Summering Storsjön - Söndag

Igår(läs söndag) så arrangerade AFK Flugan en kula(riktigt bra initiativ!) på Storsjön i Iggesund. En sjö som är erkänt väldigt bra. Kanske den bästa i hälsingland?

 

Jag hade innan igår vart på Storsjön 3 gånger innan, första gången var 97 och jag var 11-12 år. Jag lyckades gneta upp närmare 2kg den gången och fick ett DM-brons i YHJ och ett guld i lag med Martin den gången(kan vara så att det bara var ett lag med).

 

Andra gången jag var dit var även det ett DM och den gången vann jag ÄHJ på 4kg, sedan dess har segrarvikterna hela tiden stegrat. Vad det beror på är svårt att säga, men ett lägre deltagarantal de senare åren har säkert en del med det att göra.

Ifjol när jag var dit för första gången på närmare 10 år så vann Tore Helmersson, Flugan på närmare 19kg. Då var jag 5-6:a på dryga 10kg.

 

Igår var det ungefär 40-talet startande, vilket ändå är okej då tävlingen utlystes lite sent och det var många andra tävlingar på olika håll i närheten.

När vi gick ut så var mitt mål att få över 10kg för att sedan se hur långt det räckte, men på förhand trodde jag inte att det skulle nappa riktigt lika bra som ifjol.

 

Jag började på samma ställe som jag gjort alla gånger tidigare, även den forne Svenska mästaren Stefan Stark och Markus Alftin började på samma ställe.

Mina två första hål var tomma, men Markus satte sig på fisk direkt i första hålet och i mitt tredje hål så fick även jag fisk. Dock bara ett 10-tal mindre, i det fjärde hålet blev det bättre drag och ungefär 2kg hissades. Sedan fortsatte det med ett riktigt bra fiske och efter ca: 1,5h hade jag uppskattningsvis 10kg och efter 2 timmar runt 12kg. Vid den tidpunkten TROR jag att jag hade några kilo mer än Stefan och Markus som satt lite längre ut och fick mindre fisk än vad jag gjorde.

 

Dessvärre kom det där klassiska "jag vill ha mer"-syndromet efter 2 timmar och jag sprang vidare till en fläck där det nappade bra ifjol och även Markus kom efter tag. Men Markus gick tillbaka till startstället och jag skenade vidare efter kanten i hopp om att åter hitta lika bra fiske som jag hade i starten. Men då nästan alla ytor var överfiskade så var det bara den mindre fisken kvar och de sista två timmarna så skrapade jag "bara" ihop ca: 3kg och vägde slutligen in 15039gr. En vikt som är den överlägset högsta för min del iår och det var riktigt roligt fiske.

 

Vid invägning fick jag reda på att efter jag stuckit ifrån Stefan och Markus så hade först och främst Stefan hittat på bra fiske igen en bit utanför där vi tidigare fått. Så i och med det spurtade han förbi mig på slutet och vägde in 15139gr. Alltså endast hektot mer än mig och Markus vägde in 14934gr, så det var stenhårt. Lite komiskt då vi hade som bäst fiske i olika perioder av tävlingen och ändå kunde hamna så lika viktmässigt.

 

Men det som stod sig självklart för dagen var att vårat startställe var det helt klart bästa.

För övrigt hade Poppo Olsson mest i Ähv med sina 14,7kg och där Karl-Magnus Andersson var 2:a på 13,5kg och Tore Andersson 3:a på 12,4kg.

Bäste dam blev Marie Björklin på 11,8kg.

 

Vår bil klarade oss väldigt bra där 3 av 4 placerade sig bra, Jag med 15kg, Poppo med 14,7kg och P-A Nyberg med 12kg.

Så åtminstone 75% av vår bil åkte hem nöjda och glada!

 

Det kanske är någon som är intresserad utav att veta vad jag använde för grejer igår och det var ganska simpelt.

En 47mm wolframförtyngd Kajpirk s/s för att fiska snabbt och effektivt då fisken nappade på 3-4m.

Under den hängde en tolvans "Bollnäskrok"(som vi tidigare visat här på bloggen), alltså en krok med orange chenille och blått lim.

 

Fler resultat ifrån gårdagen finns här:

http://afkflugan.se/dokum/tavlings_resultat2.htm

 

/Erik

 

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln