Venjansmästerskapet 2012

1957 arrangerades det första Venjansmästerskapet, således var årets upplaga det 55:e i ordningen.Inte många pimpeltävlingar som har en sådan lång tradition.Under årets tävling ingick även fjärde deltävingen i våran DM-serie, så för vissa var detta en väldigt viktig händelse.

 

Venjansjön var fylld till bredden och isen hade bara legat på sjön i en vecka, med detta i åtanke visste jag att det skulle bli svårt.Det fanns ingen anledning att ge sig iväg till de klassiska områdena långt ner i sjön utan bättre att fiska i startområdet.Jag började fiska där vi brukar åka bil ut till starten under Venjanspirket, känndes märkligt ha en meter vatten under sig där allt brukar ligga på land annars.

 

Första 40 minutrarna hade jag inte ett pill och såg att folk rörde sig överallt, förstod då att detta blir svårare än jag hade trott.Fick en smärre chock när första sjugrammaren hängde i blodisen och namnet var räddat :) Gjorde sedan som de flesta andra yrade runt lite överallt utan resultat.Beslutade mig att gå mot starten, där stack det upp en stendiktal och runt denna fick jag ett femtontal abborrar.Området blev efter ett tag perforerat av alla fisktörstiga deltagare som dök upp.När trettio minuter återstod slängde jag upp ryggsäcken och gav mig iväg till ett grund som jag jag fiskat på för länge sedan.Fick tio abborrar där och det räddade segern !Visade sig att jag tog min sjunde titel som Venjansmästare på den enorma vikten 456 gr.

 

Visst kan det vara svårt att motivera sig att kämpa i fyra timmar trots ett dåligt fiske, men det är ju trots allt så att under sådana tävlingar kan man faktiskt vinna i sista hålet.Tror att min vikt måste gå till historien som den lägsta segervikt genom tiderna på Venjansjön.Men för att se positivt på det så är det jäkligt många abborrar som är kvar till Venjanspirket på påskdagen;)

Hae't Gött !

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • Sune lindh » Pimpelpodd #7 2022 - Sm resume:  ”Absolut gråt inga tårar mä krokkungen och snabburgs ätaren Christer Skau”

  • Martin Johansdon » Patent på pimpelspö!:  ”Stefan Rose'n jag har ett näst intill oanvänt med dekal och allt. ”

  • Janne Kronhöffer » Ställning Pimpelsport Cup efter DT 7:  ”Må bästa man kvinna vinna Jesper Dyberg verkar vara jämn han leder tror han vinn..”

  • Stefan Göransson » Pimpelpodd #1 2022:  ”Har aldrig gått bra på den sjön och nu hade jag 1 kg efter första 2 Timmarna sen..”

  • Kenneth Johansson » FISKE MED BALANSPIRK:  ”Jag läste reportage dit om balanspirk själv kör jag uteslutande bara med balansp..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln