Intervju - Johan Sjölén

Johan med en rejäl abborre, runt 2kg om jag inte missminner mig. Johan med en rejäl abborre, runt 2kg om jag inte missminner mig.

Vi går vidare med intervjuerna nu när säsongen inte riktigt kommit igång ännu. Idag är det Johan Sjölén ifrån Sundsvall som är i blickfånget. Johan som tävlar för Competition FC. CFC som förmodligen är den klubb med lägst medelålder och man måste säga att de haft en riktigt bra rekrytering de senaste åren, även om de värvat in lite från andra klubbar också.

 

1. Du avslutade fjolårets säsong riktigt bra, hur stort är suget efter pimplingen nu inför isläggning?

Suget är bra mycket större nu än var det var vid samma tidpunkt förra året. Och till stor del har det nog med fjolårets lyckade sista tävlingar att göra, men jag tror nog det är många pimpelfiskare som är långt mycket mer sugen än mig. Men visst ska det bli kul att komma ut på isarna igen!

 

2. Du har inte hållet på med tävlingsfisket så länge i jämförelse med många andra, vad fick dig att börja med det?

Mycket riktigt så har jag inte tävlingsfiskat så länge, men fiskat har jag ju alltid gjort och då även pimplat. Men varför det blev tävlingsfiske beror nog till stor del på att flera av de jag sista åren fiskat mycket med också har tävlingspimplat. Så man följde med dem ut på någon tävling och då slog tävlingsdjävulen till och man fastnade. Är född med vinnarskalle, så när man ser resultaten från år till år och tävling till tävling så blir det helt enkelt bara roligare och roligare!

 

3. Ni är många som är inkvalade till SM ifrån CFC iår.

Vad är förklaringen bakom de framgångarna?

Skulle nog säga att det är just för att vi är väldigt seriösa i det vi håller på med och triggar varandra väldigt mycket. Men även att vi är väldigt bra på att dela med oss av egna erfarenheter och då främst de som fiskat sjöarna och kan dem mer eller mindre utantill. Så lagkamraterna har jag själv mycket att tacka för!

 

4. Björköfjärden är ett makalöst vatten som ni har där uppe.

Vad betyder det för er klubb och er individuella utveckling?

Vet egentligen inte om den har så stor betydelse mer än att man har fina möjligheter till att finslipa tekniker, Dock en väldigt bra sjö att besöka om man vill få tillbaka självförtroendet på efter några mindre lyckade tävlingar. För klubben har den nu mer mindre betydelse då vi har problem med mängden fisk som kommer upp på en tävling, och det var ett tag sen vi ordnade en tävling där sist. Funderar dock på att ordna en tävling där tidigt på denna säsong men bara om vi kan lösa så fisken kommer till någon användning.

 

5. Vilka är dina förväntningar på din SM-start?

Hade ju hoppats på ett stort vatten med mycket yta att fiska på så man kan fiska relativt ostört. Men i och med att vattnet är rätt begränsat till ytan så är risken stor att det blir rätt trångt och då sjönk mina förväntningar. Dock kommer jag åka dit med fokus på att fiska så ja jag bara kan och vart det räcker visar sig om några månader. Men hur det än går så kommer man åka därifrån med massor av erfarenheter som kan komma till nytta i framtida SM!

 

6. Vad har du för övriga inför säsongen?

Övriga förväntningar på säsongen blir till att snäppa upp sig en nivå till och vara i topp på ännu fler tävlingar och ett lyckat DM. Men hoppas även på ett lika roligt vårfiske som i våras!

 

7. Har du någon favorit tävling? Har du någon särskild favoritsjö?

Här får det nog bli samma sjö och tävling. Alla tävlingar på Ottsjön får jag anse som favorittävlingar, och sjön som jag i och för sig bara fiskat på två gånger har visat sig ifrån sin bästa sida med grymt roligt fiske! Men jämtländska sjöar över lag gillas skarpt!

 

8. Är det något du efterfrågar mer av på hemsidan? Eller är det något du helt saknar?

Då jag själv är väldigt frusen av mig och blir fort kall, och det oftast i samband med bra fiske och enbart kortare förflyttningar skulle vilja se ett avsnitt om tips och trix för att klä sig optimalt för olika typer fisken, och då främst händer och fingrar! Finns säkert många där ute med olika bra erfarenheter i ämnet!Sen skulle kanske eran sida skulle kunna vara ett bra ställe att följa "Head to head" bucklan och dess äventyr. Om den nu lever och fortfarande är aktiv!:)

 

Vill även passa på och önska er lycka till på isarna till vintern och hoppas på ett fortsatt bra jobb med hemsidan med många besökare!

 

//Johan

 

Vi på Pimpelsport.se tackar Johan för att han tog sig tid att besvara våra frågor.

Angående bucklan i "Head to Head" så vet jag inte vart den håller hus nu?

 

Men den som har den får gärna höra av sig och uppdatera oss om det!

 

Etiketter: intervju

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln