Intervju inför SM - Patrick E Olsson

Dags för en ny intervju idag och nu är det dag för Patrick att stå till svars för säsongen såhär långt och vad som kommer i helgen och framöver.

 

1. Hur har det gått under säsongen så här långt?

-Säsongen startade bra där jag tyckte mig fiska bra även om det inte är detsamma som bäst. Men känslan fanns där och jag fick väll placera mig några gånger och även en totalseger hann jag med. Tyvärr så har det varit en svikande trend och jag har fungerat som en felvänd magnet gentemot fisken dom senaste tävlingarna. Jag planerar att vända detta genom att äta extra mycket POLar bröd denna vecka.

 

2. Du är med och tävlar i lag, hur tycker du att era chanser ser ut såhär på förhand?

-Tibro Herr senior ställer upp med Tomas "Mäster" Askolin, Daniel Ahlgren, Benny Svensson och undertecknad. Det var första året vi fiskade som ett lag förra året och det blev väldigt lyckosamt, tyvärr så är vi nog lite av "humör" fiskare allihopa. Utan tvekan så kan vi alla lura abborrar och hittar vi rätt så kan vi absolut vara med och slås, blir det trögt fiske där vinnarna får ihop sin vikt genom mindre abborre så tror jag vi kan vara med på allvar eftersom det fisket är vad vi har här hemma i skaraborg. Fiske efter norsabborre är nog inte det vi kan profilera oss med.

 

3. Vilken blir er taktik i stora drag nu på SM? Har du/ni funderat något kring det än?

-Vi har nog inte direkt någon uthuggen taktik vad gäller fiskeplatser/teknik utan det hoppas vi får lite information om efter indviduella då Ahlgren och Svensson är med. Vi har iallafall lovat oss själva att hålla ihop eftersom det är den enda chansen till att vinna. Både Ahlgren och Askolin har toppat sina former så jag och Benny ska se till att försöka hänga med.

 

4. Hur mycket tid har du/ni lagt ner på att studera SM-vattnet?

-Oj, för min egen del så är det inte många minuter, jag har litat mer på tips ifrån kamrater inom Tibro klubben och andra trevliga medmänniskor. Som vanligt så lär det bli en sista minuten genomgång kvällen innan.

 

5. Vi har läst lite på Facebook om att du börjat varpa. Hur går det? Vilka är för- och nackdelarna med det?

-Jag började intressera mig för varpfisket efter att sett våra norska vänner göra detta på videos från pimpelkonk´s hemsida, det i kombination med att vi ofta fiskar djupt i skaraborg kändes som en perfekt kombination. Så jag gjorde ett varpspö utav en gammal galge, virkstickor och några gamla titanium gäddtafsar. Resultatet blev över förväntan bra och okristligt hemskt till utseendet. Funktionen och förväntningarna på dels fart och kontroll över linan var precis så bra somjag hade hoppats och idag ser jag ingen anledning till att fiska med något annat, bortsett ifrån när man fiskar väldigt grunt och kan dra fisken i handen så att säga. Så för att sammanfatta så är fördelarna följande; Smygfaktorn, rörelserna med armarna är betydligt minde. Linkontrollen, en normal tävling där fisket bedrevs på 5meter eller mer så kunde jag utan problem få uppleva ett par rejäla trassel vid bra fiske, idag har jag aldrig ett trassel och därmed heller ingen förlorad fisketid. Dessutom slipper du allt trassel som en lina som ligger på isen innebär. Nackdelar; Nappindikator, många fiskare gillar nog att kunna spana på deras utmanare, och eftersom man blir tvungen att använda sig att en nappindikator så försvåras även möjligheterna till att titta på andra. Vilket ibland kan leda till att man missar viktiga "ledtrådar" som man annars sett.

 

6. Vilken anser du vara säsongens höjdpunkt förutom SM?

-Höjdpunkten detta och nästa år blir jämtlandsfisket till påsk,. Jag var med för första gången förra säsongen och det var verkligen ett eldorado som pimpelfiskare. Generellt bra fiske och tälvingar hela dagarna lång. En underbar och problemfri tillvaro helt enkelt. Reseledare Tomas Leijon är dessutom helt superb med att ordna boende och att dela med sig av tips.

 

7. Vem vinner den Individuella SM-tävlingnen och vilken vikt krävs för att titulera sig som svensk mästare 2013?

-Om Jesper Dyberg inte vunnit för-sm så hade han varit förhandsfavorit, men man får nog ta för givet att han kommer att ha lite "uppvaktning" under tävlingen. Jörgen storm blir nog mitt tips, med en gardering på den gammle Daniel Ahlgren (brons medaljör 2012) som för tillfället har toppform och som då verkar kunna slå allt och alla. Vinnaren på individuella kommer att ha 5-6kg

 

8. Vilket lag vinner lagtävlingen och vad blir den segrande vikten där?

-Jag tror att sveg kan bli vassa, Tomas Larsson kan nog tjata ut några bra tips ifrån någon lokal pimpelräv och sedan vet jag sedan gymnasie åren hur otroligt överjävlig han är på att hitta fisk. Onekligen så har han fantastiska lagkamrater så hamnar dom rätt så tror jag det blir svårt att slå dem. Jag tror inte att vikten kommer att bli så hög, mitt tips blir 15kg.

 

9. Vad önskar du dig mest av allt just nu?

-Just nu önskar jag mig ett rättvist och roligt fiske under SM och sedan att jag får förnedra Daniel Ahlgren rejält i våran interna TomteKamp som han precis kopplat ett grepp om med 5-7.

 

 

Tack för mig och en otroligt inspirerande och alltid väl uppdaterad hemsida som jag vet kommer att locka nya utövare av pimpelfiske.

 

/Patrick E Olsson

 

Etiketter: intervju

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln