Påsksummering!

Pimpelbränna! Pimpelbränna!

Så var påsken, pimpelsportens okrönta festhelg, över för denna gång. Och vilken solfest det blev. Efter annandag påsk så var vi som varit ute på isarna hela påsken betydligt färgstarkare än tidigare.

 

Min påsk började med tävling på skärtorsdagen, Andåssjön, för att sedan sedvanligt avslutas med påskfinalen på Storhamrasjön på annandag påsk. För en gångs skull var jag dessutom frisk påsken igenom vilket var en härlig känsla bara det!

 

Resultaten då? Nja, jag hade en bättre påsk resultatmässigt ifjol. Jag hade en seger på en av dom två större tävlingarna ifjol. Dit nådde jag inte i år men trots detta så är jag skapligt nöjd med hur jag fiskade, speciellt med tävlingen på Storhamrasjön . Ibland så får man helt enkelt acceptera att fisket inte är tillräckligt bra på det område man valt att fiska på. Då kan även en 4:e plats i hård konkurrens vara värd en hel del...

 

Personligen tycker jag att jag och Erik hittade en riktigt rolig mix av tävlingar den här påsken. Jag menar, det finns knappt en minska gemensam nämnare mellan tävlingarna på "pölen" Nordsjön och "havet" Storhamra. Man kan helt enkelt konstatera att pimpelsporten och de tävlingar som erbjuds kan variera något enormt. Jag vet egentligen att större sjöar passar mig bättre men tror samtidigt att jag utvecklas mer som fiskare i längden genom att åka på olika slags tävlingar. Jag tycker allt för många blir för enkelriktade vad gäller val av tävlingssjöar.

 

Andåssjön på torsdagen gav en 3:e plats bakom Fredric Ankarberg och Daniel Eriksson. En riktigt rolig sjö med grov abborre och jag tror den gav mersmak även för den svenske mästaren...?

 

Nordsjön på fredagen gav mig en 11:e plats bland de 120 startande och här segrade mormyskakungen Thomas Axelsson. Vette dock tusan om inte sjön skulle må bra av att vila ett eller ett par år för den större abborren verkar vara få där numera. Mitt tips till arrangörerna är att återigen köra tävlingen på Gässjön! På kvällen drog Erik, jag och Daniel ut på en sjö i närheten av Sveg och fick riktigt fin abborre.

 

Överturingen på lördag blev återigen Daniel Erikssons stora dag. Andra vinsten för Danne på sjön som verkar passa honom som handen i handsken. En riktigt strong insats på en för dagen trög sjö. För egen del var det första besöket på sjön men definitivt inte det sista. Blev en mindre lyckad dag rent resultatmässigt för egen del men ett gediget prisbord räddade dock pris även för mig och övriga i gänget.

 

Vikinganappet på söndag blev också en riktigt trög tillställning och det var egentligen bara småabborren, för ovanlighetens skull, som nappade. Detta gjorde att "småabborrställena" var vinstmelodin för dagen. Ur vårt gäng fiskade Erik klart bäst för dagen med en fjärdeplats. Han är nog den som haft jämnast resultat på sjön de senaste åren. Själv fick jag ett av dom sista prisen efter att ha letat fisk utan något större framgång under större delen av tävlingen. Vann gjorde Baddarn Rehnman från Sundsvall som sedan även vann den efterföljande kvällstävlingen och tävlingen dagen efter i Jämtland. Stort grattis till en kanonhelg Baddarn! Själv valde vi att bila hem efter Vikinganappet eftersom att Erik kände sig hängig och inte minst p.g.a. att Storhamrasjön väntade dagen därefter.

 

Att lyckas på Storhamrasjön har varit lite att årets målsättning för egen del, men samtidigt vet jag hur svårhanterlig sjön är. Det är även svårt, om än omöjligt, att veta om det är 8 kg eller 18 kg som är vinstvikt för dagen och därför gäller det att kämpa in i det sista oavsett vilken vikt man har fått ihop. 190 startade var lika med högsta deltagarantal på någon tävling vi for på under påsken. Dessutom hårdaste konkurrens. Jag började på dess övre del tillsammans med en rad giftiga kombattanter. Hittade inte det där riktiga fisket och efter 3,5 timme om med omkring 5 kg i konten gjorde jag ett flytt och fick lite bättre fiske på tävlingens avslutande del. Valde att fiska till smällen och ringde därefter tävlingsledare Storm för att höra om det var 45 min eller en timme in. – 45 min sa Jörgen och med 5 km och dåligt före på den inledande delen av isen trodde Daniel Eriksson och jag att vi nog inte skulle hinna in. Vi gjorde dock ett tappert försök och sprang i stort sett hela vägen in och kom in på 44 min med krampande ben. Bland de värsta ingångar jag gjort och det känns minst sagt i kroppen idag. Visade sig senare att mina 9,3 kg räckte till en 4:e plats bakom bland andra duktige vinnaren Per Morelius. Tror även att jag, Erik och Jesper (Dyberg) blev 4:a i lagtävlingen. Inte riktigt vad jag (vi) önskade mig (oss) innan tävlingen, man vill ju alltid vinna, men med facit i hand så tror jag det var det svårt att få ihop så mycket mer på det område jag (vi) var. Jag (vi) får helt enkelt göra ett nytt försök till seger nästa år...

 

I den interna påskcupen blev det åtminstone seger för andra året i rad för mig närmast före Daniel och Erik. Den är svår att vinna den också även om vissa har haft det tufft med knäskador och förkylningar den här påsken!;)

 

Bäst 3 av 5 tävlingar

  Andåsjön Nordsjön Turingen Vikinganappet Hamrasjön Totalt
1. Martin S 2 1 * * 1 4
2. Daniel E 1 * 1 * 4 6
3. Erik S 4 2 * 1 * 7
4. Poppo 5 3 * * 2 10
5. PA Nyberg 3 * 7 * 3 13
6. Ulf Stener 6 * 2 * 7 15
7. Per-Åke S * 4 5 * 6 15

 

Nu väntar en fjällsemester nästa helg så då blir det tävlingsfritt. Helgen därefter blir det klassiska Siksjönappet på fredag eftermiddag och sedan Lofssjöpimpeln i dagarna två. Det blir riktigt roligt i bästa sällskap!

 

Tack alla för en mycket trevlig fiskehelg!

/Martin

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln