En kort rapport från Tallsjön

Då varken Erik, Martin eller någon av våra korrespondenter var närvarande på Tallsjön så tog Jesper på sig ansvaret för ge sin syn på tävlingen, vilket vi är tacksamma för. 

 


Efter en slitsamma resa till Tandsjön som innehöll både krock med rådjur och massor av snö på oplogade vägar, så var det skönt att efter 4 timmar i snöovädret få checka in på vandrarhemmet i Noppi och värma på lite glögg.

 

Per, Kenneth och jag höll under kvällen koll på temperatur i hopp om att de utlovad 20 minus inte skulle infrias. Söndag morgon visade termometern -18 och tävlingen kortades klokt till 3 timmar. Bestämde mig för att enbart fiska trekrok då jag håller högre tempo och bättre värme på det sättet. Gick upp till höger i en grund "vik" där vinnaren för det mesta har hållt till på denna tävling och eftersom det var färre deltagare än vid tidigare tillfällen så borde området räcka till för 3 timmar.

 

Körde med en 40mm bronspirk och en 16krok som jag agnad med två blodisar. Började väl sådär och jag plockade enstaka fiskar i ungefär varannat hål efter en del trixande. Fick några fler än 20 fiskar första timmen med ganska fint snitt. Fiskade på ca 1m men det fanns ett lite djupare område utanför min startplats som höll flera men mindre abborrar och irriterande många rödingar. Per lyckades få 22 rödingar i denna grop bland småabborrarna. Kul men det tar sin lilla tid att kroka av släppa tillbaka de. När det blivit lite uppborrat började det nappa lite bättre på de oborrade fläckarna som var kvar och med ett fint snitt. Sista timmen dog dock fisket ut och endast Per(som högljutt kämpade med rödingarna) och jag var kvar i viken. Slutade tvåa på 4,7 (88st) efter Lars Jansson som hade 5,1. Tror Lars var i den andra delen av sjön men det berättar han säkert om själv på Falubygdens blogg.

 

Synd med vädret i helgen för båda dessa tävlingar förtjänar fler deltagare som inte bara försöker hålla sig varma. Annars är det verkligen utmanande att fundera ut en vinnande taktik på små, bra vatten med många deltagare. Tillbaka inomhus i värmen känns det dock kul med kylan då den innebär att säsongen snart är igång söderöver.

 

/Jesper

Etiketter: tävling

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Sune lindh » Pimpelpodd #7 2022 - Sm resume:  ”Absolut gråt inga tårar mä krokkungen och snabburgs ätaren Christer Skau”

  • Martin Johansdon » Patent på pimpelspö!:  ”Stefan Rose'n jag har ett näst intill oanvänt med dekal och allt. ”

  • Janne Kronhöffer » Ställning Pimpelsport Cup efter DT 7:  ”Må bästa man kvinna vinna Jesper Dyberg verkar vara jämn han leder tror han vinn..”

  • Stefan Göransson » Pimpelpodd #1 2022:  ”Har aldrig gått bra på den sjön och nu hade jag 1 kg efter första 2 Timmarna sen..”

  • Kenneth Johansson » FISKE MED BALANSPIRK:  ”Jag läste reportage dit om balanspirk själv kör jag uteslutande bara med balansp..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln