Pimpelhelgen i Örebrotrakten

Foto: Jan-Erik Stange Foto: Jan-Erik Stange

Dags för en liten sammanfattning av helgens tävlingar. Fantasktiskt väder båda dagarna med nollgradigt, sol och vindstilla.

 

Lördagen hade Fagersta tävling på Södra Barken en sjö som nästan alltid bjuder på bra fiske. Inget undantag detta år när Svenne från Heby hade totalbäst med 9,5kg. Bland seniorerna segrade Nils Ekbom från Nora Gyttorp med 8,3kg.

 

Valde att prova ett nytt område efter som mitt normala favoritställe gett dåligt ett par år. Hitta några fina hål på grunt men fisken var små för att vara Barken som brukar hålla 30-35gr i snitt. Lyckades få ett par riktigt fina fiskar lite djupare och var även i kontakt med flera men i övrigt fanns det bara ströare. Fick ihop 6kg prick som räckte till en 7:e plats men nu har man ett alternativt område att fiska på i denna sjö. Träffade Mikael Engvall innan slutskottet och han avslutade tävlingen bra och blev 2:a på 7,9kg. Resultatlistan finns nog vilken dag som helst på http://fafk.se.

 

Idag söndag var det dags för Örebros fjärde serietävling av sex i kvalet till SM på Alsen i Askersund. Vi räknar de fyra bästa placeringarna och 4st går vidare från serien till SM i herrklassen. Hade placeringarna 1,4 och 11 innan dagen så låg med bra i kampen om platserna. Alsen är en sjö där det ofta går "trender" i var majoriteten tar vägen. Starten, Djupviken och Stjärnsund brukar vara de heta ställen men det finns en del bubblarställen också. I år lockade starten mest och det fanns ganska många rykten som sa att det varit bra fiske där sedan isläggningen. Jag valde som vanligt att gå till Stjärnsund då det är enda stället i denna sjö som jag lyckats på. Detta ställe brukar ge en mix av fin fisk och småfisk. Det nappade ganska omgående och väldigt bra men nästan bara mikrober.

 

Första timmen hade jag 120st och efter halva tiden var jag uppe 280st men nu var det helt uppborrat och de få 40grams bonusar som nappade i nya hål fanns inte längre. Bet mig kvar med tafsen för att kämpa mig till en fin placering och hoppades ryktena om starten inte skulle vara sanna. Hade en samling med hål som gav 10st varje vända med tafsen men när det kom lite besök som borrade mellan mina hål dog fisket ut. Efter en 40 minuters bomrunda med endast 20st småpinnar var jag tillbaka i hålen och plockade bra på tafsen sista halvtimmen.

 

Det blev 6020gram på 430st och det räckte till en andra plats efter Per Häll som stannat i starten och fått 8,2kg. De få fiskar mellan 30-80gram som jag fick gjorde en viktig skillnad då många i starten hade 4-5kg på lika många som jag men de saknade helt fisk över 20gram.

 

/Jesper

Etiketter: tävling

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln