En fisketur på söndagseftermiddagen

Det blev C&R på abborrarna igår, dom kan vara bra att träna på en annan gång också. Det blev C&R på abborrarna igår, dom kan vara bra att träna på en annan gång också.

Trots en rejäl förkylning och regn och rusk ute igår så tvingade jag mig ut på tjärnen intill mitt boende. När jag flyttade hit för två år sedan dömde Svegarna slut på den här tjärn, men jag har upptäckt att man ändå kan få sig en"borre" där lite då och då om man är envis och lär sig ställena.

 

Igår blev det faktiskt bästa gången fiskemässigt hittills. Tror jag fick ett 30-tal med snitt på över 1hg. Avslutade med att mista en 42:an favorit-Kajpirk på en storabborre som nog var runt 1 kg. Såg den flera gånger genom den genomskinliga isen, men grunt som det var så besegrade den till sist min fjolårslina genom ett klassiskt storabborrknyck intill iskanten. Man ångrar sig bittert att man inte tog sig tid att byta linan innan sånna gånger.

 

Kanske man rent av är tvungen dit å testa på luchen imorgon, man vill ju gärna ha tillbaka sin pirk och vem vet, den rackarn kanske hugger igen..? Erik gav även på förslag att vi Svegare kanske kan köra en lunchkula på en timme här nån dag framöver. Jag var inte helt främmande till den idén, kanske det tyder på att man gått å blivit fullständigt galen?

 

/Martin

Etiketter: övrigt fiske

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Sune lindh » Pimpelpodd #7 2022 - Sm resume:  ”Absolut gråt inga tårar mä krokkungen och snabburgs ätaren Christer Skau”

  • Martin Johansdon » Patent på pimpelspö!:  ”Stefan Rose'n jag har ett näst intill oanvänt med dekal och allt. ”

  • Janne Kronhöffer » Ställning Pimpelsport Cup efter DT 7:  ”Må bästa man kvinna vinna Jesper Dyberg verkar vara jämn han leder tror han vinn..”

  • Stefan Göransson » Pimpelpodd #1 2022:  ”Har aldrig gått bra på den sjön och nu hade jag 1 kg efter första 2 Timmarna sen..”

  • Kenneth Johansson » FISKE MED BALANSPIRK:  ”Jag läste reportage dit om balanspirk själv kör jag uteslutande bara med balansp..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln