KM 3 Falubygden - Vikasjön

Idag var det dags för den tredje deltävlingen i Falubygdens KM-serie. Det var dock en liten specialare då även Borlänge hade KM idag och det var alltså två "olika" tävlingar med samma förutsättningar idag på Vikasjön.

I KM-serien var det 3st som hade chans att vinna i herrklassen. Det var Jan Rönnbäck med sina 2+1 sedan tidigare, Lars Jansson som hade en 1:a frå första tävlingen och Jörgen Andersson som hade en 2:a sedan tidigare.

Så både Lars eller Jörgen var tvungen att vinna dagens tävling för att bli Klubbmästare.

Dessutom låg Jörgen och Jan bäst till på den "kvartsgris" som den med den högsta totalvikten över de 3 KM-tävlingarna belönas med.

 

Jag hade aldrig vart på Vikasjön tidigare(börjar bli lite tjatigt nu!), det enda jag visste var svenskarna fiskade på NM ifjol. Det gick ju bra för dem då, så jag gick de ca: 3km som krävdes för att ta sig dit. Det var jag och Jörgen Andersson som började där, men våra första hål var tomma och det var inte riktigt det man önskat sig.

 

Men sedan gick det bättre och fisk direkt i andra håler både för mig och Jörgen.

Jörgen fick en riktigt bra start och hade bra snurr i hålen och jag fick mest sitta och titta på med några ströare.

 

Det var inte för ens jag flyttade 30 meter utanför Jörgen som jag började få bra. Men då nappade det riktigt bra också och med 2 hål där jag uppskattningsvis fick närmare 50st i varje och sedan några fler hål med 10-20st i. Detta var på dryga meterns djup.

 

I samma veva kom Jan Rönnbäck ifrån andra sidan sjön och berättade att han fått dåligt där.

Då hade nästan halva tävlingen gått och efter 2 timmar så började fisket bli lite sämre för min del och jag letade mig in till Jan som hade hittat en fläck en bit längre bort och närmare land. Dessvärre fick jag ingen riktig fart på dem där och Jörgen och Jan fick mer än mig på den fläcken.

 

Så jag stack tillbaka där jag fått så bra tidigare och borrade utanför där på 2,5-3 meters djup och jag fick fisk resten av tävlingen.

 

Jag skrapade ihop 5,5kg på gissningsvis 350-400st abborrar. Med detta vann jag herrklassen före Jörgen som hade 5,2kg och Jan blev 3:a på 4,5kg.

Dagens högsta vikt hade en pensionär, Ingemar Eriksson lyckades hissa upp 6,1kg.

Dagens bästa dam blev Linda-Maria Lundin med sina 2,6kg.

 

Bäst i Borlänge var Jonas Gustafsson som hade 5,9kg. Tur han deltog i en "annan tävling" så jag kan räkna hem min första klasseger för iår!

 

Hur gick det då i KM-serien, jo Jan lyckades klara sig undan då jag snuvade Jörgen på dagens seger i herrklassen.

Jörgen blev dock 2:a eller 3:a med sina 2+2 och jag hade 1+3. Jag vet inte om ettan avgör eller om det är högsta totalvikt.

 

Hur gick det då med grisen?

Där blev det verkligen jämt. Inför dagen skiljde det 675 gram till Rönnbäcks fördel och har jag räknat rätt så var  han i fortsatt ledning efter dagen och vann grisen med 12 eller 15 grams marginal. Hörde inte exakt vad Jan hade efter tävlingen.

 

Dessvärre för Jörgens del så plockade han ihop grejerna när det återstod en minut och där kan grisen har svävat över till Jans ägor.

 

/Erik

Pimpelsport

Etiketter: tävlingsrapport

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln