Jämtland/Härjedalens DM Revsundsjön (Gällösågen)

Veckan som varit har präglats av en rejäl förkylning och en ömmande kropp. Jag minns faktiskt inte sist jag var så här sjuk under en vinter/vår. Att det har att göra med att dottern börjat på dagis och kommer hem med diverse baciller är väll ingen vågad gissning?!:) Att en av vintern viktigaste tävlingar, DM = kval till SM på Runn och Ösjön nästa år, skulle avgöras på söndag gjorde ju inte saken bättre, likväl som att området vid Gällösågen inte tillhör mina favoritvatten.

 

Jag hade tidigare tävlat på området vid Gällösågen 5-6 gånger, men endast prisat en gång. Flera av gångerna hade jag i princip varit tom och vid ett tillfälle pajade jag dessutom höften vid en långtur. Den här gången hade jag dock funderat ordentligt i veckor och taktiken var klar innan start. Jag skulle försöka gå på ett av dom "säkrare ställena" (om det nu finns sådana på denna del av sjön!?) och hålla ett frenetiskt tempo eftersom jag antog att en plats bland dom 7-8 främsta skulle ge en plats till SM nästa år. Gissningen var också att en vikt på omkring 6 kg skulle räcka för avancemang. Jag började således vid ön till höger om starten och började få någon ströfisk på "storpirk" och 12:ans blåglitterkrok. Träffade så småningom på Hans Erlingsson och efter två timmar när området var överborrat gissade jag mig till en vikt på 3-4 kg. Hans, som hade gått över och fiskat mormyska, trodde han hade 2,5- 3 kg. Vi gjorde vid detta tillfälle en längre flytt åt varsitt håll, till våra respektive B-planer. Vi förstod dessutom att vi trots talvtaskigt fiske antagligen var med på allvar i tävlingen eftersom folk sprang runt som yra höns och rapporterna skvallrade om uselt fiske.

 

Efter några ströfiskar på resterade del av tävlingen vägde jag slutligen in 5,9 kg. Hans som gått på fin fisk med myskan på slutet, bland annat en abborre på kilot, kom i land med drygt 7 kg vilket räckte till seger. Och jag tvåa. Den efterlängtade SM – platsen till Falun nästa år var alltså säkrad!

 

Högsta vikt för dagen hade dock Ulriksforsveteranen Lennart Persson på 7,3 kg efter att ha haft ett kanonhål i inledningen av tävlingen. SM-guld-medaljören från ifjol, Marie Magnusson, vann damklassen på 5 kilon.

 

Lagtävlingen vanns av Svegs lag med Hans, Johan & Magnus Eriksson samt Mikael Westlund på sammanlagd vikt av 15 kg (alltså vad den ind. segrarvikten brukar ligga på i vanliga fall på sjön).

 

Måste även passa på och hylla Brunflofiskarna för ett toppenbra arrangemang. Prisutdelningen drog verkligen inte ut på tiden vilket uppskattas av oss långväga gäster!

 

Resterade resultat läggs upp när de färdigställs.

 

NU tar vi nya tag inför påsk som jag kommer satsa lite extra inför i år eftersom att det blivit sparsamt med tävlandet tidigare i vinter. Men först ska jag se till å kurera mig ordentligt!

 

/Martin

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln