det kommer inte räcka till vinst. Beslutar mig för att leta resten av tiden i hopp att hitta bättre fisk eller grundare fiske.

Jörgen har gått tillbaka till skoterfläcken och plockar fisk nu. Borrar mig mot honom med 30 meters luckor men hittar inga nivåskillnader eller fisk. Får en del finare fisk innanför hålen han gjorde tidigare men inget drag. Fortsätter i linjen bakåt och gör väl 3 bomhål innan det blir grundare och fisket drar igång. Inga stora men 2,5m så nu går det undan. Måste gå 30minuter innan så ca 1 timme kvar att jobba på nu. Jörgen ansluter 15m innanför och lika mycket fisk där. Stange kommer förbi och vill också hjälpa till. Får 3 fina hål på raken innan det blir lite stiltje. Får med någon enstaka hektos fisk i hålen annars mycket 20-35grammare.

Slår ett hål utåt och rakt på en 20centimeters upphöjning som det visade sig. Där håller tydligen ett stim med bättre abborrar till för nu går det undan med 40 - 150grammare. Hinner plocka nästan 30st innan en ilsken gäddsnipa fastnar och rumlar runt så pass att den snurrat in sig som en kassler och kommer upp ur hålet med stjärten först. Abborrarna tvärslutar men jag doppar en sista gång i det hålet och plockar några fina till innan vi måste dra.

Kände redan på utgångstiden att det var en stor fin blåsa på gång under foten. Men när jag slänger upp konten på ryggen och inser att jag har något kilo över 10 så glöms snart blåsorna bort. Vi håller upp tempot men jag tycker ändå att det känns lite tajt med tiden in. Eftersom Jörgen har tävlingstiden beslutar jag mig för att vara före han så borde det gå bra. Väl igenom sunden så har han tappat lite till och det är fortfarande många bakom honom. Kommer i kapp Chefen och Stange som dragit ifrån tidigare. Vi går i land med 3minuters marginal pustar ut lite, tar en dricka och kollar på de sista som får springa för att hinna. Två hinner inte och blir diskade.

Upp till kön i invägningen och det första jag får se är Per Gref som har en stor påse. Har haft några tajta gramstrider med honom i vinter så känner på mig direkt att det står mellan oss idag. Lite snabb info från invägning ger till hand att så är fallet. Tror mig ha mellan 11-12kg. S-O Holmberg sitter bredvid oss och vilar i väntan på kön. Han har en fin påse men tyckte min var med marginal större. Gref väger in 12kg prick
och jag gör mig beredd på en hedrande andra plats när Holmberg före mig väger in 11kg då inser jag att det kommer räcka. 13044g och totalvinst på Hamrasjön!
Dessutom räcker det till lagsegern tillsammans Per Nilsson och Göran Fors.
Det blev lätta 35mil hem i bilen.

/Jesper

Läs hela inlägget »

Jesper dyberg totalsegrare 13kg.

Per gref 2:a 12kg.

Peo Liss vann yngre herrveteran

S-O Holmberg vann äldre herrveteran.

Det prestigefyllda laget vanns utav Jesper Dyberg, Per "Chefen" Nilsson och Göran Fors på 23kg.

Det kommer mer rader senare ifrån dem som vart där?

/Erik

Läs hela inlägget »

215 startande idag! Otroligt! Jörgen storm i topps på över 6 kg, laxen tvåa och Jesper Dyberg trea.

Får se om kanske Jörgen kommer med en mer utförlig rapport vad det lider.

Imorn OS, över 300 startande då?!

Läs hela inlägget »

Det avgörs flera stora tävlingar i helgen, och med en påskhelg där vi inte ens vet om isarna längre finns kvar kan helgens tävlingar vara några av de största som vi pimpelfiskare har möjlighet att delta på i år.

På lördag avgörs både Bergsnappet och Älvdalsnappet som årligen brukar locka många pimpelsugna till sig. Årets tävlingar blir sannolikt inget undantag och jag skulle inte bli förvånad om det blir rekorddeltagande på någon av dessa.

På söndag arrangerar den klubb som jag och Erik var med och startade upp, PK Nordic, sin stora tävling PK Nordic nappet på Tavelsjön. Den sjön är riktigt rolig och således ett alldeles utmärkt alternativ att välja på söndag. MEN, den tävling som ändå ger störst eko i pimpelsverige, ja i mångas ögon faktiskt Nr 1 om man bortser från Svenska Mästerskapen, är OS mästerskapen på Storhamrasjön. Att den nu har flyttats från annandag påsk till nu på söndag den 23:e mars, och därför inte kommer att behöva konkurrera med Jämtlands påsktävlingar, kommer antagligen att göra startfältet rekordstort. Sedan tidigare vet vi att konkurrensen är mördande. Det kommer att bli ett race utöver det vanliga, och jag gissar att många har denna tävling som huvudfokus i helgen och även den här säsongen…!?

Tävlingen på Storhamrasjön är ett mandomsprov utan motstycke. Det första man bör säga är att det här är en sjö som har det mesta. Den känns stor som ett mindre innanhav, har flera delar som fortfarande är ofiskade under tävlingstid och det finns med all säkerhet 100 potentiella vinnarställen. Att sjön tappas på en del vatten under vintertid förändrar dessutom förutsättningarna år från år beroende på när tävlingsdagen infaller. Jag har själv tävlat på sjön sedan juniorålder och vet att den är en utmaning utöver det vanliga. Den kan bokstavligen suga musten ur kroppen på en om man hamnar fel vilket man kan göra i fem timmar om det vill sig illa, men lika underbar är den om man kommer rätt. Och då behöver det inte alls ta lång tid för att placera sig högt, för det finns även gott om grov fisk i sjön.

Två gånger har jag haft förmånen att vinna tävlingen, givetvis på olika delar av sjön och med två helt olika sätt att ta sig an fisket. En av gånger gick jag långt, den andra kort. Den ena gången gick jag in för tusenbröderna, den andra gången kom jag på fin fisk. En av gångerna fiskade jag ensam, den andra gången i en mindre klunga. En gång med vertikalpirk, den andra gången en hel del med tafs. En av gångerna fiskade jag på 0,5- 1 meter, den andra på 2,5-5 meter. Ja lite så… olika… tycker jag sjön kan fungera. Det gäller alltså att göra sin egen avvägning i fråga om val av fiskeområde, om man skall sikta på stor eller liten fisk, om pirk eller tafs är bäst för dagen och Om, När och Var man bör göra sina förflyttningar under de 5 timmar man har till förfogande. Att på förhand lägga upp en taktik för hur man vill genomföra tävlingen i stort känns med andra ord extra viktigt här. För Hamrasjön är enligt mig ingen sjö där det lönar sig att bege sig iväg efter någon annan fiskare som man tror kan få bra med fisk. Det slutar nog oftast med att man är helt borta ur leken. Nej, här gäller din egen kamp mot sjön.

Skitfiske på er!

/Martin


Deltagarantal: Minst 250 startade?

Vinnarvikt: Gissar på 12 300 gram

Senaste vinnare på sjön: PA Nyberg, Woxnadalen, (Januaritävlingen 2014), Per Morelius, Falubygden, (OS 2013)

Läs hela inlägget »
Etiketter: tävling, tävlingar

För er som inte fick möjlighet att tävla SM på Runn och Ösjön pga isläget, den 7-8 feb 2015 får ni er revansch!

Läs hela inlägget »
Det svenska landslaget 2014 Det svenska landslaget 2014

Som de flesta vet så har Nordiska mästeskapen i Pimpel avgjorts i Norge i helgen.

Våra tre korrespondenter Jörgen Storm, Fredric Ankarberg och Thomas Larsson var Sveriges representanter i herrklassen.

Jörgen Storm har dessutom gjort en summering utav helgen på Rapala Pro Guide där han även skriver.
Här finns en länk dit till inlägget som ni bara måste läsa.

/Erik

Läs hela inlägget »

Med tanke på att Bybergspimpeln väljer att flyttas från påsken till 29:emars väljer Svegs SFK i sin tur att ställa in sin insatstävling på Fåssjön samma dag. - Det gynnar ingen att köra två tävlingar så nära varandra geografiskt, menar representanter från Sveg.

Läs hela inlägget »

I stället för att ställa in så har Ånge IK beslutat att årets Bybergspimpel som skulle gått av stapeln på långfredan nu flyttas till Lö 29/3 (Dagen före Hedsjöpimpeln)!

Tävlingstid 10-14 30 min ut/ingångstid.
Hamburgare mm finns till försäljning,
skyltat från RV83.
STORT prisbord!
info 0730-365745, 0730-601342

Läs hela inlägget »

Det blev bröderna Jumisko i topp när SM i mormyska avgjordes i Malung i helgen. Arto Jumisko vann guld före brodern Timo, båda Södertälje. Bronset knep Börre Omang, Älvkroken.

Övriga guldmedaljörer blev Josefin Hammargård, Ulriksforsarna, i damklassen, Herrveteran Charles Fasth, Linköping, Damveteran Gunilla Bäckius, Sveg samt Junior Charles Wallberg, Ljusnan.

Fullständiga resultat och övrigt smått och gott kring SM-tävlingarna finns att titta på länken nedan:

http://skinnkroken.se/mormyska-sm-2014/index.html
Läs hela inlägget »
Edvin som gjorde "riktigt" tävlingsdebut idag. Edvin som gjorde "riktigt" tävlingsdebut idag.

Idag var det dags för KM nummer 2 i helgen.
Det var Ovanåkers FVO som det gällde idag.

En tävling som det faktiskt ligger en del prestige i hos "Edsbyfiskarna".
Dels för det vandringspris som den med tyngst påse får äga i ett år och sedan brukar lagtävlingen vara ett intressant inslag.

Dagens Klubbmästare blev Rolf Martinsson som fick 1,9kg lite mer än segraren i herrsenior, Christer Östling som också hade 1,9kg.

Junior vann 10-årige Edvin Altberg på 218gr. Edvin som till och med blev nedborrad på slutet när han fick 7 abborrar i samma hål.

Till lagtävlingen så trodde vi i team Södergårds att vi skulle ha en skaplig chans med våra 3,8kg. Men efter de "regelbundna" diskussionerna efteråt så förstod vi att vi var några hekto efter segerlaget.
Vilka som nu blev segerlaget var dock mer ovisst.
Men det blev nog en gramstrid mellan "gubblaget" Rolf Martinsson, Arne Elfstrand och Janne Rönnqvist, eller så var det de yngre förmågorna Jonas Elfstrand, Jocke Lennartsson och Håkan Bystedt som tog hem segern.

Hur som helst så blev det lite spänning till slut trots att det var lite trögt.

/Erik

Läs hela inlägget »
Matilda Leijon, Nordisk mästerrinna 2014. Matilda Leijon, Nordisk mästerrinna 2014.

Rapporterna börjar strömma in från Nordiska mästerskapen i Norge. Och det verkar som att det är tjejerna som stått för de främsta svenska framgångarna!

Ett STORT grattis till Matilda Leijon, en av pimpelsveriges största pimpeltalanger, som lyckades vinna sin klass individuellt på 5,6 kg. Något hon satsat hårt på vilket vi fått se i bla en tv-intervju tidigare i år. En grym prestation att göra det när det betyder som mest. Damjuniorerna vann även guld i lag!

Grattis även till suveräna Lotta Engvall som verkar ha gjort det igen! Guld ind för jag vet inte vilket i ordningen. Otroligt. Guld också till damlaget där bla min klubbkamrat Maud Eriksson ingår kändes extra roligt!

I Nationstävlingen blev Sverige tydligen tvåa, endast slagen med drygt 300 gram!!

Jörgen hälsar från herrlaget att de hittade enormt med fisk på slutet med det var dock för sent, får säkert en bättre resumé av honom, Fredric eller Thomas vad det lider. Men just nu njuter vi av de stora framgångar Sverige faktiskt fick. ÅTERIGEN GRATTIS!

Uppdaterat
Några axplock bland resultaten för dom svenska:

Herrarna:
Fredrik 5:a, Jörgen 7:a och Thomas 9:a
Damerna:
Lotta 1:a, Maud 4:a och Britt 7:a
Herrveteraner:
Christer 3:a, Kurt-Arne 4:a och Krister 6:a
Damveteraner:
Birgitta 2:a, Gun-Britt 5:a och Leena 7:a
Herrjuniorer:
David 3:a, Trål-Jocke 5:a,  och Daniel 7:a
Damjuniorer:
Matilda 1:a, Anna 3:a och Alexandra 4:a
Lagtävlingen vanns Damjunior, Herrjunior, Damer, Herrveteran av de Svenska lagen.

Fullständiga NM resultat finns på länken nedan:
http://nordisk-mesterskap-isfiske-2014.blogspot.no/2014/01/resultater.html

/Martin

Läs hela inlägget »
Etiketter: tävling

Det blev hemmadominans när RM ipimpel avgjordes på Gässjön i Härjedalen idag. Nyblivne lagsegraren från Jämtcupen, Pelle Lundqvist, vann på 6,2 kg före Nisse Norderud på 4,9 kg och Martin Södergårds på 4,1. Kg.

Lagtävlingen vann av Pelle, Nisse och Loe Erikssonpå över 13 kg.

Läs hela inlägget »

När alla andra är antingen uppe i Gällö, på Nordiska eller Mormyska-SM, så åkte jag(Erik) hem till Edsbyn och var med på Woxnadalens KM.
En tävling som hölls på Björktjärn, en sjö som ligger alldeles intill där min Farmor och Farfar bodde. Dessutom är det bara några hundra meter ifrån där Martin växte upp.

Så i min barndom hade jag fiskat där en del och blötte även kroken där vid en jul för några år sedan. Då fick jag lite fisk på en fläck nära starten. Så jag hoppades på att allt folk (23st deltagare) skulle gå åt annat håll.
Mycket riktigt blev det så.

Jag fick skapligt med småfisk i början och i slutet på tävlingen. Jag fiska helt själv på min yta hela tävlingen och skrapade ihop 2,3kg.
De högsta vikterna kom längst uppifrån på sjön och den Äldre veteranen Göte Olofsson slog till med högsta vikten på 2,8kg.
Farsan (A-E Södergårds) hade näst högsta vikt, 2,7kg och blev 2:a i samma klass.

Yngre veteran vann P-A Nyberg på 2,7kg strax före P-Å Södergårds, 2,5kg.

Mina 2,3kg räckte till seger i herrsenior före Jocke Lennartsson som hade 2,1kg.

Damklassen vanns utav Kristina Elvinsson, dryga kilot och Juniorklassen plockade Anders Engberg hem på också dryga kilot.

I morgon har Ovanåkers FVO KM. Så det blir nya tag då, men där brukar deltagarantalet normalt vara lite högre.

/Erik

 

Läs hela inlägget »
I helgen avgörs två mästerskap som är väldigt intressanta. SM i mormyska på Kappsjön samt Nordiska mästerskapen i Norge. Vi kommer givetvis försöka få rapporter så snart som möjligt från tävlingarna så att ni kan ta del av dem här på www.pimpelsport.se. Alla tre herrseniorerna i Svenska laget på NM är ju dessutom ”korrar” här på sidan så någon form av avrapportering kommer vi nog att utkräva av dem….=)

Här kommer några, för sammanhanget, intressanta länkar:

http://nordisk-mesterskap-isfiske-2014.blogspot.no/
Här kommer finns laguppställningarna i NM och det att ske liverapportering från tävlingarna.

http://skinnkroken.se/mormyska-sm-2014/index.html
Hemsida för SM mormyska
Läs hela inlägget »
Etiketter: tävling, tävlingar

Vi fortsätter med år 1954

Läs hela inlägget »

Vi fortsätter med en tillbakablick.
År 1953 är dagens år.

Nu finns även 62,63,64,65 och 68 års resultat i arkivet.

/Erik

Läs hela inlägget »
Besked ikväll att det traditionella Älgeredsnappet i Hälsingland ställs in. Orsaken behöver vi knappast nämna?
Läs hela inlägget »
Etiketter: tävlingar

Magnus Eriksson har vart så snäll och skrivit en resumé av Kälarne Cup.
Här nedan kan ni läsa den.

Ni har även en film att titta på.

Här finns även resultat ifrån Cupen att kika på!

Läs hela inlägget »
Efter helgens VM kval i mormyska som avgjordes i Bollnäs stod det klart att följande fiskare får representera Sverige nästa år.
  • Andreas Wetterhall
  • Timo Jumisko
  • Arto Jumisko
  • Folke Andersson
  • Thomas Axelsson
  • Sören Börmark
Grattis och lycka till säger vi från pimpelsport!
Läs hela inlägget »
Etiketter: tävling

Helgen som var arrangerades Kälarne cup och på cupens första dag deltog 167 st på Hemsjön. Här hade Hans Erlingsson, Svegs sfk, mest fisk med sina 15,7 kg. Den andra dagen avgjordes på Fisksjön och denna deltävling vanns av Svegs Magnus Eriksson på 19 kg. I cupen över två tävlingsdagar drog dock Knallens Andreas Möller det längsta strået med sina 29, 5 kg. En längte summering om helgen kommer av Magnus Eriksson vad det lider...

Läs hela inlägget »
Etiketter: tävlingsrapport

Lördagens tävling på Oxbergssjön bjöd på blåsigt väder och sol. Och jobbigt före på isen. En del lyckades hitta huggvillig fisk. Bäst fiske hade dom som valde att gå bort till avruskningen vid kraftledningen. Dagens högsta vikt hade Rolf Andersson Ovansiljan på 6,5kg. Sen vill vi passa på att hälsa alla välkomna till vårat sista öppna KM. Vi kör på Gryveldammen söndag 16/3. Skyltat från rv 70 ett par km ovanför åsendammen.

Resultatet finns här.

Läs hela inlägget »

Ikväll släpptes en riktigt intressant nyhet. Älvdalsnappet på Nässjön samt OS på Storharmasjön kommer att köras helgen den 22-23 mars. Detta kan bli dom, med tanke på isläget, största tävlingarna som kommer att genomföras i södra norrland detta tävlingsår. SÅ BOKA in denna helg redan nu gott folk!!!

Läs hela inlägget »
Etiketter: tävling, tävlingar

Idag söndag avgjordes PIMPELSPORTKULAN på Lossjön och 84 deltagare från stora delar av Sverige hade samlats för att ge sig an en kamp. I sol och blåsväder visade sig fisket inte vara riktigt som bäst, men vissa lyckades ändå få upp en hel del.

Bäst för dagen lyckades totalsegrare Jan-Åke Engberg, Herrveteranen från Woxnadalens sfk, som drog upp 5,8 kg. Bäste herrsenor blev Svegs Martin Södergårds på 5,6kg. Bäste dam blev Annie Nilsson, Los, på 5,4 kg och bäste junior blev Anders Engberg, Woxnadalens sfk, på 3,3, kg.

Förutom en avgift till Los/Hamra fvf så valde vi på pimpelsport att dela ut i stor sett alla startavgifter. Dessutom ett extra tack till VIMPIRKEN för era sponsorpriser till juniorklassen (alla juniorer fiskade förövrigt gratis). Det var sannerligen uppskattat!

Tyvärr glömde vi (eller hann vi inte) knäppa kort. Har någon annan tagit några så skicka dom gärna till oss...

Tack för en fin dag allesammans!

Sammanställning av Pimpelsport cup kommer imorgon måndag. Så även en resumé från Kärlane cup.

Erik & Martin

Läs hela inlägget »
Etiketter: tävlingsrapport
Hannes tv och Edvin t h. Hannes tv och Edvin t h.

Idag var det dags för sportlovspimpel i Edsbyn.

Farsan tog med syrrans yngsta grabb Edvin och kompisen Hannes på tävlingen.

Det gick bra för grabbarna då Edvin slog till med en seger med 842gr och Hannes blev 2:a med sina 5hg.

Tävlingen avgjordes på Ullungen i centrala Edsbyn som sällan ger höga vikter. Men idag nappade det skapligt som det lät på farsan.

Man kan ju tillägga att totalsegern på Lucianappet i December togs på dryga 1,5kg.
Så grabbarna gjorde det bra på 2 timmar idag!

Deltagarantalet låg på runt 20 st barn, enligt uppgifter jag fått.

/Erik

Läs hela inlägget »

Jag och Martin kommer att  vara på plats fr.o.m 8:30 på söndag.

För er som funderat.
Här någonstans kommer starten vara.
Vi skall kolla parkering i slutet på veckan.

Men nu kan ni i alla fall lägga upp taktiken!

Dessutom kan vi meddela att Vimpirken har gått in och sponsrat med 2 presentkort á 300kr och 200kr till juniorklassen.

/Erik

Läs hela inlägget »

Torsten Lund har skickat över en hel del gammalt intressant ifrån SM 1952-1974 och även några NM.

Så tanken är nu att vi kommer lägga ut år för år.
Det som läggs ut i bloggen kommer även finnas i arkiv under kategorin "SM och NM från förr"


Jag har även fått några resultatlistor ifrån 60-talet av Rosie Thörne som jag skall skanna in och lägga upp när jag får en lucka.

/Erik

Läs hela inlägget »

I Helgen meddelade Stefan Stark och Jonas Granström att Kilaforsnappet den 22/3 ställs in pga dåliga isar.
Vilket inte alls var oväntat denna vinter.

/Erik

Läs hela inlägget »

När Borlänge och Falumästerskapen ställdes in kom de tävlingarna att ersättas av två andra. En av dessa tävlingar blir alltså Pimpelsports egen tävling, Pimpelsportkulan, som går på Lossjön nu på söndag. Denna tävling blir ersättningstävling även i pimpelsport cup.

Läs hela inlägget »
Etiketter: tävling

Lördag 8/3:
Då kör Älvdaöen ett öppet km på oxbergssjön.
Skyltat från rv 70 mot Oxberg.
Tävlingstid: 10-14.00

Söndag 9/3:
Pimpelsportkulan på Lossjön
Tävlingstid: 10.00 – 14.00 (30 min ut, 45 min in)
Klasser: Junior, Dam, Herr, Veteran från 60 år.
1000:- till tyngsta påse (vid minst 30 startande)
All fisk utom gädda räknas

Läs hela inlägget »

Snabb rapport ifrån långrösten och woxnadalsnappet. Vilket även var den första deltävlingen i årets Pimpelsport Cup.

Vem är det då som visar fram hakespetsen först under denna tröga dag, om inte Jonas Gustafsson som blev "Mr 300%" ifjol.

Så att det var en ny poängräkning iår verkade han inte bry sig mycket om.

Jonas lyfte 5,6kg småfisk i överlägsen stil och plockade hem 2000kr.

Han skrapade dessutom hem omkring 80poäng i cupen(antal startande).

/Erik

Läs hela inlägget »

Det blev en klar seger för Daniel Eriksson, Svegs sfk, på årets Målingspimpel. Segarvikten var 3,5 kg vilket ca 6 hg mer än tvåan Stig Hansson från samma klubb.

Uppskattningsvis deltogt drygt 100talet fiskare.

Läs hela inlägget »

Likt ifjol så var det Kättbosjön som stod som arena för Dalarnas DM. Den här gången var det dock inte planerat. Men Ovansiljan ställde upp på kort varsel och bjöd på ett kanonarrangemang.

Som sagt, vi hade ju fjolårets "facit" att utgå ifrån. Då var den västra sjön (Kättbosjön består av 3 st sammanhängande sjöar) den överlägset bästa resultatmässigt och det visade sig iår då många gick dit.

Jag förstod på förhand att det skulle bli så och chansade genom att stick längst ner i den östra sjön 4-4,5 km bort.
När väl tävlingen satte igång kunde jag räkna in 6-7 fiskare som jag såg.
Men de första två timmarna var otroligt dåliga för min del och jag tror inte jag hade 1kg då. Jörgen Storm och Henrik Persson började i närheten av mig, men även de fick dåligt i början.

Men efter 2 timmar hittade jag på fisk på lite grundare och kanterna. Så jag hade riktigt roligt fiske där ett tag. Jag såg att även Jörgen fick bra med fisk under den perioden.

Då trodde jag att jag ändå skulle kunna vara skapligt med då jag uppskattade min vikt till 4-4,5 kg när jag gick in och Jörgen trodde att han hade runt 5 kg.
De hade ju trots allt bara vunnit på 4,7kg ifjol.

Men när Ulf Hedlund och Jan Rönnbäck kom ikapp oss på vägen in så förstod vi att det hade nappat bra hela tävlingen och allt hopp om en bra placering försvann.

Jag vägde in 4,8kg, vilket inte räckte någonstans idag då Kättbosjön verkligen levererade och bevisade vilken bra tävlingssjö den är.
Den håller helt klart måttet för att vara en SM-sjö.
En sak som var roligt att höra var att det kom folk ifrån alla hörn med relativt mycket fisk.
De högsta vikterna idag kom dock ifrån den östra sjön. Just därför att det var minst folk där. Den västra sjön är nog dock bäst, med tanke på hur många som kom därifrån med fisk trots att mer än hälften av deltagarna gick in i den.

Dagens tyngsta påse hade Bernt Berggren ifrån Borlänge med sina 9,9kg.
Strax före K-O Wikström, 9,5 kg och Stefan Gren 8,9 kg.

Bästa dam för dagen blev Lotta Engvall med 5,2kg, men då inte hon var med i vårt DM så blev Linda-Maria Lundin guldmedaljör.

Övriga klassegrare
Herrveteran: Krister Bergman, Smedjebacken
Äldre Herrveteran: S-O Holmberg, Smedjebacken
Äldre Herrjunior: Linus Axelsson, Ovansiljan
Yngre herrjunior: Oskar Wallin ?
Äldre Damjunior: Anna Matssin, Ovansiljan
Damveteran: Noterade dessvärre inte det.
Äldre damveteran: Noterade dessvärre inte det heller

Bästa Lag för dagen blev de regerande svenska mästarna ifrån Smedjebacken(K-O Wikström, S-O Holmberg, Ulf Hedlund och Krister Bergman), de hade grymma 28kg i lag.

Bästa Damlag blev Skinnkrokens damer.

Komplett resultat kommer senare. (Jag reserverar mig för att något resultat kan vara fel)

En annan god nyhet är att Älvdalen kör tävling lördagen den 8:e mars.
Sjö bestäms senare.
Så de söderifrån som vill tävla och inte orkar åka tiil Kälarne har alltså ett närmare alternativ med Obestämd Älvdalen på lördag och Lossjön på Söndag.

/Erik

 

Läs hela inlägget »

Kommande tävlingar

Våra sponsorer

loading...
PIMPELSPORT CUP 2024


1. Per Chefen Nilsson 550 p 
2. Tomas Hulån Olsson 512 p
3. Tomas RM Larsson 496 p
4. Jonas Gustafsson 461 p
5. David Öman 456 p
Se komplett lista här

PIMPELSPORT MORMYSKA CUP 2024 - SLUTSTÄLLNING

1. Jimmi Bornström, 136 p
2. Thomas Nilsson, 110 p
3. Marino Sanvincenti, 104 p
4. Greger Carlsson, 89 p
5. Magnus Andersson, 81 p
Se komplett lista här

Senaste kommentarer