En fisketur på söndagseftermiddagen

Det blev C&R på abborrarna igår, dom kan vara bra att träna på en annan gång också. Det blev C&R på abborrarna igår, dom kan vara bra att träna på en annan gång också.

Trots en rejäl förkylning och regn och rusk ute igår så tvingade jag mig ut på tjärnen intill mitt boende. När jag flyttade hit för två år sedan dömde Svegarna slut på den här tjärn, men jag har upptäckt att man ändå kan få sig en"borre" där lite då och då om man är envis och lär sig ställena.

 

Igår blev det faktiskt bästa gången fiskemässigt hittills. Tror jag fick ett 30-tal med snitt på över 1hg. Avslutade med att mista en 42:an favorit-Kajpirk på en storabborre som nog var runt 1 kg. Såg den flera gånger genom den genomskinliga isen, men grunt som det var så besegrade den till sist min fjolårslina genom ett klassiskt storabborrknyck intill iskanten. Man ångrar sig bittert att man inte tog sig tid att byta linan innan sånna gånger.

 

Kanske man rent av är tvungen dit å testa på luchen imorgon, man vill ju gärna ha tillbaka sin pirk och vem vet, den rackarn kanske hugger igen..? Erik gav även på förslag att vi Svegare kanske kan köra en lunchkula på en timme här nån dag framöver. Jag var inte helt främmande till den idén, kanske det tyder på att man gått å blivit fullständigt galen?

 

/Martin

Etiketter: övrigt fiske

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Lennart » Pimpelpodd - Säsongssummering:  ”Hur går det med er pimpelbibel? Den skulle ju vara klar för flera år sedan?”

  • Claes » Pimpelpodd - Varmkorv:  ”Göran Ingvald i linköping har lite större spolar till sina spön och verktyg för ..”

  • Johan Händig » Tävlingshelg i Umeå:  ”Grattis till vinnaren. Ser framemot fler tävlingar under det innevarande året. ”

  • Calle » Pimpelpodd och genomgång av SM:  ”Stämmer bra. Lag nedanför gränsen hade INTE över 50 fisk. Eller vi kanske hade 5..”

  • Utfyllnadsfiskarn » Hjälp oss!:  ”Jättebra podd ni har! Utveckla gärna det där med utfyllnadsfiskare. Vilka som är..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln