2016 > 03

Likt som ifjol så har även iår Vimpirken med Fredric Ankarberg i spetsen gått in och sponsrat med ett varpspö i vinst till den här tävlingen.

Det enda du behöver göra är att gissa den vikt du tror totalsegraren på SM har här nedanför. Den som är närmast vinner ett spö av typen Simplicity som finns på bilden här till höger.

  • Johan gotthardsson • 9 april 2016 06:29:31
    3860gram
  • Kenneth Lilja • 8 april 2016 19:58:33
    2160
  • Mago Göransson • 8 april 2016 19:58:06
    6235 gr
  • Henrik Persson • 8 april 2016 18:31:03
    3756g
  • Susanne Ivansson • 8 april 2016 18:27:35
    4276
  • Ingemar Ahlin • 8 april 2016 18:05:37
    Svårfiskat 1631 gr.
  • Peter.pistol • 8 april 2016 12:23:29
    4980
  • Martin Södergårds • 8 april 2016 10:32:31
    6701
  • Marina sundqvist • 8 april 2016 08:28:37
    4620
  • John -Erik sundqvist • 8 april 2016 08:27:40
    9135gr
Läs hela inlägget »

För dem som inte har sett resultaten ifrån Storhamra och Venjan ännu, så finns dem här nedan.

Nu ligger Resutlaten ifrån Strömsund här också.
Jag har fått rapport om att resultaten ifrån Sundsjöfiskarna kommer ut nästa vecka.
Alltså v14.

En uppdaterad sammanställning av Pimpelsport Cup läggs ut när resultaten ifrån Vikinganappet har kommit ut.

Läs hela inlägget »

Påsken 2016 för min del började på långfredagen med fiske på Bybergspimpeln, följt av Överturingen, Vikinganappet och OS.

Började Bybergspimpeln på samma område som ifjol men vi var betydligt fler den här gången så redan på förhand förstod jag att det skulle bli tufft. Fick dock lite fisk inledningsvis innan jag tittade ner i kunten och iaktog omkring 1,5 kg. Förväntade mig att segrarvikten skulle hamna på minst 5-6 kg och begav mig därför av. Slog några hål på vägen mot bortre landet och fick sporadiskt med fisk. Efter en timmes svängom bakom ön, utan resultat, gav jag mer eller mindre upp och gick tillbaka där jag fick sporadiskt med fisk. Här fick jag åter kontakt med fisk om än i begränsad utsträckning. Vägde in 2,5 kg vilket inte visade sig vara så dåligt denna dag! Segraren Jonas Back hade 3,3, kg och visst grämde man sig lite att man inte stannade kvar där jag ändå hade kontakt med fisk, men å andra sidan var det svårt att veta att vinnarvikten skulle hamna där den gjorde. Slutade 8:a.

Turingepimpeln började bra för mig i förhållande till dem runtomkring mig. Efter en flytt på 500 meter till andra sidan försvann dock alla förhoppningar då var och varannan fiskare verakde ha fått mer fisk än mig. Peter Forsberg vann efter ett sanslöst hål på enbart klunsar. Jag 12:a.

Till Vikinganappet hade jag taktiken klar. Börja där jag vann ifjol och sen göra en längre förflyttning när det var läge. Tyvärr fick vi sporadiskt med fisk på inledningen av tävlingen så min flytt dröjde lite för länge. Hade sedan flytten ett bra fiske tävlingen ut och här grämde jag mig odentligt efteråt. Inte nog med att jag gjorde flytten för sent, dessutom förlorade jag vandringspriset med minsta möjliga marginal mot årets vinnare Mikael "Baddarn" Rehnman. Det hade faktiskt räckt med seger för Bror E Olsson, som förlorade tävlingen med endast 6 gram mot Baddarn, för att vandringspriset hade blivit mitt. Men måste ändå poängtera att Baddarn var en mycket värdig vinnare. Mitt resultat i tävlingen en 5:e plats på 11,4 kg.

OS pimpeln på Hamrasjön hade jag också taktiken klar. För första gången på påsken svarade dessutom kroppen bra och jag var först av samtliga längst upp på sjön. Jag valde dock, i motsats mot de flesta andra, den väsrta fjärden vilket inte var ett bra val. Övre delen av sjön var överlag en skugga av sitt vanliga jag och där var den dagen över. Men men, det är liksom sånt man får räkna med när man utmanar sjön på egen hand och det kommer fler chanser. En sak som var synd var dock att jag och Daniel Eriksson kvällen innan hade kastat ut våra lättare tafsspön (mörtspön) ur kuntarna med argumentet att "börjar man fiska tafs på Hamrasjön är man borta ur leken". Tjotjena, inför start fick vi reda på att mört skulle räknas och visst kändes det ändå en smula bittert då jag kom i kontakt med mört upp mot hektot som tog på trekrok en bit in i tävlingen och där jag inte kunde servera dem ordentligt. Kommer mört räknas även nästa år kommer jag nog omvärdera poteniella vinnarställen på sjön, för den verkar verkligen hysa otroliga mängder silver. Och redan nu hade vinnaren Micke Engvall mestadels silver i påsen... Placering för min del långt ner på 7,4 kg efter drygt 2,5 mils rännande på sjön.

Så, påsken var stolpe ut för min del. Inget snack om saken men så är det ibland. Bara att slícka såren och ladda inför NM och SM. En bra avslutning där, ja då är allt frid och fröjd igen. Man vet ju av erfarenhet att det kan vända snabbt!:)

Må gott
Martin

Läs hela inlägget »

Innan utgången av årets OS på Storhamrasjön då släpptes bomben att mört skulle räknas.
Just en stor mängd mört blev en starkt bidragande orsak till att Micke Engvall vann årets OS på 14.7kg.
Ett halvkilo före Tomas Jansson.
Bäste dam blev Linda-Maria Lundin på 7.8kg.

Mer läsning och resultat ifrån påskhelgen kommer i veckan.

/Erik

Läs hela inlägget »

Idag skulle återigen Vikinganappet avgöras. En tävling som hade lockat en bit över 200st deltagare.

Värst av alla var Mikael Rehnman på 13255gr. Endast 6 gram före Bror Olsson.
Det innebar även att Rehnman plockade hem vandringspriset för evigt. Han kom upp i 118 poäng. Bara några poäng före Martin. Det var återigen dessa 6 gram som fällde avgörande.

Bäste dam blev Carina Widerberg.
Damveteran vann Anna-Greta Helmersson.
Herrveteran vann kent Hafstad.

För vår stuga gick det återigen skapligt.
PA Nyberg blev 2a i herrveteran på 8.6kg.
Martin blev 5a i herr på 11.4kg.
Jag (Erik) blev 9a i herrklassen på 9kg.

I morgon ses vi på Storhamrasjön!

/Erik

Läs hela inlägget »

Idag avgjordes turingepimpeln och för vissa av de runt 200 tävlande nappade det ordentligt. Mest av alla fick Peter Forsberg på över 16 kg.
För oss gick det medelmåttigt. Erik 7:a och bäst i bilen. Jag 12:a och PA 33:a.
Imorn tar vi nya tag. Då gäller det!

Läs hela inlägget »

Jonas Back vann 2016 års upplaga av Bybergspimpeln på 3340g, vilket var 1 gram mer än tvåan Tore Helmersson. I damklassen vann Rut Backeby på 3,1 kg.
Tävlingen bjöd på vackert väder, Mycket folk och lynnigt fiske.
För egen del blev det en 8:e plats på 2,5 kg. Erik blev placeringen efter på 2,3 kg.

Läs hela inlägget »
Ska Laxen vinna OS igen och ta första inteckningen i Vandringspriset? Ska Laxen vinna OS igen och ta första inteckningen i Vandringspriset?

Det här med vandringspriser är ju något som "hettar" upp prestigen lite på tävlingarna. Det skapar ett intresse, åtminstone för några personer.

Från och med iår så kommer även OS på Storhamrasjön att ha ett vandringspris. Det är ju helt klart en av tävlingarna som förtjänar ett vandringspris. Så det är bara att tacka Ovansiljan för att OS blev ännu lite intressantare, om det nu är möjligt?


På söndagens Vikinganapp så är det troligare att vandringspriset är på utgång. Där de har en lite udda poängräkning. Först upp till 100p är det som gäller och som jag förstår det så är det oavsett om man har någon seger eller ej. Ett pris där jämnheten belönas snarare än antalet toppar.
Där är det 10st som har möjligheten att ta hem priset vid seger, men det är även ett antal som har chansen att ta hem priset bara dem håller sig i toppen på söndag.
För Martin Södergårds som har flest poäng så räcker det med att han kommer bland de 19 bästa för att nå 100p. Men då finns ju risken att någon annan får fler poäng av dem som ligger tätt där bakom. Det går att spekulera mycket i det där, men de säkraste sättet är att vinna! 35 p ger en seger, 30p för en 2:a plats, 25p för 3:e, 20p för 4:e, 19p för 5:e osv ner till 1p på 24:e plats.

Damernas Vikingapokal togs hem för gott ifjol då Lotta Engvall plockade hem den på endast 4 år. Vilket i sig måste ses som en bragd!

Här nedan finns totalställningen inför söndagens Vikinganapp.

Läs hela inlägget »
Abborre (1350 g) från nya hemmavattnet Abborre (1350 g) från nya hemmavattnet

Ännu en säsong, ännu en påsk. Påsken som för många blivit något av höjdpunkten på pimpelsäsongen drar igång i dagarna och många vässar troligtvis sina krokar i just detta nu. Jag är en av dem. Inget ska åtminstone fela i taktik och förberedelser på förhand, speciellt inte när min säsong hittills landar på endast 4 tävlingar. Ett rekord i sig för min del men som bekant kom en flytt från Sveg till Hudiksvall i vägen vilket har ”saboterat” flera fina tävlingshelger.

Trots avsaknaden av tävlingar har jag åtminstone fritidsfiskat en hel del i alla fall, och i och med detta känner jag mig trygg i att timingen sitter där den ska. Senast i helgen var Sundsvallssonen tillika tävlingsfiskaren Emil Sjöberg och besökte mig i nya huset och då passade vi givetvis på att utforska mitt nya träningsvatten som endast ligger 50 meter från huset…:)

Resultatet av fisketuren var positivt! Emils största borre för dagen landade på 950 gram och jag lyckades lyfta två över kilot. 1020 g och 1350 g. I övrigt ett varierande fiske, från 20 g till 200 g beroende på hål och ställe. Summa summarum, sämre kan man bosätta sig…:)

På fredag drar påskhelgen igång för min del (och Erik & PA Nyberg) och det troliga schemat är:

Fredag: Ytterbergsnappet alt Bybergspimpel. Ytterbergsnappet är en trevlig tillställning som i år kommer avgöras på den intressanta sjön Gässjön. Troligen vinnarvikt på 4-5 kg. Bybergspimpeln, där jag vann ifjol, är även den ett finfint arrangemang och segrarvikterna kan visa år, som ex ifjol, leta sig upp mot 9-10 kg. På fredag kväll ska jag sedermera träffa ungdomarna på pimpellägret i Jämtkrogen för lite fiskesnack. Det ser jag också fram emot.

Lördag: Turingen bjuder in till påskaftonstävling och det brukar bli mycket folk. Ifjol var jag tvåa så jag hoppas givetvis kunna kliva högst upp i år. Troligtvis blir en sån som Daniel Eriksson och flera andra svåra att knäcka men ett försök ska jag göra.

Söndag: Vikinganappet och chans för mig och ett antal andra att för gott ta hem Vandringspriset som gått sedan 2000-talets början. Ifjol blev det seger och vi testar igen. Här är dock konkurrensen stenhård och mycket ska stämma på vägen om man ska vara i topp.

Måndag: OS på Storhamra. Antalet timmar man har funderat på denna tävling sen ifjol är många. Tankarna har figurerat kring allt var det nappar bäst till om man möjligen får se en björn eller bjärv på isen detta år. Hamrasjön har allt och lite till. Ett måste varje påsk. Stenhård konkurrens givetvis och om det är bra före blir det nog en långpromenad för mig, detta trots att de fick monstervikter I sundet ifjol då Laxen vann och flera i området hade över 15 kg!

Sen blir det hem och ladda en dag innan avfärd mot Finland med svenska landslaget. Hem måndag innan avfärd fredagen därefter till SM. Så, än finns det tid för framgångar!

Vi ses väl antagligen till helgen!
Martin

Läs hela inlägget »
Etiketter: påsk
Arvid Einarsson kämpade på hela tävlingen trots trögt fiske och tjock is! Arvid Einarsson kämpade på hela tävlingen trots trögt fiske och tjock is!

I helgen avgjordes under lördagen Målingspimpeln och under söndagen Jämtland/Härjedalens DM på Ängersjön.

Ett nytt grepp för i år av att jag, Daniel Eriksson och Loe Eriksson agerade ungdomscoacher på tävlingen. Detta innebar att vi samlade ihop alla juniorer före tävlingen för en taktikgenomgång om vad vi visste om vattnet och hur vi ansåg att de skulle ta sig an uppgiften. Dessutom erbjöd vi dem som ville att vi kunde gå tillsammans med dem under dagen.

Vi hängde därmed med några av Bergsfiskarnas duktiga juniorer, bla vår korre Arvid Einarsson, och förhoppningsvis fick de ut något av dagen.

Vår förhoppning är att fler DM arrangörer går i samma bana och försöker göra något bra för våra ungdomar. De vill och kan ofta mycket men det skadar inte att få lite stöd och peppning av någon erfaren tävlingsfikare emellanåt! Och tar vi inte själva avsvar för föryngringen av pimpelfiskare kan vi inte heller kräva att någon annan ska göra det, eller hur...?

Mest fisk under Dm fick Mikael Vestlund före Hans Erlingsson och Lars "Välle" Vestlund.

Läs mer här:
http://sveg.se/dm-pimpeln-avgjordes-p%C3%A5-%C3%A4ngersj%C3%B6n
http://sveg.se/112-fiskare-kom-till-start-i-m%C3%A5lingspimpeln
http://www.tidningenharjedalen.se/harjedalen/sveg/favoritseger-i-malingspimpeln  

Till helgen drar min "riktigt" säsong igång. Som jag längtar efter att tävla...

/Martin

Läs hela inlägget »

Efter att Jonas Gustafsson virrat bort sig i dimman på Bergviken så är topp 10 i Cupen oförändrad. Men jag kan avslöja att han hade lett Cupen nu om han hade hittat hem dryga timmen tidigare.

Här nedan finns resultaten.

Läs hela inlägget »

Idag avgjordes Flugannappet på Växsjön, en sjö som varit lite på nedåtgående de senaste åren. Så en målvikt på 6-7kg tänkte jag borde räcka långt, särskilt då det ganska ofta på senare år har sjunkit fort i resultatlistorna. 

Förra gången jag var på Växsjön var ett DM strax efter milleniumskiftet och gick då efter vänsterkanten. Denna gång blev det högerkanten efter tips av min Farbror Lars-Olov. 
Började med fisk i första hålet och det tredje var bra antalsmässigt. Storleken var det sämre med och efter ett till bra hål och fläcken kändes överfiskad då det var några som började där. Så drog jag vidare några hundra meter till.

I det första hålet på det stället fick jag runt 1kg i, jagande fisk som spotta upp småmört. 
Dock blev det inga fler fiskar runt omrking och jag flyttade närmare land, där det fanns mycket fisk. Men det var återigen många små, hade några bra hål och det ökade ändå ganska bra i kunten. 

Min sista timme var bedrövlig och jag vägde in 6,3kg som räckte till en andraplats i herrklassen bakom Mats Larsson som hade 7,8kg.

Dagens högsta vikt hade Bengt Nilsson med sina 8,3kg.
Äldre herrveteran vann Göte Olofsson på 8,2kg.
Bäste dam blev Ann-Kersti Norgren på 4,4kg.

Sammanfattningsvis kan vi säga att fisket var bättre än förväntat och i veteranklasserna var det många över 7kg. Så ibland har man tur som går i herrklssen.

/Erik

 

Resultatlista med pristagarna, saxat ifrån Flugans hemsida
Resultatlista med pristagarna, saxat ifrån Flugans hemsida
Läs hela inlägget »

Idag avgjordes Kilaforsnappet på Bergviken och Marcus Alftin var totalt överlägsen med sina 15.2kg.

Men även Annica Skoog som blev bäste dam nådde över 10kg.

För egen del blev det en 10:e plats i herrklassen på 5,4kg.
 

/Erik

Läs hela inlägget »

Avsluta pimpelsäsongen norrut!!

Hur stort intresse finns det bland Sveriges pimpelfiskare att avsluta säsongen med följande:
Fredagen den 29 april: Kvällstävling 18.00 -21.00 på Örnabben alternativt Furufjärden. Insatstävling
Lördagen den 30 april: Råneå 10.00 – 14.00. Insatstävling
Lördagkväll: Kvällspimpel Rantajärvi med majbrasa. Varupriser...
Söndag 1:a maj Dubbelnappet Mettejärvi. Två tävlingar på samma sjö. Sjön delas på mitten. Två timmar vardera tävling. Förstapriser 5000 kronor på respektive tävling. Dessutom varupriser.
Övernattning föreslås på Furufjärdens gästgård http://www.furufjarden.se/,
eller Brändöns konferens fredag till lördag. http://www.brandokonferens.se/
Rantajärvi camping lördag till söndag. http://www.overtorneainswedishlapland.com/…/stugor-i-ranta…/.


Finns intresse för detta?
 
Stig Granström
Råneå Sportfiskeklubb

Läs hela inlägget »

Här kommer den uppdaterade ställningen av PSC efter 10e deltävlingen på Runn.
Laxen lämnade ifrån sig ledningen i en vecka och är nu tillbaka i toppen.

Men nu börjar det tighta till sig rejält, listorna finns här nedan.

Det bör även kommenteras att det var 284st startande på Falumästerskapet och ger därmed mycket poäng också.

/Erik

Läs hela inlägget »

Till helgen är det en hel del tävlingar och det är många som krockar på både lördag och söndag. Men på lördag är det framförallt Kilaforsnappet som även är den elfte deltävlingen i Pimpelsport Cup.

Lördag 19:e mars

På Lördagen har vi även Målingspimpeln i Sveg/Älvros.
Med tävlingstid 11-14,
Vid frågor ring: 0706420263

 

Söndag 20:e mars

Flugannappet på Växsjön utanför Bollnäs.
För information ring Hälsinglands tävlingssvarare: 0278-12080 i slutet av veckan.

På söndag är det även Skinnarnappet på Kappsjön(?)
För mer information ring:
Ovansiljan 0250-40603
Dalarna 0243-13260

Läs hela inlägget »

Jörgen fortsätter på samma spår och vann även dagens Falumästerskap.
Segrarvikten skrevs till 11,2kg (HV).
Ynka 5 gram mer än K-O wikström som blev 2:a totlat men vann herrsenior.

Bäste Dam blev Kristina Larsson på 7,7kg
Erik Bjurström blev bäste junior med sina 4kg.

Det innebär att dessa 3 även tog hem totalen över 2 dagar.
Jörgen blev såklart bäst med totalt 18kg.

Uppdatering av Cupen kommer när resultat kommer, troligen måndag eller tisdag.
Men det börjar hårdna nu då både Laxen och MR 100% också fick poäng. 
Med dagens deltagarantal så kommer ledaren i cupen ha drygt 350p efter dagens tävling.

/Erik

Läs hela inlägget »


 
Äldre herr veteraner
1 S-O Holmbergs Smedjebacken 5840g
2 Rainer Funestig Grängesfirren 5544 g
3 Lars wadlund Leksandsfirren 4238 g
4 Kent Lötgren Silverfiskarna 4195 g
5 Jan-Jmge Fiek Flugan 4158 g
6 Lars Gullstrand Lingheds SFK 3964 g
7 Mats Johansson Vimmerby AFK 3874 g
8 Finn Gentehernko Falun 3754 g
9 Tore Eriksson Tunabygden 3716 g
10 J-O Lindgren Falubygden SFK 3608 g
11 Siloe Stridh Gullningens SFK 3568 g
12 K-E Gustavsson Smedjebacken 3516 g
13 Christer Frisk Rimforsa FK 3370 g
14 Tore Helmersson AFK Flugan 3356 g
15 Kort-Johan Nilsson Hofors 3212 g
16 Kurt Granat 3098 g
17 Ove Bodin Gnesia SFK 3050 g
18 Oravi Hhonen Fagersta 2782 g
19 Ove Engbom Norberg 2564 g
20 Johan Arvidsson BSFK 2462 g
21 Våge Vibeck Ingestod 2338 g
22 Åke Blander Södertälje 2324 g
23 Ingermar Eriksson Borlänge 2288 g
24 Tommy Fransson FK Klykan 2246 g
25 Benny Forsberg Simpan Ronneby 2195 g
26 Dan Petterson Ingelstad 2178 g
27 Bernt johansson Falubyggden 2162 g
28 Kjell Hellström Borlänge SFK 2010 g
29 Tommy Elfving borlänge 2008 g
30 Svea Eriksson Grängesfirren 1724 g
31 Lars Rinaldo Katrineholm 1690 g
32 Sixten Blom Grängesfirren 1678 g
33 Bernth Andersson FK Knallen 1638 g
34 Anders westman 1576 g
35 ? 1566 g
36 Rolf Lindfors Torsåker 1558 g
37 Bosse Hermansson Knallen 1534 g
38 Hans Linden Borlänge 1438 g
39 Lasse Ohlsson Silverfiskaren 1414 g
40 Folke Åström Eskilstuna SF 1384 g
41 Rolf Åkerman Grängesfirren 1382 g
42 Anders Jacobsson Jönköpings SFK 1332 g
43 Bo Andersson Östgöta SFK 1226g
44 K-G 1144 g
45 Sigge Strid Gullrongens SFK 968 g
46 Anders Björck NGF 946 g
47 Nils Tunströmer NGF 932 g
48 Sören Sahlen Borlänge 919 g
49 Eiert Saxelin Tunabygden 918 g
50 Åke Dahlberg Fagersta 900 g
51 Börje Berg 802 g
52 Stig Axelsson Eeksandfirren 798 g
53 John Green Ovansiljans SFK 772 g
54 Tage Svensson 688 g
55 Gradar Olaison Falun 574 g
56 Olle ågren Knallen 558 g
57 Åke Norgren Torsåker 498 g
58 Johnny Wiktorssen Olofström 478 g
59 Björn Svensson FK Jokers 428 g
60Torbjörn Andersson Borlänge SFK 218 g
61 Knut Linander 202 g
62 Bo Bergquist Simpan 180 g
63 Bå Evaldsto 0g
 





Yngre Herr veteran
1.Jörgen Andersson Falubygdens sfk 6915g   Högsta vikten Herr
2.Uffe Holmgren Kvicksund 6075g
3.Hans Wallin K­holm 4940g
4. Mats Lindberg Fagersta 4860g
5. Inge Svensson Knallen 4142g
6. Kenneth Hansson Ngf 4074g
7. Per Johansson sfk Baltzer 3912g
8. Anders Wetterskog Dalarnas Dövas 3678g
9. Svenne Heby 3614g
10.Tomas johansson sfk Baltzar 3106g
11. Benny Bark Borlänge sfk 3028g
12. Tommy Andersson Ovansiljan 2936g
13. Jan­Erik Söderberg Borlänge sfk 2930g
14. Göran Sandell Torshälla sfk 2860g
15. Dan Ersbjörs Borlänge sfk 2822g
16. Kurt Arne Larsson Ngf 2494g
17. Krister Bergman Smedjebacken 2402g
18. Peter Olsson Stångådalens sfk 2134g
19. Dinne Svensson Fk Knallen 1994g
20. Håkan Dahlström Stångedalens sfk 1804g
21. Börje Andersson Grängesfirren 1668g
22. Stig Enström Älvkroken 1636g
23.Anders Bergström Stockholms Pf 1586g
24. Mats Öjes Skinnkroken 1534g
25. Anders Gottlands sfk 1440g
26 Ola Haarala Katrineholms sf 1418g
27. P­o Liss Falubygdens sfk 1414g
28. Ari Munnukka Karlskoga afk 1040g
29. Stefan Swee Sportfiskarna 1370g
30. Peter Wiktorsson sfk Baltzer 1008g
31. Björn Ölmdal Knallen 968g
32. Lars Sääf Fagersta 950g
33. Sören Sjöberg Björbo floda 938g
34. Sören Nilsson Tärnan 934g
35. Ulf Axen Firren 932g
36. Erik Andersson Fk skinnkroken 906g
37. Göran Sääf Stäket 870g
38. Hans Bjurström Borlänge sfk 804g
39. Thord Högberg Borlänge sfk 668g
40. Micael Glennfalk Stångedalens sfk 558g
41 Anders Karlsson sfk Spöfolket 558g
42. Rolf Björsell Sandared sfk 522g
43. Kjell Johansson Fk Fenan 212g
 
 
Herr
1. Janne Funestig Grängesfirren 6845g
2. Peter Pistol Degerfors 6700g
3. Perra Tjulander Borlänge 6645g
4. Robert Horrat Gnesta SFK 6495g
5. Johan Nilsson Borlänge 6115g
6. Jonas Gustafsson Borlänge SFK 5744g
7. Henrik Bengtsson FK Knallen 5522g
8. Börre Omar Grängesfirren 4822g
9. Jonas Swenson FK­Balans 4680g
10. Anders Axelsson Ovansiljans SFK 4288g
11. Rolf Taskinen Gnesta SFK 4216g
12. Stefan Lundvik Borlänge 4200g
13. Per Häll NGF 4080g
14. Lars Jansson Falubygdens SFK 4074g
15. Mats Larsson Gnesta SFK 3752g
16. Andreas Möller FK Knallen 3694g
17. Per Gref Falubygdens SFK 3538g
18. Mikael Engvall Nora Gyttorp 3508g
19. Daniel Eriksson Svegs SFK 3494g
20. Erik Södergårds Falubugdens SFK 3486g
21. Jörgen Axenmo Gotlands SFK 3452g
22. Jörgen Bertilsson Knallen 3382g
23. Ove Rosén Vattnan 3372g
24. Putte Davidsson Katrineholm 3350g
25. Tobbe Toresson FK Skinnarkroken 3316g
26. Stefan Gren Ovansiljans SFK 3216g
27. Timo Hakulinen Gimo FFF 3216g
28. Per Nilsson Nora Gyttorp 3206g
29. Per Morelius Faluns SFK 3052g
30. Peter Hansson Borlänge 3020g
31. Henrik Persson FK Skinnkroken 2930g
32. Mikael Andersson Knallen 2516g
33. Lars Sandell FK Balans 2466g
34. Kent Lövgren Tunabygden 2440g
35. Emil Löfgren FK Braxen 2386g
36. Peter Nilsson Grängesberg 2380g
37. Kai Lahtinen Idö Torshälla SFK 2350g
38. Peter Teittinen Sandareds SFK 2334g
39. Stefan Spännar Ovansiljan 2312g
 
40.      ??               ?                   2252g
41. Robert Jönsson FK Balans 2224g
42. Patrik Carlsson FK Jokers 2220g
43. Christoffer Carlsson Grängesfirren FK 2192g
44. Owe Westerholm Torshälla 2176g
45. Björn Kajs Ovansiljan 2156g
46. Patrik Eriksson Lidköpings SFK 2094g
47. Rickard Åstand SFK Baltzar 2032g
48. Roland Nyqvist Smedjebacken 1936g
49. Tomas Stenholm Tärnan 1830g
50. Pierre Welander Mälardalens TF 1774g
51. Nicklas Gustavsson Norra Gyttorp 1726g
52. Claes Törneling Tibro 1724g
53. Claes Mattson Ovansiljan 1640g
54. Mats Pettersson Knallen 1570g
55. Jimmy Sjöberg Torshälla SFK 1268g
56. Janne Frisk Grängesfirren 1192g
57. Thommy Lång Knallen FK 1172g
58. Peter Alm FK Klykan 1118g
59. Håkan Grufman Grängesfirren 1098g
60. Tomas Leijon Lidköpings SFK 1030g
61. Pontus Svensson Knallen FK 988g
62. Jörgen Johansson FK Fenan Gnosjö 976g
63. Mats Olsson SFK Vattnan 880g
64. Per­Anders Johansson Knallen 816g
65. Mikael Svensson Värnamo 724g
66. Pierre Kumlin SFK Baltzar 690g
67. Stefan Thorsson SP Halland 610g
68. Anders Milton Stångodalens SFK 546g
69. Mikael Törneklint SK Glimma 414g
 
Äldre Dam veteran
1. Rose-Marie Frisk       Rimforsa FK         1832g
2. Elsie Löfgren              Silverfiskarna       1408g
3. Lena Stridh                Gyllingens SFK      1356g
4. Ellen Jonsson             Borlänge SFK        1234g
5. Monica Rytterlund    Södertälje SFK       946g
6. Sara Westling             Falubygdens SFK   740g
7. Maggan Stridh           Gullringens SFK     664g
8. Lillemor Arvidsson     Borlänge SFK        650g
9.Viveka  Jernberg          Borlänge SFK        614g
10. Inger Åkerman          Grängesfirren      540g
11. Christina Carlsson    FK Jokers               510g
12. Inger Jansson            VSF                         472g
13. Mona-Lisa  Munnukka  Karlskoga AFK 420g
14. Ann-Kersti Norgren   Torsåker              360g
 
Yngre Dam veteran
1. Britt Lindström  Silverfiskarna              3736g
2. Rosie Thörne   Borlänge SFK                 2042g
3. Karin Andersson  FK  Skinnkroken        1424g
4. Monica Andersson     Grängesfirren     1316g
5. Ann-Britt Landström  Torsåker               808 g
6. Anne-Lie Norberg    Torsåker                  780 g
7. Kristina Asp  Falubygdens SFK                  230g
 
Dam
1. Linda-Maria Lundin  Falubygdens SFK   3930g   Högsta vikten  DAM
2. Lotta Engvall  Nora Gyttorp                     3048g
3. Camilla I-Einarsson  FK  Skinnkroken     2194g
4. Kristina Larsson  Nora Gyttorp                1570g
5.Susanne Ivansson  FK  Skinnkroken         1508g
6. Janet Lindberg   Torsåker                         1356g
7. Eva Mörlin   Grängesfirren                       1022g
8. Jeanette Fick  SFK Flugan                           694g
9. Karin Andersson  Björbo Floda FVO          232g
 
Äldre Herr junior
1. Erik Bjurström   Borlänge SFK                  1530g  Högsta vikten Junior
 
Yngre Herr Junior
1. Hugo Enling  Björbo Floda FVO                  398g
2. Jesper Höglund  Gryksbo FK                       332g
3. Gunnar Nykvist  Falubygdens SFK             168g
4. Dennis Eriksson                                              82g
 
Yngre Dam junior
1. Ronja Leijon  Lidköpings SFK                     206g
 
 

Läs hela inlägget »

Jörgen Andersson bibehåller formen och vinner Borlängemästetskapet idag. 6,9kg stannade vinnarvikten på.
strax före totaltvåan Jan Funestig på 6,8kg.
Linda Maria Lundin blev bäste dam på 3,9kg och Erik Bjurström vann juniorklassen på 1,5kg.

Läs hela inlägget »

I helgen avgörs "Slaget om Runn" med tävlingar på Ösjön(Lördag) och Runn (Söndag). Två tävlingar där det brukar nappa bra. Ifjol blev segrarvikten 7,8kg på Ösjön och 15,1kg på Runn.

Mannen för helgen var den gången Per "Chefen" Nilsson som plockade hem en dubbel och givetvis även blev Runnmästare över två dagar. Den första frågan för året är om Chefen skall försvara någon av segrarna iår, eller kanske rent utav båda?

Den andra frågan är om Jonas "Mr. 100%" Gustafsson fortsätter att rada upp segrar iår? Han är uppe i 14st såhär långt och bör väl vara bäst i Sverige iår sett till antal segrar?

Det är föga förvånande att han Jonas är storfavorit i tipset. Det finns egentligen ingen direkt andrahandsfavorit den här gången.
Jonas är näst intill hundraprocentig i det normalt sett svåra Dalarna. De är få förunnat att kunna säga att man har slagit Gustafsson iår.
Men tar du dig till Dalarna i helgen så har du chansen att stoltsera med den skalpen och vakna upp på måndag efter en god nattsömn.

/Erik

Läs hela inlägget »

Nu i helgen avgjordes Luleånappet och Skellefteånappet, Dvs deltävlinng 8 och 9 i Pimpelsport Cup.

För första gången sedna Norarycket så byter ledartröjan person.
Joakim Nordberg har erövrat den nu i och med sin seger på Ursviken där antalet invägda deltagare var 169st (antalet poäng kan justeras då vi inte har fått det totala antalet startande bekräftat).

I tipset så har Martin Södergårds kopplat greppet och vi kan konstatera att det här med att tippa segrare inte är så lätt som man kan tro. Ingen har tippat rätt segrare på någon tävling såhär långt.
 

Läs hela inlägget »

De börjar dra ihop sig inför helgens SLAGET OM RUNN

Lördag kör Borlänge sfk den årliga traditionen Borlänge mästerskapet på Ösjön,vi utgår från Ornäs båthamn. Tävlingsgenomgång kl 09,15  utgång 09,30 Fisket är mellan 10-14, 45 min ingångstid vi kommer även att sälja:Hamburgare, korv, dricka,läsk och kaffe på platsen
1500kr till bästa herr
500kr till bästa Dam
300kr till bästa junior.                    
Alla är varmt Välkomna


Söndag kör Falunbygdens sfk på Runn vid Roxnäs start platsen blir vid Göthes järn.tävlingsgenomgång kl 09,15 utgång 09,30 Fisket är mellan 10-14, 45 min ingångstid,
1500kr till bästa Herr
500kr till bästa Dam
300kr till bästa Junior
Då vi även ska Kora:bästa Dam,Herr och junior på två dagars fiske
Denna tävlining ingår även i PSC
Alla vart välkomna

Läs hela inlägget »

Del 2, PSC:s norrlandshelg:
Kristoffer Löfroths provfiske förra veckan visade på att stormörten fanns där. Tidig avresa till Mordors rike som vi säger i hockey sammanhang. Men nu är det ju inte hockey som gäller idag.
Framme i tid för att ge Björn Eldh en björnkram och puss på kinden. Stora förhoppningar efter fjolårets andraplats efter Andreas Anttila. Slagen med några gram då. Nu helt nya förutsättningar. På plats är några hundra av Norrlands bästa pimpelfiskare. Kryddat med Ulf Keinström och den sent ankomne Joakim Nordberg som vann för två år sedan. Här har Norrbottensfiskarna vunnit stora lagrar.
När starten går befinner jag mig inom samma område som ifjol då stormörtarna stod i kö för att nappa på mina myshkor.  Snacka om att jag satt som en fågelholk efter den första kvarten. Inte ett napp . Inte ens en dragning i linan. Då kommer den första fisken upp. Antiklimax en gärs. Ett dålig tomen. Så fortsatte det. När jag efter en halvtimme träffar Ture Nilsson på isen och hör att han fått ett 20 tal mörtar av bättre kaliber,stannar jag med honom och efter ytterligare en halvtimme får jag et kortvarigt drag av mörtar i 200 grams klassen.
Fort slutar det när Mattias Markström och mästerfiskaren Hans-Olov Lindkvist kommer till oss. Jag fortsätter att sitta kvar ytterligare en halvtimme. Mattias har nu gått upp mot husvagnarna. När en halvtimme av tävlingen är kvar går jag resignerat hemåt. Stannar till när jag ser att Hans-Olov drar småabborrar vid udden. Stannar till och tar ett gammelhål. Efter ett tiotal riktigt småa abborrar börjar mörtar i storleken80-100 gram dyka upp i allt snabbare fart. Men det är ju alltför sent. På min maskpreparerade kro k fullkomligt slänger de sig på fram till slut skottet skjuts,
 
Framme vid invägningen ser jag Mattias påse. Jämför den med min 3660 grams påse att den är mycket STÖRRE. Han valde rätt när han gick för att söka större fisk på annat ställe. Får höra att Leif Forsell från Älvsbyn tävlande för Skellefteå vägt in närmare 8 kilo. Träffar en glad Joakim Nordberg som visar sin tagg på dryga 8 kilo . Jag gratulerar honom på stående fot till segern .Han berättar att han gick till det område som han vann på för 3 år sedan. Flaket utanför husvagnarna. Där fanns det småabborrar först för att sedan övergå till riktiga fläskmörtar. Grattis Joakim säger jag som avslutning.

/Stig Granström

Läs hela inlägget »

Gott folk! Vi har en norrbottenskorre på ingång till pimpelsport! Duktige pimpelprofilen Stig Granström från Råneå har nämligen antagit utmaning att bli vår norrlandsman. En närmare presentation av Stig kommer inom ett par dagar, fram till dess får ni läsa hans första betraktelse från helgens bataljer!

Lördagens tävling i Luleå
Skönt vinterväder när vi anlände till hamnen i Luleå. Allt eftersom deltagarna dyker upp förstår jag att det blir en tuff tävling. Fjolårssegraren samt tvåan från ifjol dyker upp.  Tungviktarna från Finland anländer med Veli Metsävainio i spetsen dyker upp. Från Umeå kommer Antti Kallo . Från Norrbotten kommer Ulf Keinström och alla Råneåfiskare är på plats.
Avlysningen av tävlingsvattnet gör att förra veckans fiske diskuteras. Vilket djup och vilka mängder resonerades. Kent Enbuske påstår att mängden fisk som finns i hamnbassängen är massiv. Storleken på abborrarna är mycket över halvkilot, vilket medför att spänningen stiger.
Tävlingsledaren Andreas Anttila drar förutsättningarna om isbanorna. 25 meters avstånd ska hållas. Så drar vi iväg. Jag gör som jag brukar drar mig ut mot mitten framför kranen i hamnen. Ser att Kent Enbuske stannar upp närmare isbanan och Veli likaså. Juhani Salmela stannar ett 30 tal meter utanför mig.  Jani Sipola blir min närmste granne när startskottet går. Min största pirk laddad med en 14 mormyshka drar iväg mot djupet. Runt 8 meter bör det vara. Direkt jag lyfter pirken från bottnen ser jag en dragning i linan. Men ingen fisk sitter på. Efter ett 30 tal sekunder drar det igen i linan. Ingen fisk denna gång heller är krokad. Ett par minuter senare borrar jag nytt lite närmare kajen. Direkt får jag 5 halvhyfsade abborrar runt hektot. Du hugger inte utan alla är krokade längst ut på näbben.  De hugger inte utan jag får vänta ett tiotal sekunder för varje fisk. Ser att Jani varpar hela tiden med täta mellanrum. Flyttar ett 20 tal meter närmare kajen och blir ensam. Nu drar storfisket igång. Närmste 25 minuterna fyller jag skryllan med 8 -10 kilo vacker abborre från samma hål. Många över 300 gram.  Men samma försiktiga napp. Jag har nu bytt till en lättare pirk med längre tafs. Har laddat myshkan med mask och larver. Abborrarna är för stora för att ta ögat av.
En timme har gått och min skrylla har runt 12 kilo fisk. Då kommer bröderna Sannemalm utifrån., Jag tecknar till dom om stor fisk. De får kontakt direkt i deras först hål. Jag flyttar nu ofta med endast 1 till 4 fiskar i varje hål.  Ser att Kenneth får ett guldhål med stor fisk. Minst 10 kilo i hålet och jag har nu 45 minuter med bomhål. Stressad ser jag på att Jani dessutom direkt varpar upp fisk på fisk från alla nya hål han borrar.
40 minuter kvar. Jag har tömt skryllan för att lättare flytta mig. Då går jag ut tillområdet som vi började få fisk på och borrar upp ett hål mitt emellan gamla hål . Där blir jag sittande 30 minuter. Runt 6 kilo vackra abborrar gör min skrylla tung igen.  För en timme sedan hade jag kontakt med tor fisk. En kilosfisk släppte när den kom i kontakt med isen. På nästa nersläpp dyker en halvkilos på som varpas upp till isen och släpper längst ner i hålet.
Slut på fisket och inför invägning. Tror inte att det räcker till att slå bröderna Sannemalm och Jani som har haft flyt med håltagningen. Veli promenerar om mig sist biten in och jag ser att hans skrylla är full. Med honom kommer Tony Enbuske med en lika full skrylla.
Jag väljer att väga in sist. Veli har vägt in22400 gram. Tony lite mindre. Lite besviket er jag att vågen för minfisk stannar på 21714. Nu grämer jag mig år de tappade fiskarna och de som klev av på vägen upp. Åtminstone 3 kilo som släppte.  Kanske varpar jag för fort så att de släpper vid iskontakten.  Men en hedrande 5:e plats gläder jag mig åt i alla fall. Många finna skalpar tagen av 68 åringen.
/Stig

Läs hela inlägget »

I helgen avgjordes Sportfiskeboden Cup.
En tävling där man endast får räkna de 5 största abborrarna. Det är alltså inte mängden som räknas en sådan här gång.

Det var även pris till största dagens största abborre och vi kan avslöja att det var samme man som vann både Big 5 och största abborre. Vem det var kan ni läsa i rapporten som bifogas i inlägget.

Ett intressant tävlingsupplägg som bör praktiseras av flera. Ett eller flera inslag under påsken uppe i jämtland skulle inte vara fel. Där finns ju verkligen potentialen till stora fiskar också.

Läs hela inlägget »

http://ssfk.net/tavlingsresultat/2016-2/

Uppdatering av Pimpelsport cup kommer inom kort!

Kan dock redan nu informera om att det har hänt grejer i cupen efter helgens norrlandstour!

/Martin

Läs hela inlägget »
Etiketter: psc

Här kommer resultat ifrån helgens SM i Mormyska.

Vi gratulerar alla medaljörer till era framgångar!
 

Läs hela inlägget »

Här kommer resultat ifrån Luleånappet(103 deltagare) som även är deltävling i PSC.
Uppdaterad sammanställning av Cupen kommer på måndag, då det är Skellefteånappet i morgon också som skall in i sammanställningen.

Läs hela inlägget »

Linghedsnappet hölls iår på Liljan, där tävlingen även hölls 2013. Den gången vann jag(Erik) och valet av startplats var inte speciellt svårt.


Tyvärr var det fler som hade samma tanke och 5-6 personer på området blev för mycket, särskilt när det inte höll så mycket fisk som jag hoppats. Första timmen var ändå okej och jag kanske hade 1kg med små firrar. Det var inte många över 20 gram skulle jag gissa. 

Men när den andra timmen var dålig så beslutade jag mig för att göra ett flytt och begav mig till en vik närmare starten. Särskilt då jag inte såg någon annan som fick bra.

Men när jag började närma mig viken såg jag att alla satt en bit utanför viken och det var tomt på folk där jag tänkte gå. Tomhål var det dock gott om och efter 20 minuter där och endast ett fåtal firrar så gjorde jag ett längre flytt igen. Den här gången var det bara att ta sig till något ofiskat ställe alternativt där folk fick fisk.

Jag träffade på både Lars Gullstrand och Jonas Gustafsson på vägen, Gustafsson hade gissade på att han hade 4kg och min enda tanke var att allt är sig likt.
Jag fortsatte lite längre bort innan jag såg att Jonas började springa mot ett grund och med tanke på att han aldrig gör några dåliga beslut i dessa tider så hakade jag på. Segern kändes utom räckhåll, men någon ska ju bli tvåa också.

Med 1 timme och 20 minuter kvar började vi få sporadiskt med fisk när vi närmade oss fiskare som redan satt på grundet. Men det var inte för ens med 40 minuter kvar som jag började få igång på fisken och fick 10-15 små i några hål. Det gav en slutvikt på 2,9kg som räckte till en 4:e plats i herrsenior. Att man aldrig ska ge upp fick jag återigen ett kvitto på idag.

Jonas som drog ihop 6kg och tog en överlägsen seger före Bengt Forsling som hade 3,7kg.
Bäste veteran blev Poppo Olsson som hade 3,4kg och tog sin andra raka seger.
Damklassen vann Ann-Kersti Norgren på 2,7kg

Läs hela inlägget »

Då var det dags för mormyska tävling igen...!

Tävlingarna drog igång på lördags morgonen klockan 08:00 med första rutan. Efter tre timmars fiskande vägde jag in 1714 gram och blev tvåa på det i herrseniorklassen. Etta blev Mats Larsson (Gnesta SFK), trea blev Peter Eriksson (Torshälla SFK), fyra blev Johan Axelsson (Trosa AFK) och femma Sören Börmark (Nordmarksfiskarna). Det kändes riktigt bra och förhoppningarna var stora inför andra rutan för dagen.

Lika bra som det gick i första rutan, lika dåligt gick det i andra. Min vana trogen hittade jag inte fisken. Med 459 gram blev det en 38:e plats. Etta i rutan blev Thomas Axelsson (Tunabygdens SFK), andraplatsen knep Peter Eriksson (Torshälla) och trea blev Putte Carlsson (Enskede SFK).

Ett ras för mig till en sammanlagd 16:e plats med 40 platspoäng känns verkligen inte något vidare värst. Etta inför söndagens avgörande sista ruta är Peter Eriksson (5p), tvåa är Mats Larsson (7p) och trea är Thomas Axelsson (8p).

Personligen får jag sikta in mig på att försöka ta en topp-10-placering. Med lite hjälp av de som ligger före så kan det gå. Viktigt är dock att slå Johan Axelsson och Andreas Wetterhall på sista rutan ;) ...!

I övriga klasser ser topp tre ut enligt följande:

Junior:
1. Johan Kindlundh (Trosa AFK), 3p
2. Tobias Lind (SFK Ljusnan), 5p - 1730g.
2. Fredrik Härnes (Nordmarksfiskarna), 5p - 1288g.

Damsenior:
1. Agnes Karlsson (FK Ulriksforsarna), 3p
2. Josefin Hammargård (FK Ulriksforsarna), 5p
3. Leena Wahlberg (Jakobsbergs SFK), 6p

Herrveteran:
1. Timo Jumisko (Södertälje SFK), 13p
2. P-O (Pilo) Lindstrand, 14p
3. Markku Kalliokoski ( SFK Gästrikarna), 15p

Damveteran:
1. Sanna Karlsson (FK Ulriksforsarna), 3p
2. Solveig Svee (Jämtlandskroken), 8p
3. Kerstin Danielsson (FK Skinnkroken), 10p

/Marino

Läs hela inlägget »

I helgen är det åter dags för deltävlingar i Pimpelsport cup. Luleånappet och Skellefteånappet är skådeplatserna och bland förhandsfavoriterna på lördag återfinns bland annat hemmafiskarna Jonas Seger Andreas Antilla.
Inför söndag finns favoriterna i namn som Björn Eldh och Mattias Markström.
Efter helgen vet vi om norrlandstouren öppnar upp cupen en gång för allt...!?

Läs hela inlägget »

Knappt har man hunnit hem efter en omvälvande och intressant upplevelse under World Ice Fishing Championship i Ukraina, så var det dags igen. Tre arbetsdagar hanns med innan det var tid att i ottan på fredagen styra kosan mot Bollnäs för en träningsdag på Övre Herten där årets uttagning till mormyskalandslagets skullegå av stapeln.

För undertecknad var det trögfiskat runt rutorna och även så, till viss del för de andra deltagarna som släpat sig till sjön för lite rekognosering och sondering av fiskeläget. Under kvällen satte grillerna igång i huvudet och många satte sig ned för att knyta om sina spön.

Lördagen startade med inskrivning och utdelning av numrerade stickor, startkorten och plastpåsar. Klockan 08:50 gick första signalen och vi gick in i rutan för att ta en, enigt vårt egna tycke, bra position inför startskottet. Signalen ljuder tio minuter senare och femton ivriga mormyskafiskare börjar frenetiskt bearbeta den 40 cm tjocka isen. När slutsignalen ljuder efter fem-minuter-kvar-signalen packar jag besviket ihop mina saker och lommar nedstämd mot invägningen. Trots att jag tyckte mina val av hål var bra hittade jag inte särskilt mycket fisk. Bättre gick det för andra i rutan, Percy Bristam sopade banan med hela fältet och vägde in 3368 gram; hela 1,6 kg mer än tvåan. I påsen fanns även en abborre på stöddiga 7 hg tagen på 0,06 mm lina!

Efter en snabblunch bestående av god grillkorv var det på det igen. Historien upprepade sig med en skillnad. Nu var jag på rätt ställe... nästan. Första nedsläppet ger en hektosmört och jag tänker att nu jäklar har jag hittat dem. Tyvärr var det enda nappet för alldeles bredvid mig några meter bort sitter Andreas Wetterhall och Håkan Lövqvist och hivar upp mört i parti och minut från första sekunden till slutsignalen. För min egen del var det tvärtomt i hålen. Efter att sista halvtimmen tjuvat Jimmy Bornströms "sämsta" hål av tre, lyckades jag lura upp dryga 9 hg. Dock var jag rejält akterseglad av täten, där Andreas Wetterhall, Johan Axelsson och Håkan Lövqvist pillat upp strax under fyra kilo fisk. Återigen hamnade man i bottenträsket och bilfärden till vandrarhemmet var tung och dyster.

Kvällen ägnades åt pizzaätning och omknytning. Med riktigt bra placeringar på söndagen fanns en strimma hopp om att knipa en av de fem åtråvärda landslagsplatserna. Tyvärr verkade det som om någon rotenonbehandlat mina hål denna helg. Även ruta tre slutade för mig i fiasko. Jag hittar ju inte fisken, trots frenetiskt borrande och fiskande i gamla hål. I mina fruktlösa försök att lyckas tog jag till alla knep jag hade i den, för min del, alldeles för tunna spelboken. Fiskegudarna log dock återigen mot Andreas som tillsammans med Thomas Axelsson kom upp i över 4 kg.

När det var dags för sista rutan valde jag en plats en bra bit bort från de som skulle göra upp om platserna, för att inte störa eller förstöra för dem. De skulle själva få göra upp om det, utan påverkan från någon som redan varit tvungen att kapitulera. Döm om min förvåning när det på första nedsläpp kommer upp en mört, och sen en till, och sen en till, och.... I två timmar sitter jag i samma hål och får fisk på i stort sett varje nedsläpp. När det sinat byter jag till mitt andra hål som jag slog strax efter startsignalen. Där nappar det på igen, och igen, och igen... Varje hål jag besöker, nylagda av mig eller gamla övergivna hål i samma område drar jag fisk. Äntligen tänker jag, men kommer sedan snabbt på att totalt sett är det katastrof. Lite glädje i smolkbägaren är dock att Johan som fiskat så bra under de andra tre rutorna springer omkring i rutan som en yr tuppkyckling och letar fisk. Nu får i alla fall han känna. Den frustration som jag känt under de tidigare nio timmarnas fiske.

Det var med viss glädje jag vägde in som rut-fyra samtidigt som jag var grymt besviken på min totala insats. En tolfteplats totalt var inte riktigt vad jag hade visualiserat och räknat med. I toppen och landslaget hamnade dock, föga förvånande, Andreasa Wetterhall, Johan Axelsson, Thomas Axelsson, Arto Jumisko och Håkan Lövqvist med Folke Andersson som reserv. Grattis till er grabbar, och bra jobbat!!!

Fullständigt resultat i bilden nedan...

/Frustrerade Marino

Läs hela inlägget »

Här kommer en rapport ifrån helgens tävlingar i Stockholmsdistriktet.

Läs hela inlägget »

Kommande tävlingar

Våra sponsorer

loading...
PIMPELSPORT CUP 2024


1. Per Chefen Nilsson 550 p 
2. Tomas Hulån Olsson 512 p
3. Tomas RM Larsson 496 p
4. Jonas Gustafsson 461 p
5. David Öman 456 p
Se komplett lista här

PIMPELSPORT MORMYSKA CUP 2024 - SLUTSTÄLLNING

1. Jimmi Bornström, 136 p
2. Thomas Nilsson, 110 p
3. Marino Sanvincenti, 104 p
4. Greger Carlsson, 89 p
5. Magnus Andersson, 81 p
Se komplett lista här

Senaste kommentarer