Rapport från Kalmardistriktet!

Här kommer lite information om vad vi håller på med i nordöstra Småland. Vi har de senaste åren haft ganska okej isförhållande och vår säsong brukar börja strax innan Jul och räcka fram till SM ungefär. Det verkar bli så även i år.

 

Våra sjöar i trakten runt Vimmerby är mycket bra och rättvisa pimpelsjöar. Segrarvikterna ligger  sällan under 5 kg och det är ofta gramstrider i listorna. Ett mycket välkomet inslag är pimpelfiskarna från Västervik som på senare år blivit aktiva på distriktets tävlingar. Detta gör att nya mycket intressanta vatten dyker upp som komplement till de "gamla vanliga" tävlingssjöarna.

 

Vi har en DM-serie om 4 deltävlingar varav den sämsta får räknas bort. Lag-DM är inbakat i samma serie. Detta fungerar även som kvalificering till nästa års SM. Många distrikt har väl samma eller liknande upplägg. Persnligen tycker jag detta är riktigt bra. Möjligtvis skulle jag förespråka ett separat Lag-DM.

 

Vi är nu halvvägs in i denna serie och det är som vanligt redan spännande. Mycket kan och kommer att hända innan slutskottet smäller av den fjärde och sista tävlingen i serien. Resultatlistor finns för den som är nyfiken på www.sfkd.se/

Även klubben som jag representerar har lite eftersnack om tävlingarna om någon vill fördjupa sig: www.svenskalag.se/stangadalenssfk

 

För min egen del har jag hunnit ställa upp på 8 tävlingar hittills. Förutom en drabbning på Södra Bergunda i Växjö och Åsunden i Östergötland har jag hållit mig i nordöstra Småland.

Det har gått mycket bra och den enda tveksamma insatsen kom förra helgen på Åsunden där jag gjorde några misstag och på det hela taget blek tävling. Dagen efter gick viktiga DM2 på "hemmasjön" Mossjön och jag led lite av baksmälla från den svaga insatsen dagen innan. Började tävlingen med dålig känsla och gjorde en katastrofal första timme med endast 20 fisk. (Kan jämföras med 6 kg första timmen på Mossjön 2011 på samma grund) Lyckligtvis gjorde mitt byte till mindre pirk, längre länk verkan och jag plockade ikapp på slutet. Det blev en andraplats till slut vilket jag var mycket nöjd med. Jag fick stryk med endast några gram vilket är lite störande men en tvåa är riktigt bra i serien som jag nu leder med 1+2.

 

Det är mycket kvar att se fram emot den här säsongen. Smålandsmästerskap, SM och en del andra mästerskap innan jag avslutar uppe i Jämtland i Påsk.

 

Hoppas vi ses på nån tävling! /Fredric Ankarberg

 

 

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln