Att borra med hål med hjälp utav skruvdragare

Det går ju inte säga annat än att isborren Mora Nova har slagit igenom med dunder och brak i pimpelsverige. De flesta som använder sig utav dem håller även med om att den har underlättat borrningen för oss fiskare och att den helt enkelt har gjort det möjligt för vissa att borra över huvudtaget.

 

Men fortfarande finns det en grupp människor, främst äldre människor som drar sig för att åka på pimpeltävlingar och kanske ut att fiska över huvudtaget.

Det är helt enkelt för jobbigt att borra. Men sen några år tillbaka så finns det en modul till Mora Nova som gör att man enkelt kan ansluta en helt vanlig skruvdragare till sin Mora Nova och därmed göra det hela enklare för den som har skador och helt enkelt inte fysiken till att få hål själva.

 

För oss yngre och pigga är ju inte detta ett problem, knappt ett problem som vi ens tänker på. Men nu har vi på pimpelsport blivit ombedda att belysa problemet här och kanske väcka en lite debatt. Det skulle vara intressant att se mer hur ni läsare ser på problemet. Skulle det vara aktuellt att släppa detta fritt? Eller är det så att ni tycker att man fortfarande skall söka tillstånd av sportfiskarna för att använda sig av detta?

Är det någon som vet hur man bär sig åt för att skaffa sig ett sådant tillstånd?

 

Här kommer också en film där man visar hur simpelt det är att använda sig utav den här metoden.

 

 

/Pimpelsport

Etiketter: utrustning

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Sune lindh » Pimpelpodd #7 2022 - Sm resume:  ”Absolut gråt inga tårar mä krokkungen och snabburgs ätaren Christer Skau”

  • Martin Johansdon » Patent på pimpelspö!:  ”Stefan Rose'n jag har ett näst intill oanvänt med dekal och allt. ”

  • Janne Kronhöffer » Ställning Pimpelsport Cup efter DT 7:  ”Må bästa man kvinna vinna Jesper Dyberg verkar vara jämn han leder tror han vinn..”

  • Stefan Göransson » Pimpelpodd #1 2022:  ”Har aldrig gått bra på den sjön och nu hade jag 1 kg efter första 2 Timmarna sen..”

  • Kenneth Johansson » FISKE MED BALANSPIRK:  ”Jag läste reportage dit om balanspirk själv kör jag uteslutande bara med balansp..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln