Underställ

Termoswed Light Termoswed Light

Vi har ju kört igång en lite serie där vi tar upp lite om hur man klär sig på isen, men det är ju så att vi även behöver era synpunkter i det hela.

Det var ett tag sedan senast, då det handlade om strumpor. Nu är det dags för underställ och här finns det ett väldigt brett utbud och om man vill så skulle man kunna ha väldigt många för olika förutsättningar.

Jag själv har dock två olika som täcker upp det mesta ifrån -20 till några plusgrader. Är det varmare än så brukar jag kunna köra med något tunnare, men mer om det sen.

 

Jag har två olika underställ ifrån Termoswed, ett som heter Plus och det andra heter Light.

Termoswed Plus brukar jag oftast ha när det är kallare än -10grader och lite beroende på hur mycket jag skall röra på mig. Vid tex. rödingsfiske har jag nästan alltid det här på mig. Det bör dock tilläggas att detta underställ fraktar bort fukten otroligt bra ändå och jag har sprungit i det här några gånger också utan större problem.

 

Light köpte jag ifjol och det är gjort för lite varmare förhållanden och om man skall röra mycket på sig. Ett underställ som jag personligen gillar väldigt mycket. Perfekt på vårkanten, men det är inget man skall ha i kombinationen kallt och stillasittande.

 

De här är dessvärre ganska dyra och det blir över tusenlappen för både tröja och byxor av båda modellerna. Men det är ganska slitstarka jämfört med billigare modeller så i det långa loppet kan det kanske löna sig. Men jag tycker helt klart att de är skönare när man bär dem också.

 

När jag skall gå riktigt långt och ibland sent på våren när det är varmt brukar jag bara ha en vanlig långärmad funktionströja som man brukar ha när man tränar löpning, skidor eller dyl. Den här typen driver bara ut fukten, men de värmer ingenting. Så ombyte när man kommer fram till fiskeplatsen kan vara att föredra. Dessa är inte allför dyra och finns i vilken sportbutik som helst.

 

I övrigt finns det en hel massa modeller, dock inga jag provat.

Det finns bilder nedan på några modeller ifrån Craft och Aclima också som är kända märken.

Så ni får gärna komma med tips och råd om ni hittat något bra!

 

/Erik

Pimpelsport

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln