Notiser från helgen i Jämtland/Härjedalen!

Birgitta Nilsson, segerare i damklass, och PÅ Södergårds, segrare i herrklass. Birgitta Nilsson, segerare i damklass, och PÅ Södergårds, segrare i herrklass.

I helgen arrangerade Svegs SFk i samarbete med Härjedalens kommun RM för kommunanställda på Kyrksjön i Ytterhogdal. Klubben hade tidigare under säsongen haft en tävling på sjön, en tillställning som blev trögare än vanligt. Hoppet om bättre fiske fanns nu när vi kommit lite längre in på säsongen.

 

Det skulle dock visa sig bli än trögare än förra gången i den bistra kylan som på morgonen kröp ner mot - 20 grader kryddat med en nordligt tilltagande vind. Efter tävlingen stod det klart att två fiskare nått över kilot. Vann gjorde P-Å Södergårds på 1,2 före Nisse Norderud på 1,1 kg. Damklassen vanns av Birgitta Nilsson på 9 hg. Lagsegern gick till Ovanåker med P-Å, Kjell Nordlund samt Göran Olsson på 1,.8 kg.

 

På Söndagen arrangeradesSundsjöfiskarna Sundsjökulan, som blivit känd genom åren för att ge bra vikter. Så också denna gång, även om det inte nådde upp till föregående års vinnervikter. Vann herrklassen och totalt gjorde Svegs Daniel Eriksson på drygt 14 kg, Sundsjöfiskarnas Gunbritt Magnusson vann damklassen på drygt 12 kg, Bengt Åström vann herrveteran på 12.8 kg och Erik Göransson vann juniorklassen.

 

Grattis till er alla!

/Martin

Pimpelsport

 

 

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln