PÅSKPLANER

Återigen dags för påskens smällkarameller. I år är jag säker på att det tävlas på många håll i landet, och vi kommer åka på en bråkdel av dem tävlingar som kommer att genomföras. Ska åtminstone försöka ge er den planering vi har inför påskhelgen. Och då menar jag i första hand jag och kusin Erik som ansluter från Falun till Sveg senare idag.

 

Skärtorsdagen:

Skärtorsdagsnappet på Andåssjön. Ska tydligen kunna vara en trevlig sjö. Och när Svegarna säger så brukar det vara så...

Möjligen kör vi en fisketur även innan den här tävlingen.

 

Långfredag:

Har länge stått och velat mellan Ytterbergsnappet på Nordsjön här utanför Sveg eller Byberget. Valet föll till sist på Nordsjön, inte minst p.g.a. avståndet samt att hälsan inte varit den bästa de sista dagarna. En lite lugnare tävling denna dag kan gynna kommande dagars tävlande.

På kvällen blir det antagligen lite mer fiske. Ifjol drog vi ihop i kula på grannsjön Gässjön, får se hur det blir i år.

 

Påskafton:

Då åker vi på tävling på Turingen. Har själv aldrig varit dit men ryktena skvallrar om att detta är en rolig tävling. Har inte körts de senaste två åren p.g.a. dåliga isar. I år är inte det något problem precis...

 

Påskdagen:

Alltid detta bekymmer... Underbara Venjanspirket, som förövrigt och inte minst firar 50 år i år, eller klassiska Vikinganappet? Som försvarande av Vikingapokalen känns det i år givet att åka norrut, för det är sällan man har chansen att försvara en så pass prestigefyllt Vandringspris som Vikingapokalen. Venjan får nog chansen nästa år istället...

 

Annandag påsk:

Storhamrasjön. Brukar betecknas som påskens ultimata utmaning. Kan bara instämma... För egen del vinst för två års sedan, nästintill fisktom ifjol. Så hänsynslös, och samtidigt alldeles underbar, är sjön...=)

 

Påskhälsningar

Martin

Etiketter: tävlingar

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln