Mjölkvik och DM Örebro

Rimforsa vandringspris och DM-pokalen Rimforsa vandringspris och DM-pokalen

På Lördagen var det dags för en av mina absoluta favoritsjöar när Rimforsa bjöd in till tävling på Åsunden i Mjölkvik. Doften av lantbruk var som vanligt stark på startplatsen. En snabb genomgång med Björn Borg före start gav till hand att Ulvesund varit packat med norsmumsande abborre tidigare i vinter men att avruskningen flyttats ut så pass långt att det skulle vara 8m djupt närmast ruskningen. Var lite i valet och kvalet om jag skulle gå in i Bergaviken eller jaga med många andra utanför Ulvesund. Väl nere på isen blev valet lätt när 30 talet av de 80 deltagarna stegade mot sundet och endast 5st vek av mot Berga.

 

Det var väldigt tunggått i snön så jag valde stanna 500m tidigare än planerat för att fiska mig bortåt. Fjolårsvinnaren Kent Adell parkerade bredvid mig och vi fick några ströfiskar direkt. Drog vidare längre in viken men gjorde bara bomhål på 3 meters kurvan. Började leta djupare och sitta lite längre i hålen och då kom jag i kontakt med fisk i alla fall. Såg att Adell drog iväg ut ur viken samtidigt som någon annan drog sig neråt min tänkta startplats. Fegade ur min plan och vände tillbaka mot sundet i viken där det plockades lite fisk. Drog lite ströare när jag fiskade 1m upp från botten och satt och funderade på om man skulle promenera bort mot Ulvesund för att spana in lite platser. Ser då att Stefan Holst smygit sig in till min startplats och plockar bra med fisk på grunt. Noterar också att den som gick längst in i viken slutat röra på sig. När sedan Björn Svensson får fisk efter samma kant som Stefan så gör jag en snabb förflyttning längst in i viken med drygt 2timmar kvar av tävlingen. Bedömde att det var för många i närheten som skulle hjälpa till med fisket om jag gått in till samma kant som de.

 

Väl framme hittade jag fint fiske omedelbart med 40-50grammare, lite kinkiga och jag fick komplettera med tafs för att få igång de. Sista timmen gick jag in grundare och fisken tog precis under iskanten om man gav de chansen att simma fram till hålen. Man kan bara undra hur mycket fisk det hade funnits om man haft 10 gammelhål där att fiska i. Fick ihop 272st för 10,5kg vilket räckte till segern och en inteckning i Rimforsas vandringspris.

 

DM på Långvattnet

Söndagen hade Örebrodistriktet DM på Långvattnet i Kloten. Ett vatten som ingen i distriktet besökt på minst 10 år. Endast 54 deltagare slöt upp kanske på grund av vädret eller en lång resväg från södra delarna av distriktet. Förutom prestigen att bli distriktsmästare går det också att kvalificera sig direkt till SM då 50% av kvalplatserna tas från DM. Skulle någon dubbelkvala eller hoppa av räknas nästa ifrån serien. Så att hamna utanför direktkvalplatserna på DM är riktigt oturligt. Detta leder till en del intressanta taktikspel på isen. I herrklassen kommer det bli minst 3 och kanske 4 direktkvalplatser från DM. Låg ju bra till i serien men där fanns ju många konkurrenter fortsatt. Planerade att inte störa mina farligaste konkurrenter i serien då mina chanser skulle öka dramatiskt om ett par av dessa kvalade via DM.

 

Blev en kort promenad ner till ön närmast fiskodlingen där jag väntade in hur många som vi skulle bli där. Hade span på ett smalt sund mellan en sten och en ö där jag ville fiska men endast om jag kunde få utrymme att göra några hål ostört. Räknade in ca 15st och när det var 10min kvar flyttade jag mig till sundet då ingen satt sig där ännu. Fisk i andra hålet och nästan varje hål igenom sundet blandad storlek alternerade med tafs och trekrok för att få mesta möjliga ur varje hål. Fick 40st som säkert vägde över kilot första timmen men sen var sundet uppborrat.

Såg att en person startat helt ensam på andra sidan bredvid en bukt där "Chefen" vunnit en tävling på 90-talet. Gick över dit och såg att det var Rolf N som klagade på storleken på fisken men han fick i nästan alla hål. Tog andra sidan av bukten och förborrade ett extra hål varje hål jag gjorde. Fick blandade mikrober med enstaka fina 30-60grammare. Mindes då min förra tävling här att jag noterat att enbart blodisar på myskan gav fler "bonusar" och mycket riktigt ökade frekvensen på de när jag tog bort pinkies.

 

Fiskade upp 100st där innan bukten var sönderborrade och endast mikrober återstod i gammelhålen. Gick tillbaka till ön där jag avvaktat innan starten och fiskade i orörda gammelhål med skapligt resultat. 203st totalt och 4,3kg räckte till vinst även denna dag. En helg då varenda beslut på isen kändes korrekt. Hur många gånger om året gör man flera förflyttningar på en tävling och varenda en ger utdelning? Så nu kan man ladda i lugn och ro inför SM i Falun 2014. Vi skall bara avverka SM 2013 först.

/Jesper

 

Bilder från Mjölkvik parkering och på Chefen efter att han brutit granruskor till DM

loading...
Etiketter: tävlingsrapport

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln