2020 > 01

Den gågna helgen avgjordes PMC3 på Opplimen utanför Leksand som tillika var Dalarnas DM. Vädrets makter bjöd på finväder med sol och i princip vindstilla. Av de 22 som deltog i PMC var det Thomas "Fishfinder" Nilsson som drog det längsta strået följt av Eva Mörlin och Bo Olsson. För min egen del blev det åter en blek insats med en trettondeplats vilket ju blir resultatet när man inte hittar fisken...

Under södagen avgjordes Leif Hagströms minne på Fäsjön i Kilafors. Efter en vådlig bilfärd genom en kohage där man när som helst väntade sig att underredet på bilen skulle skavas av samlades 40 mormyskasugna fiskare, varav 27 deltog i PMC. Arrangörerna tyckte den tilltänkta rutan var lite för liten så de utökade den till nästan dubbel storlek. Efter fyra timmar stod Rolf Wahlberg som segrare i denna prestigefulla kamp och fick med sig både minnesplackett och tennstop hem till Stockholm (eller i alla fall när hans namn graverats in i dem...). P-O Liss knep andraplatsen och Börre Omang fiskade hem tredjepriset.

Några smärre omkastningar blev det också i totalen där Mats-Arne Axelsson stegade upp till förstaplats med 62 poäng. Bengt Forsling och Anders Bäcklund petades ner var sin placering till andra respektive tredje plats på 58 och 45 poäng.

Efter fyra deltävlingar är nu potten uppe i 2120 kr.

Nu väntar en månads uppehåll i PMC för att då gästa Borlänge i dagarna två för Mormyskafestivalen. Dock kommer 17 tappra själar fightas om två ordinarie och en reservplats i svenska mormyskalandslaget, Team Sweden Ice, på Herten i Bollnäs kommande helg.

Vi ses på isen!

Läs hela inlägget »

Ny avskald pimpelpodd med gäst.

Läs hela inlägget »

Nu är vi igång med poddarna igen!
Summering av helgen och genomgång av årets tävlingar i Pimeplsport Cup.

 

Läs hela inlägget »

PMC1
Den gågna helgen drog Pimpelsport Mormyska Cup i gång med deltävling 1 på Stensjön norr om Gävle under lördagen. Sjön som tidigare bjudit på både stora och många braxnar har av okända anledningar reducerats till ett vatten med tusenbröder av abborre, en del mört och sarv. Fisket var trögt på den blanka isen och storleken, eller snarare avsaknaden av storlek, på abborrarna gav deltagarna en rejäl utmaning. Efter fyra timmars fiskande konstaterades att demonfiskaren Andreas Wetterhall drog längsta strået följt av Anders Bäcklund och Bengt Forsling. Det skulle visa sig att de två senare verkar bestämt sig för att detta skall vara deras år i PMC.

PMC2
AFK Flugan bjöd till söndagen in till tävling på Björktjäratjärn mitt i Bollnäs. Det utlovades mängdfiske efter mindre mört. När dagen summerades kunde i alla fall undertecknad konstatera att det snarare rörde sig om minimört... kanske berodde det på att jag startade på helt fel del av sjön och alldeles för sent förflyttade mig.

Nåväl, redan efter två nedsläpp hade Bengt Forsling tagit kommandot i tävlingen då han lyckades pilla upp inte en utan två abborrar på vardera halvkilot. De som satt i närheten satte nog det nyligen uppdruckna morgonkaffet i halsen och insåg att det skulle bli lång uppförsbacke att försöka ta ifatt detta försprång. Med facit i hand så skulle dessa två abborrar visa sig vara avgörande i toppstriden. Bengt höll ledningen hela vägen ut före Eric Andersson och Anders Bäcklund.

Så här i ett tidigt staduim av cupen har Bengt och Anders tagit kommandot med 50 respektive 43 poäng före Andreas Wetterhall på 36. Om två veckor ser vi om dessa tre har en winning streak på gång eller om någon annan seglar upp och ger dem en match om pallplatserna då bjuder Falubygden till Dalarnas öppna DM på lördagen och AFK Flugan till Leif Hagströms Minne på söndagen.

Vi ses på isen, skitfiske på er!

/Marino

Läs hela inlägget »

Många hade sökt sig till Växnan utanför Ljusdal idag trots starka vindar.
113st för att vara mer exakt. Många duktiga fiskare och minst 4 totalsegrare på SM ställde sig på startlinjen.

Bäst för dagen var överlägsne Anders Paschen som efter semestern är i kalasform. Anders vägde in 18kg fördelat på 160 fiskar. Varav några fiskar var rejäl stora, det pratades om upp till ett kilo. Men det är inga bekräftade uppgifter.

I övrigt så var Kenneth Einars näst bäst på 10,9kg. Paschens polare Timo Hakulinen var trea på 10,4kg och tillsammans krossade det i Head to Head på totalt dryga 28kg.

Bäst i Herrveteran blev Per-Åke Södergårds på 9kg.

I äldre herrveteran vann Tore Helmersson på 7,3kg.

Damklassen vann Marie Björklin på 5,4kg och Anna-Greta Helmersson vann ÄHV+DV på 4,1kg.

Bäste junior blev Hampus Hernvall.

Övriga resultat finns här.

Läs hela inlägget »

Det har vart rätt lugnt här nu på bloggen och ett bra tag sen vi körde någon podd.
Men det kommer nog en i slutet på veckan då vi ska dra lite förutsättningar inför Pimpelsport Cup.

I övrigt har det vart några mindre tävlingar där Jesper Dyberg och Per "Chefen" Nilsson har stuckit ut mest med flera topplaceringar var.

Istället för att vara på Vikasjön(inställt pga av klen is) idag så blev det lite materialvård. Jag har bytt ut korken på några spön och bytt ifrån foam till kork på andra.
På Biltema har de ark med någon blandning av kork och gummi som håller bra. Limmar gör jag med kontaktlim. Resultatet blir bra och funktionellt. Det blir inte lika blött som foam och man slipper lacka korken för att den inte ska suga åt sig.

Läs hela inlägget »

Kommande tävlingar

Våra sponsorer

loading...
PIMPELSPORT CUP 2024


1. Per Chefen Nilsson 550 p 
2. Tomas Hulån Olsson 512 p
3. Tomas RM Larsson 496 p
4. Jonas Gustafsson 461 p
5. David Öman 456 p
Se komplett lista här

PIMPELSPORT MORMYSKA CUP 2024 - SLUTSTÄLLNING

1. Jimmi Bornström, 136 p
2. Thomas Nilsson, 110 p
3. Marino Sanvincenti, 104 p
4. Greger Carlsson, 89 p
5. Magnus Andersson, 81 p
Se komplett lista här

Senaste kommentarer