Intervju inför SM - Tomas Ljudén

Vi börjar lite smått med uppsnacket inför SM med en intervju av Tomas Ljudén som gör SM-debut iår.

 

1. Hur känns det att göra sitt första SM nu här i slutet av Februari?

- Att få åka på SM ska bli hur kul som helst. Det är ju som sagt mitt första SM i pimpelfiske och inget jag riktigt hade räknat med inför den här säsongen. Allt blev ju klart på DM 4 i början av den här säsongen. Tävlingen som skulle ha gått av stapeln i april förra säsongen men som blev flyttad pga dålig is.

 

2. Vilka är dina förväntningar på SM?

- Årets SM vatten ska ju kunna bjuda på lite varierat fiske. Så jag hoppas ju på att pricka rätt och få några hål med fin fisk. Och därmed få en bra placering. bara att komma iväg och fiska på sveriges största sjö blir ju en upplevelse. Hoppas det blir fint väder, huggvillig fisk och en riktig folkfest.

 

3. Vilket mål har du?

- Målet är ju självklart att ta en medalj. Om man tävlar tycker jag att man alltid måste ha som mål att komma högst upp. Vilken sport det än är. Nu är inte jag någon erfaren tävlingsfiskare men jag kommer att gå ut och ge allt och hoppas att det blir min livs tävling.

 

4. Hur länge har du tävlingsfiskat?

- I kanske 10 år pimplade jag enbart våra KM i Älvdalens sportfiskeklubb. Det var först förra säsongen som jag började leta mig ut på lite andra tävlingar. Så jag har tävlat sparsamt men fiske har jag ägnat mig åt sen jag föddes. Flugfisket har legat mig varmast om hjärtat. Och tidigare Ismetade jag hellre gädda än pimplade abborre. Men nu är det bara pimpel som gäller på vintrarna.

 

5. Vad fick dig att börja med tävlingspimpel?

- Det är helt klart så att jag började tävla i pimpel just pga tävlingsmomentet. Jag har alltid tyckt om att tävla. Tidigare i mitt liv gick jag skidgymnasiet i Mora och tävlade i längdskidor på vintrarna. Och jag hatar att förlora. Det spelar ingen roll om det är kortspel,minigolf med morfar eller en pimpeltävling. Sen är det ju klart att om man hela sitt liv tyckt om att fiska och man kan tävla i fiske så är det ju en bra kombination.

 

6. Vilket tips har du till unga som vill börja tävlingpimpla?

- Till alla unga som vill börja tävlingspimpla är mitt råd att gå med i en lokal fiskeklubb. Där finns det säkert någon erfaren tävlingsfiskare som kan hjälpa till med tips om utrustning mm.

 

7. Vem vinner pimpel SM 2013 och vad blir segrarvikten?

- Jesper Dyberg vann ju överlägset på för SM så han kommer säkert att vara med högt upp. Men jag tror och hoppas att guldet går till någon av oss från dalarna. Mitt tips är att Jörgen Storm vinner på 9800gr.

 

8. Vilket lag vinner pimpel SM 2013 och vad blir deras segrarvikt?

- Jag såg att sveg har två stycken lag med. Så jag tror att något av dom lagen tar hem guldet. Om jag ska våga mig på en gissning så tror jag att Thomas Larssons lag vinner på 25500gr!

 

Vi tackar Tomas för svaren!

/Pimpelsport

Etiketter: intervju

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln