Final Södermanlands DM-serie‏

Jaha, då var årets DM-serie över. De tre första serietävlingarna i år har mestadels bjudit på bra fiske, men söndagens final på Kungsberg var ingen delikat historia. Fisken var inte på taget, det nappade lite eller inte alls. Om det dåliga fisket berodde på vädret och den snö som fallit skall vara osagt men det spelade inte någon roll vart man slog hålen, djupt eller grunt, fisken ville inte ta.


Med två 6:e platser för mig de senaste tävlingarna så fanns goda möjligheter att ta sig vidare till SM inför den sista tävlingen. Jag hade tagit beslutet att stanna närmare starten, men när man såg alla som drog iväg till vänster ut mot Mälaren så började man undra om det var rätt beslut. Jag startade i närheten av en ö som hade en utskjutande grundrygg från ena sidan. Slog ett par hål på ena sidan om grundryggen utan napp, ingen av de som satt i närheten såg heller ut att få någon fisk. Gick över grundryggen och slog ytterligare några hål men det nappade inte där heller. Provade att borra några hål på djupare vatten ut mot farleden, men inte heller det gav någon kontakt. Bestämde mig att det var dags och byta sida och gick över fjärden till en grundare vik där det satt några personer.

 

Den plats jag stannade på var helt oborrad och såg riktigt fin ut. Borrar första hålet, ingen fisk. Borrar ytterligare 5 - 6 hål men det är helt dött. Provar riktigt grunt men ingenting där heller, försöker samtidigt se om det är någon av de andra som får fisk, men det verkar helt dött för dem också. Bestämmer mig att det är dags och flytta sig igen och börjar nu gå längre in i fjärden i riktning mot Strängnäs. Går längs den norra sidan och slår något hål emellanåt men utan resultat. Passerar några fiskare, men kan inte se att de får någonting. Av tävlingstiden har det nu gått en och en halv timme och jag har fortfarande inte känt minsta lilla stöt i pirken. Dessutom har jag inte sett någon som fått fisk.

 

Bestämmer mig för att jag ska fortsätta och fiska efter land i riktning mot Sanda holme och stannar vid ett båthus på vägen dit. Slår ett hål utanför båthuset och plötsligt händer det, pill pill pill, upp kommer en 15 grams abborre. Släpper ned och med viss tvekan hugger nästa 15 grammare, är det så att man tillslut har hittat fisken? Släpper ned igen och pang, plötsligt sitter det en 30 grammare på. Äntligen har man kommit rätt tänker jag och släpper ned igen, gör något lockryck och väntar, ingenting händer. Får borra 2 - 3 bomhål innan nästa microb tar kroken. Sedan blir det ytterligare ett par bomhål innan nästa fisk tar som dock väger minst 80 gram. Fortsätter att fiska på detta område och lyckas få en 2 hg:s samt några microber till. Den enda fisken jag lyckas få idag är runt vassen nedanför detta båthus. Resten av tävlingen går jag tom och väger tillslut in på 488 gram vilket räcker till en 16:e plats. Med denna placering förbättrade jag resultatet från den första deltävlingen och lyckas säkra en plats till nästa års SM.

 

Hur gick det för övriga tävlande denna dag. Snittvikten idag för de som vägde in låg mellan 400 - 600 gram. Dagens högsta vikt lyckades Tarmo Korteinen bärga, 5498 gram. Utöver Tarmo så var det ytterligare 5 fiskare som passerade 1 kg.

 

För fullständiga resultat, se http://www.sportfiskarnasormland.se/

Nu är det färdigtävlat för mig denna vinter. För er som får pimpla ett par månader till, Skitfiske på er!

 

/Magnus Nydahl

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln