Det vankas för stortävlingarnas helg!

Vi ska inte säga att det blir sista helgen med stortävlingar eftersom att det kan bli tal om en "sista rycket-helg" på sista isarna om de håller in på aprils sista dagar... men visst är den kommande helgen något utöver det vanliga för en tävlingspimplare..!?

 

Fredag: Klassiska Siksjöpimpeln utanför Sveg. Tävlingstid 14-18 och frågan är vem som får titulera sig mästare i år. Sist det begav sig, för två år sedan, kom 120 deltagare!! till eftermiddagstävlingen. Fin fisk, men vanligtvis mer eller mindre trögt fiske, väntar den som ger sig an Siksjön.

 

Lördag: Första dagen på Lofsjöpimpeln med 10 000 kr till segrare, 6 000 kr till tvåan och 3 000 till trean. I övrigt varupriser. Ifjol vann vår korre Stefan Gren den första dagens fiske på sjön. Har haft kontakt med Stefan och han är taggad även i år så han är säkert en att försöka slå om man ska ha i toppen att göra.

 

Söndag: Den andra dagen på Lofsjöpimpeln avgörs med lika stora prissummor plus att arrangören lottar ut 10 000 kr på startkorten. Dessutom koras totalvinnaren över två tävlingsdagar (den med mest vikt) vilket belönas med

10 000 kr. Ifjol hittade några på stormöten på uppemot 500 gram på den andra tävlingsdagen. Gör någon det i år kan vikterna bli höga.

 

Samma dag går stortävlingen Hedsjöpimpeln av stapeln. Kan tyckas att det är lite tråkigt att två av säsongens största tävlingar krockar men det är inget att göra något åt och alla kan ju själva bestämma var det vill fiska denna dag. Hedsjöpimpeln har ju ryktet om att ha Sveriges största prisbord och har lockat åtskilliga tusen pimpelfiskare genom åren.

 

Hur som helst, tre dagar av högklassiga tävlingar. Givetvis ska ni hänga på!

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln