Intervju inför SM - Daniel Ahlgren

Idag har vi fått en intervju med fjolårets 3:a i herrsenior.

Här nedan kan ni läsa lite om vad Daniel har att säga.

 

1. Hur har det gått under säsongen så här långt?

-Ner och upp! Började uruselt i Skaraborgs DM-serie med att missa att komma med till SM 2014, Även mitt lag misslyckades trots att vi vann första deltävlingen. Sen har det gått lite bättre nu på slutet och jag ligger hyfsat till i Västsvenska Pimpelserien med en deltävling kvar. Jag passar på att göra lite reklam för serien och framför allt den tävlingsformen, läs mer här på Andreas Möllers utmärkta blogg: http://knallens.wordpress.com/

 

2.Du blev 3:a på SM ifjol, vilka är förväntningarna på årets SM?

-Att det skall bli bra väder och folkfest :) Varje gång man får förmånen att vara med på SM så är det bara att gå ut och njuta på isen, älskar stämmningen på stora tävlingar. I år är vi (Tibro Sfk) med i lag också så det känns extra taggande då just lagtävligen skulle vara kul att lyckas i.

 

3. Hur ser du på dina chanser inför årets SM? Är målet att toppa fjolårets placering?

-Hoppas på att matcha fjolårets placeing iaf, då det skulle betyda biljett till SM 2014 :)
Jag tycker Vänerfiske brukar vara ganska svårt, men visst siktar jag högt. Det gör jag alltid när jag tävlar.

 

4. Vilken blir din taktik i stora drag nu på SM?

-Svårt. Hade tänkt fiska på Borgviksdelen först men har inte riktigt bestämt mig än.
Taktiken att borra järnet och försöka hitta rätt storlek på fisken, är nog ingen större vits med att sitta och dra 10-grammarna som det tydligen skall vara gott om. Det vill nog till att hitta ett hyfsat fläskhål om man skall vara med i matchen. Annars så är väl taktiken att "fiska som vanligt" Det kan vara lätt att hetsa upp sig lite extra för att det är SM.

 

5. Hur mycket tid har du lagt ner på att studera SM-vattnet?

-Jag missade För-SM tyvärr, men annars så har jag väl förhört kompisar som var med och studerat kartor och bloggar som sig bör :)
Tycker att tävlingsområdet känns lite udda med det smala sundet i mitten. Jag hade personligen föredragit en något större sjö.

 

6. Vilken anser du vara säsongens höjdpunkt förutom SM?

-Ja den här säsongen så blir det ju NM i Kuopio den 8/3. Det skall bli enormt kul att vara med där. Det är något jag har siktat på ända sedan jag började med tävlingspimpel. Annars brukar Tibros 5-timmars tävling på Viken vara en höjdare tillsammans med tävlingar på Kyrksjön i Mölltorp. Det är dom överlägset roligaste sjöarna vi har häromkring. Givetvis missar jag båda i år då dom är på NM-helgen, men det får man väl ta :)

 

7. Vem vinner den Individuella SM-tävlingen och vilken vikt krävs för att titulera sig som svensk mästare 2013?

-Jesper Dyberg verkar ju vara hetare än en kamin för tillfället så han blir nog giftig. Sen tror jag att Daniel Blom från Lidköping blir farlig, han är i grym
pimpelform i år. Eller varför inte en hemmafiskare. Kjell-Ove Jensen kanske kan ta hem det. 8-10kg tror jag på.

 

8. Vilket lag vinner lagtävlingen och vad blir den segrande vikten där?

-Tror ett hemmalag vinner, men jag hoppas ju stenhårt på Tibro också. Kom igen nu Benny, Patrick och Thomas!
25 kilo tror jag räcker på söndag.

 

9. Vad har du planerat att fiska med på sm? (krok, pirk osv.)
-Tja det blir samma pirkar jag alltid använder, en vegepirk för grundfiske och en hugo eller pipa om det är djupt. Nuförtiden kör jag bara med hemmagjorda krokar så det blir nån röd chenille med lite vitt på förmodligen. Samma sak gäller här tycker jag. Fiska med krokar och pirkar man tror på. Funkar det på ditt hemmavatten så lär det nog fungera på SM också. Ifjol när det gick bra fiskade jag just med en vege-37 och en rosa chenille stl 16. Fiskar med varpspö numera om det inte är alltför grunt, ett hemmabygge.

 

10. Vad önskar du dig mest av allt just nu?

-Att min fru Maria skall lyckas knipa en medalj på SM. Hon har kommit 7:a och 5:a som bäst tidigare så jag hoppas att hon har lite tur med grammen i år.Sen hoppas jag att jag kan hålla mig frisk tills helgen också, är hemma med magsjuk son idag...
Till sist vill jag tacka för ett grymt bra arbete med bloggen Martin o Erik. Det är precis sådana som ni som behövs för att pimpelsporten skall ha någon framtid

 

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln