Tillbaka till Åsunden

Dagens arena var Åsunden Kårtorp en sjö jag inte varit på sedan Öppna Östgötamästerskapen. Planen var att se om lärdomarna från den tiden fortfarande stämde. Jag och många med mig brukade gå tvärs över sjön från starten och fiska i en stor bukt med planbotten. Fisket brukade starta segt för att sedan bli bättre och bättre på de fläckar som lämnades oborrade.

 

20 minusgrader vid starten men en sol på väg upp och vindstilla gav hopp om en fin dag. Vi blev endast 3st som startade på det området jag tänkt så misstänkte att det inte varit så hett de senaste åren. Fisket började extremt trögt för mig, några myror och ett gäng med fina mörtar var allt som behagade nappa under första timmen. Såg att Fredric Ankarberg som var i samma område i alla fall plockade lite fisk. Gick då in närmare land och lyckades hitta en fläck där jag hade kontakt med mycket fisk av rätt storlek men de ville fortfarande inte släppa lös.

 

Halvtid så var jag uppe i ca 70st men nu började det bli lättare och lättare att hitta hål med fisk. Ankarberg packade ihop och drog ut mot öarna och vid denna tidpunkt hade han nog mer än mig. Bestämde mig för att stå mitt kast och bli kvar tiden ut. Insåg givetvis att det nappat bättre någonstans, sjöarna i Östergötland är nästan alltid bra, men ville stilla nyfikenheten om sista timmen kunde bli så bra som jag mindes. Sista timmarna flöt det på bra med 10-25 fisk i nästan varje hål. Jag betade med lyspinkies för att få igång några fiskar och upplevde det som att man skulle vänta in fiskens hugg istället för att aktivt stressa igång dem. Slutade på 317st och 8,9kg och visst var sista timmen så bra som jag mindes och givetvis hade det nappat bättre någon annanstans. Räckte till en fjärde plats för mig bakom en trio som vägde in tvåsiffrigt. Stefan Hermansson vann på 12,6kg i seniorklassen. Damklassen vanns av Linda Norberg på 7,1kg och bästa veteran blev Henry Hermansson på 9,7kg. Se FK Jokers blogg för fullständiga resultat.

 

Bäst i bilen fick man inte heller bli då Per "Chefen" Nilsson mäktade med 11,5kg för en andra plats. Imorgon har vi Lag-DM i Örebrodistriktet på Hjälmaren i Lungershamn.
/Jesper

 

Etiketter: tävling

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln