Nyårsnappet på Ösjön

Dagens segrare, Roland Nyqvist Dagens segrare, Roland Nyqvist

Idag var det Ösjön utanför Borlänge och Nyårsnappet som gällde för min del och även för många andra. 80st startande närmare bestämt!

 

Ett fenomenalt bra deltagarantal för årstiden, men det milda vädret och ett bra vatten lockade många ut på isen efter Nyårsfirandet.

 

Jag som bara vart på Ösjön en gång tidigare gick till samma ställe som då, längst bort mot utloppet. Där var det inte så livat som jag hade hoppats och efter 8st fiskar på en timmes letande helt själv på ett område som jag alltså inte kan så bra så begav jag mig en bit hemåt mot några fiskare som jag sett suttit stilla ett tag.

 

När jag kom dit så satt tre stycken och vevade i jämn takt, Jesper Dyberg och Janne Johansson ifrån Nora Gyttorp och Roland Nyqvist en bit därifrån. Pratade lite kort med Jesper som sa att han hade nästan 200st på två hål och jag förstod att det var väldigt små fläckar som fisken stod på när jag inte hade ett napp 15-20 meter ifrån honom. Så jag letade mig in till Roland som satt närmare land och jag gjorde ett hål en bit bakom honom och det nappade för mig direkt på nedsläpp och det skulle visa sig att det var ett riktigt bra hål och jag skulle uppskatta att jag fick 2,5kg i det.

 

Men dessvärre fick jag inte lika bra efter det, även om det var fisk i nästan varje hål men inte samma antal. 

Jag förstod att både Roland och Jesper skulle ha bra, Janne verkade inte ha haft samma flyt med att få rätt hål innan jag kom och vid invägning så visade det sig att jag hade ganska bra koll.

 

Roland vann herrklassen på 6295gr, före Jörgen Andersson ifrån Falubygden som hade 6290gr och Jesper blev trea på 6275gr. Så man kan säga att det var jämt i toppen idag!

Lotta Engvall som i vanlig ordning gick i HS även idag var fyra i herrklassen på drygt 5kg. 

Herrveteran vanns utav Krister Bergman, Smedjebacken på 4,7kg före Lasse Gullstrand, Linghed på 4,2kg.

I ÄHV vann Jan-Olov Lindgren, Falubygden som också var över 5kg. Hörde dock ingen exakt vikt.

 

Jag själv fick ihop 3,7kg och missade pris med ungefär 1hg. Vilket jag är ganska nöjd med efter den starten av tävlingen och med tanke på hur det gått på de tidigare tävlingarna i vinter. 

Men det är bara att konstatera att det är svårt när man är på relativt okända vatten och inte blir det bättre av att man har för långa ben och skall försöka hitta fisken själv längst bort hela tiden. Men jag hoppas man lär sig med åren!

 

Tack för en fin fiskedag!

 

/Erik

Pimpelsport

 

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln