2023 > 01

Den andra deltävlingen på Järnlunden blev inställd.
Men i helgen så kunde det genomföras både DT3 i Värmland och DT4 i Stockholm.
Länkar till resultaten finns här.

DT3 Sulviken

DT4 Rimbo-Långsjön

Komiskt nog så var det prick 100 invägda på bägge tävlingarna.
Det innebär att både Ove Rosén som har öppnat starkt iår och Björn Widerberg delar ledningen efter 3 deltävlingar.

Läs hela inlägget »

17 friska minusgrader väntade de 16 som skulle göra upp om poängen i PMC5 samt deltagarna i Dalarnas DM på Opplimen. P-O Liss hade höjt förväntningarna hos samtliga med sin skrytbild i inbjudan men den ende som var i närheten av den mängden fisk var Peter Eriksson som sopade hem både POMC och DM med strax under 2,3 kg.

Vi övriga fick bara sporadiskt med fisk och i övrigt bara abborre. Med en lite blandad påse knep Mankan Andersson andraplatsen 3 hg efter och skrybildernas mästare P-O Liss seglade in på en tredje plats dryga hektot efter Mankan.

Nu väntar som nämdes igår en helgs uppehåll för att lördagen den fjärde februari köra PMC6 i Eskilstunatrakten och PMC3 (flyttad från Skaraborg) på söndagen i Fagerstatrakten.

Vi ses på isen!

Läs hela inlägget »
P-O Liss, Jimmi Bornström, Pavel Chaloupka, Simen Kristansen (jr)
P-O Liss, Jimmi Bornström, Pavel Chaloupka, Simen Kristansen (jr)

Tredje genomförda deltävlingen i Pimpelsport Mormyska Cup, tillika Leif Hagströms minne, genomfördes på Fäsjön i Kilafors och bevistades av 25 hugade. Vädret var underbart soligt men en stilla men elak och kall vind gjorde det jobbigt för händerna för många deltagare, undertecknad inkluderad.

Idag var Jimmi Bornström alldeles för stark för samtliga i startfältet med nästan 7,4 kg och hela 1,4 kg bättre än tvåan P-O Liss. Pavel Chaloupka som startat året mycket bra med två andraplatser på de två första deltävlingarna tog ytterligare viktiga poäng i sammandraget med sin tredjeplats, hektot efter P-O. Dessa tre var idag outstanding på isen och närmast efter på en fjärdeplats hittar vi Bengt Forsling som distanserades med hela 2,5 kg från prispallen.

Själv stannade jag alldeles för länge i fel ände av sjön då både Thomas Axelsson och hans namne Mats-Arne drog fisk mest hela tiden. Dock var de små och personligen hittade jag inte riktigt nappvillig fisk. Efter att ha förflyttat mig i närheten av Jimmy så hystade jag snabbt upp nästan 2 kg innan "slutsignalen" ljöd via Mats-Arnes ljuva (???) stämma.

Imorgon tävlar vi i PMC5 på Opplimen norr om Leksand. Efter detta väntar en helgs uppehåll för att lördagen den fjärde februari återupptas i Eskilstunatrakten med PMC6 och PMC3 (flyttad från Skaraborg) på söndagen i Fagerstatrakten. Väl mött!

Läs hela inlägget »

Lotta Engvall gjorde en fin tävling på Långvattnet i Kloten där Nor(r)arycket hölls på söndagen. Lotta fick totalvikten 6,1kg och tog en fin skalp där 95 kom till start.
Årets hittlls största tävling deltagarmässigt?
Lotta blev givetvis även bäste dam.
Bäst bland herrarna lyckades Per Chefen Nilsson som vann HV-klassen på 5,7kg.
Jesper Dyberg vann HS på 4,9kg.
Juniorklassen vanns av Dennis Söderström som hade 1,9kg.

Norarycket är ju som bekant även den första deltävlingen i vår Cup som Lotta nu tar ledningen i. Lotta har nu 95 p och chefen ligger 2a på 86p.
Hela listan finner ni här nedan och även resultatet ifrån Norarycket.
 

Läs hela inlägget »

Nora Gyttorp kom under gårdagen ut med information om den första deltävlingen i Pimpelsport Cup. 
Det går att läsa på Stanges blogg med länk nedan.

https://team-orebroarna.blogspot.com/

Sen finns det information på Facebook i gruppen "Pimpeltävlingar/Isfiskepass".

Läs hela inlägget »
Marino Sanvincenti, vinnare av Mellandagscupen (i brist på dagsfärska bilder...). Foto: Jimmi Bornström
Marino Sanvincenti, vinnare av Mellandagscupen (i brist på dagsfärska bilder...). Foto: Jimmi Bornström

Pimpelsport Mormyska Cup är äntligen igång och premiärtävlingarna hölls av Tunabygdens SFK i Nässjön. Både lördagens och söndagens tävlingar var aningen trögfiskade kunde man konstatera på resultaten med en hel dem smått enligt Team Sweden Ice nyaste medlem Pavel Chaloupka.

Nämde Pavel har haft en bra säsongsstart med en tredjeplats i Mellandagscupen strax före nyår och två andraplatser i PMC1 och 2, vilket bådar gott inför VM som går av stapeln på Vörtsjärv i Estland den 25-26 februari. För de hugade så kommer vi givetvis som vanligt att sända live från både tränings- och tävlingsdagarna samt invägningarna.

Åter dock till helgens tävlingar där premiärårsvinnaren (2017) Lars Jansson hade två bra dagar med en tredjeplats på lördagen och en vinst på söndagen vilket gav totalt 50 poäng. Kanske är det så att han i år är sugen på att ta tillbaka vandringspriset efter att Thomas "Mr Sweden" Axelsson prenumererat på den under 2018, 2019 och 2020 samt att Jimmi "Stålvajern" Bornström gjort ett gästinspel under 2022?

På andra plats efter helgens drabbningar hittar vi tidigare nämnde Pavel på 46 poäng och på bronsplatsen smyger Mat(s)-Arne Axelsson sig med efter förstaplats med hela sex hekto mer än tvåan Pavel på lördagen men bara en neslig femteplats på söndagen. Hittills har vår mustaschprydde vän fiskat ihop 44 poäng. Kan det kanske vara så att mannen från skogarna tänker sig att det är hans tur (eller skicklighet) att vinna PMC 2023?

Den som hänger med här hela vägen till april kommer se hur det blir. Nedan finner ni hela resultatlistorna från Nässjön samt en sammanställning av totalen i cupen.

Läs hela inlägget »
Pimpelsport Cup är satt och programmet finns under fliken Pimpelsport Cup.
Vi tar ett kort snack där vi går igenom Cupens deltävlingar.

Säsongens första podd ligger alltså ute här under.
Läs hela inlägget »

För dom som undrat så är det helt självklart att det blir cuper även 2023.
Även om hemsidan ligger lite på vil så är ambitionen att fortsätta med cuperna även i vinter. 
Pimpelsport Cup går in på den 10e upplagan i vinter och Mormyskans motsvarighet avverkar 7e året. 
En spännande säsong och vi kan avslöja redan nu att för pimpel så drar cupen traditionsenligt igång med tävling på Norasjön den 15e Januari. Då lär den regerande mästaren Per Chefen Nilsson vara taggad till tårna och tråna efter ännu en titel. Så för er som vill slåss om cuppoäng och tampas med Sveriges kanske just nu bästa pimpelfiskare Jesper Dyberg och Per Chefen Nilsson så ska ni söka er till Norasjön.

Säsongen har så smått smygit igång, eller de första tävlingarna ägde väl rum redan för en månad sedan. Men jag vågar nästan säga att den kickstartar i början av Januari.
I dalatrakten där jag (Erik) mestadels tävlar så brukar Nyårsnappet på Ösjön vara det riktiga startskottet för de större tävlingarna. Dessvärre så blev det inte riktigt lika många deltagare som vi vant oss vid i årets upplaga. Drygt 50-tal (52 på resultatlistan) kom till start. Där var Per Chefen Nilsson starkast och vägde in 10,3kg. 
Men de starkaste reaktionerna som väckts av är nog fjolårssegraren Jesper Dybergs nolla. Jesper som helt enkelt struntade i att väga in och hade runt 4kg. Jesper hade som lite kuriosa 0 napp på samma ställe som han vann på dryga 8kg ifjol.
Så vi kan ta med oss hur oberäknelig vår sport är och det är vad som ger oss den extra tävlingsnerven.
Det mest glädjande var att det verkar ha nappat bra på många håll och det visade även resultatlistan. 

Kom ihåg den 15:e januari då säsongens första riktiga stortävling avgörs på Norasjön. Blir det +150 deltagare även iår?

 

Läs hela inlägget »

Kommande tävlingar

Våra sponsorer

loading...
PIMPELSPORT CUP 2024


1. Per Chefen Nilsson 550 p 
2. Tomas Hulån Olsson 512 p
3. Tomas RM Larsson 496 p
4. Jonas Gustafsson 461 p
5. David Öman 456 p
Se komplett lista här

PIMPELSPORT MORMYSKA CUP 2024 - SLUTSTÄLLNING

1. Jimmi Bornström, 136 p
2. Thomas Nilsson, 110 p
3. Marino Sanvincenti, 104 p
4. Greger Carlsson, 89 p
5. Magnus Andersson, 81 p
Se komplett lista här

Senaste kommentarer